Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη μέρος της ζωής μας – ακόμη και αν δεν το γνωρίζουμε

τεχνητή νοημοσύνη AI, Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη μέρος της ζωής μας – ακόμη και αν δεν το γνωρίζουμε

Έχουν υπάρξει πολλές απόψεις και υποθέσεις σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Μπορεί πολλές από αυτές να σκιαγραφούν μια τρομακτική εικόνα του μέλλοντος, όμως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) αποτελεί ήδη μέρος της καθημερινότητάς μας και ακόμη και αν δεν είναι προς το παρόν τρομακτική είναι όμως χρήσιμη και κάνει τη ζωή μας ευκολότερη.

Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι χρησιμοποιείτε την Α.Ι. καθημερινά όταν ψωνίζετε σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα; Ίσως χρησιμοποιείτε έναν αυτόματο μεταφραστή; Ή ελέγχετε τις έξυπνες οικιακές σας συσκευές εξ αποστάσεως μέσω του ίντερνετ; Ας ρίξουμε μια ματιά στους τομείς στους οποίους οι εφαρμογές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας!

Υγεία και τεχνητή νοημοσύνη (A.I.)

Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης καθιστά ήδη δυνατή την ανάλυση δεδομένων για την ταχύτερη διάγνωση των ασθενών, την έγκαιρη ανίχνευση ασθενειών και την πιο γρήγορη έναρξη της θεραπείας. Σήμερα για παράδειγμα, οι πάροχοι υπηρεσιών υγείαςχρησιμοποιούν αλγορίθμους Α.Ι. για την καλύτερη και ακριβέστερη ανίχνευση όγκων στις ακτινογραφίες. Επιπρόσθετα η Α.Ι. χρησιμοποιείται στην παρακολούθηση ασθενών, στη γενετική έρευνα,καθώς και στη ρομποτική χειρουργική. Βοηθά επίσης στην πρόληψη ασθενειών, καθώς μπορεί να προβλέψει πιθανά προβλήματα υγείας με βάση την ηλικία, το γενετικό ιστορικό, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση κ.λπ. Επομένως την επόμενη φορά που θα περιμένετε τα εργαστηριακά σας αποτελέσματα, να θυμάστε ότι χάρη στην Α.Ι. μπορείτε να τα λάβετε τόσο γρήγορα.

Οικονομικά και τεχνητή νοημοσύνη (A.I.)

Οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χρησιμοποιούν A.I. για τον εντοπισμό περιστατικών απάτης και κατάχρησης, την ανάλυση της πιστοληπτικής ικανότητας, τη διαχείριση χαρτοφυλακίων, καθώς και την παροχή εξατομικευμένων οικονομικών συμβουλών. Έτσι, δεν αποκλείεται να έχετε συνάψει το τελευταίο σας δάνειο με A.I., ή μπορεί να χρησιμοποιούν ήδη τεχνητή νοημοσύνη για να επεξεργαστούν τα χρήματά σας στο ιδιωτικό συνταξιοδοτικό σας πρόγραμμα, το οποίο μπορεί επίσης να κάνει και διαχείριση χαρτοφυλακίου.

Αγορές και τεχνητή νοημοσύνη (A.I.)

Οι επιχειρηματίες και οι άνθρωποι του marketing γνωρίζουν ήδη ακριβώς τις δυνατότητες που έχει η A.I. Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά να μελετηθούν αποτελεσματικά οι καταναλωτές και οι εν δυνάμει πελάτες βάσει των συνηθειών τους στην αναζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και των αντίστοιχων αγορών που κάνουν, ώστε δημιουργώντας εξατομικευμένες προσφορές, μια επιχείρηση να μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της ακριβώς αυτό που χρειάζονται. Η A.I. βοηθά επίσης στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, για παράδειγμα το πρώτο ενεργειακό ποτό στον κόσμο, που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από A.I., θα είναι σύντομα διαθέσιμο από την Hell Energy. Η εταιρεία ανέπτυξε όλα τα στοιχεία, τα συστατικά, τον σχεδιασμό και τα εργαλεία marketing του ενεργειακού ποτού, πραγματοποιώντας ακόμη και την γευστική δοκιμή με τη βοήθεια της Α.Ι.

