Πότε θα κυκλοφορήσει το iOS 18 και το Apple Intelligence – Ποιες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες

iOS 18, Πότε θα κυκλοφορήσει το iOS 18 και το Apple Intelligence – Ποιες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες

Το iOS 18 έρχεται στις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την άλλη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε η Apple, πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max. Και τα τέσσερα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στις 20 Σεπτεμβρίου και θα κυκλοφορήσουν με προεγκατεστημένο το iOS 18.

Η ενημερωμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει σε όλα τα υποστηριζόμενα iPhone και θα είναι διαθέσιμη σε όλους εκείνη την ημέρα.

Το Apple Intelligence, ωστόσο, δεν θα είναι μέρος του iOS 18. Η πρώτη παρτίδα λειτουργιών θα φτάσει ως μέρος του iOS 18.1 (και iPadOS 18.1 και macOS Sequoia 15.1), που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και θα είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά. Τον Δεκέμβριο υποσχέθηκε να περιλαμβάνει τα αγγλικά που μιλούν στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το επόμενο έτος θα υποστηρίζονται επίσης κινέζικα, γαλλικά, ιαπωνικά και ισπανικά.

Τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που έρχονται τον Οκτώβριο αφορούν εργαλεία γραφής, δημιουργία ταινιών βάσει περιγραφής στη λειτουργία Αναμνήσεις στις Φωτογραφίες, αναζήτηση συγκεκριμένων φωτογραφιών με χρήση φυσικής γλώσσας, αναζήτηση συγκεκριμένων στιγμών σε βίντεο, Καθαρισμός που αφαιρεί πράγματα ή άτομα από φωτογραφίες, εγγραφή, μεταγραφή και σύνοψη ήχου στο Σημειώσεις και εφαρμογές τηλεφώνου, συνοπτικές ειδοποιήσεις, μηνύματα προτεραιότητας στο Mail, περιλήψεις email, Έξυπνη απάντηση στο Mail και ένα επανασχεδιασμένο Siri που υποστηρίζει την πληκτρολόγηση σε αυτό και είναι πιο «φυσικό» και «ευέλικτο». Το Siri μπορεί επίσης να απαντήσει σε «χιλιάδες ερωτήσεις» σχετικά με τις δυνατότητες και τις ρυθμίσεις των συσκευών Apple.

Στη συνέχεια, “αργότερα φέτος και τους επόμενους μήνες”, θα λάβετε το Image Playground για τη δημιουργία εικόνων και emoji, το Image Wand για τη δημιουργία εικόνων από σκίτσα και η Siri θα χρησιμοποιήσει το προσωπικό σας πλαίσιο για να προσφέρει ευφυΐα προσαρμοσμένη σε εσάς. Θα έχει επίσης αναγνωρισιμότητα στην οθόνη και θα μπορεί να πραγματοποιεί εκατοντάδες νέες ενέργειες εντός και μεταξύ της Apple και των εφαρμογών τρίτων. Ακόμα, θα ενσωματώσει το ChatGPT.

Το Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμο μόνο για τη νέα οικογένεια iPhone 16 , το iPhone 15 Pro , το iPhone 15 Pro Max και τα iPad και Mac με τσιπ M1 ή μεταγενέστερα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Κυκλοφόρησε η μεγάλη ενημέρωση της Apple – Ποιες συσκευές θα την πάρουν

Το iOS 18 κυκλοφορεί επίσημα σε χρήστες σε όλο τον κόσμο στα υποστηριζόμενα iPhone που είναι συμβατά με την ενημέρωση λογισμικού.

Gear Apple Apple Watch

Ένα πολύχρωμο πλαστικό Apple Watch SE μπορεί να έρθει την επόμενη χρονιά

Η Apple ανακοίνωσε τα νέα της προϊόντα στo “It’s Glowtime” ωστόσο από αυτά έλειπε το πλαστικό Apple Watch SE, το οποίο είχε φημολογηθεί.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Οι νέες δυνατότητες που φέρνει στο iPhone

Μετά από πάνω από τρεις μήνες δοκιμών beta, το iOS 18 κυκλοφορεί τελικά σήμερα στο iPhone XS και στα νεότερα μοντέλα της Apple.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Χαμηλότερη από το αναμενόμενο φέρεται να είναι η ζήτηση

H ζήτηση για τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max ήταν «χαμηλότερη από το αναμενόμενο» από τότε που έγιναν διαθέσιμα για προπαραγγελία.