Σωματική εργασία και A.I.

Στον γεωργικό τομέα, αυτοκίνητες θεριζοαλωνιστικές μηχανές χρησιμοποιούνται ήδη σε πολλά μέρη για τη συγκομιδή σιτηρών και καλαμποκιού, ενώ υπάρχουν επίσης ρομπότ για τη συγκομιδή σταφυλιών. Αυτά τα οχήματα χρησιμοποιούν Α.Ι. για να ανιχνεύουν το περιβάλλον τους, να λαμβάνουν αποφάσεις και να πλοηγούνται με ασφάλεια. Χρησιμοποιούνται επίσης ήδη ευρέως σε μέρη που είναι επικίνδυνα ή επιβλαβή για τον άνθρωπο γι’ αυτό και πολλά εργοστάσια και ορυχεία χρησιμοποιούν φορτηγά χωρίς οδηγό.

Χρήση ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος και A.I.

Η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της βιομηχανικής και οικιακής κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Βοηθά επίσης στον συντονισμό του επιστημονικού έργου στον αγώνα κατά της ρύπανσης. Η βελτιστοποίηση στην χρήση οικιακής ενέργειας είναι επίσης γεγονός, ενώ η A.I. επιτρέπει ακόμη και τη σύνδεση της λειτουργίας των ψυγείων στο ίντερνετ, ώστε να μπορεί να ελέγχει ποια τρόφιμα είναι διαθέσιμα και να παραγγέλνει ό,τι λείπει για το επόμενο γεύμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, λέγοντάς μας ποια τρόφιμα πρόκειται να λήξουν, προτείνοντας ακόμη και συνταγές για να χρησιμοποιηθούν τα συστατικά τους. Είναι πραγματικά εκπληκτικό!

Από τα παραπάνω παραδείγματα, μπορούμε να δούμε ότι η Α.Ι. μπορεί να πάει πέρα από την καθημερινή μονότονη ρουτίνα μας και να επεξεργαστεί τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε σύντομο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να επικεντρωθούν στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων, στη δημιουργικότητα και στην οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων. Η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια ευκαιρία να συνδυαστεί με τις ανθρώπινες ικανότητες για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων σε πολλούς τομείς της ζωής, καθώς η αυτοματοποίηση των καθημερινών εργασιών επιτρέπει στους ανθρώπους να επικεντρώσουν το χρόνο και την ενέργειά τους σε δραστηριότητες υψηλότερης αξίας που απαιτούν συναισθηματική νοημοσύνη, κριτική σκέψη και ενσυναίσθηση.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software

Αποκτήστε tiny11 version 23H2 Windows 11 με 11.69€: Software Big Sale

Το Tiny 11 περιλαμβάνει μερικές από τις ελάχιστες απαιτήσεις της Microsoft. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να το εγκαταστήσετε σε μηχανήματα χωρίς TPM.

Software Alexa Amazon

Η Amazon θα χρεώνει για την πρόσβαση στην Alexa

H Αmazon έχει την πεποίθηση πως στο κοντινό μέλλον η Alexa θα μπορεί να προσφέρει πολλά στους χρήστες της.

Software featured

UPDF: Το cross platform PDF πολυεργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του UPDF είναι το ότι χρησιμοποιεί και τεχνητή νοημοσύνη, ενσωματώνοντας λειτουργίες του ChatGPT, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να δημιουργήσει ένα λογαριασμό στο ChatGPT.

Software

Αποκτήστε Microsoft Office 2021 με 25.61€ και Windows 10 Pro με 7.59€

Το Microsoft Office είναι η πιο διαδεδομένη σουίτα εφαρμογών γραφείου στον κόσμο. Αν δεν την χρησιμοποιείτε ακόμα, τώρα είναι η ώρα να επωφεληθείτε από αυτήν την ειδική προσφορά.