Software

Τι καιρό θα κάνει; 5 δωρεάν εφαρμογές για Android και iOS

Με τον καιρό να αλλάζει καθημερινά, σήμερα θα δούμε 5 δωρεάν εφαρμογές πρόγνωσης καιρού για Android και iOS ώστε να μην πιαστείτε απροετοίμαστοι. Οι εφαρμογές που θα δούμε είναι εντελώς δωρεάν, με κάποιες να έχουν διαφημίσεις εντός ή να προσφέρουν πακέτα αγοράς ή συνδρομών. Πάμε να δούμε τις δικές μας προτάσεις.

The Weather Channel

Αν δε θέλετε τα όμορφα γραφικά και τις τρελές πληροφορίες του AccuWeather, η εφαρμογή The Weather Channel προσφέρει την πιο απλή αρχική, με αναγραφή της θερμοκρασίας και της αισθητής θερμοκρασίας στο πάνω μέρος, μαζί με την πρόβλεψη για την ημέρα από κάτω. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσφέρει και επιπλέον πληροφορίες, όπως ανέμους, υγρασία, ακόμα και δείκτη UV, όμως είναι η πιο απλή και εύκολη εφαρμογή που μπορείτε να βρείτε.

Καιρός & ραντάρ

Η εφαρμογή Καιρός & ραντάρ προσφέρει πρόγνωση καιρού ανά ώρα ή ημέρα, προειδοποιήσεις κακοκαιρίας αλλά και πρόβλεψη για τις τάσεις του καιρού τις επόμενες 14 ημέρες. Επιπλέον, προσφέρει “live” ενημέρωση με φωτογραφίες, ενώ μπορείτε να ανεβάσετε και εσείς τις φωτογραφίες σας για να ενημερώνετε άλλους χρήστες για τον καιρό.

AccuWeather

H σίγουρη λύση για πολλούς χρήστες εδώ και χρόνια, το AccuWeather αναφέρει πληροφορίες όπως αισθητή θερμοκρασία, πληροφορίες για τον άνεμο, γνωστοποιήσεις κακοκαιρίας αλλά και υγρασία. Μαζί, μπορείτε να δείτε τι ώρες ακριβώς πραγματοποιούνται η ανατολή ή η δύση του ηλίου, με ελάχιστες διαφημίσεις εντός της δωρεάν εφαρμογής.

Καιρός Yahoo

Τι πιο απλό από το να μπαίνετε στην εφαρμογή, να έχετε ένα όμορφο background του ουρανού στο σημείο που θέλετε εκείνη την ώρα και να έχετε απευθείας ενημέρωση. H εφαρμογή του Yahoo για τον καιρό κάνει ακριβώς αυτό, ενώ μπορείτε να βάλετε όσες πόλεις θέλετε για άμεση ενημέρωση. Επιπλέον, προσφέρει ενημέρωση για ανέμους και πίεση, όπως επίσης και βροχή, όσα μπροστά από ένα όμορφο blurred background.

WeatherBug

Μία πολύ έξυπνη εφαρμογή για τον καιρό με αναλυτικές πληροφορίες είναι το WeatherBug. Η εφαρμογή ανανεώνεται συνεχώς για να σας παρουσιάζει live όλες τις αλλαγές που υπάρχουν. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε προβλέψεις κακοκαιρίας, κεραυνών ή… ανεμοστρόβιλων, αν και αυτό στην Ελλάδα ίσως δε μας χρειάζεται. Αν και έχει έγκυρες προβλέψεις και ίσως τις πιο γρήγορες ειδοποιήσεις, δυστυχώς η εφαρμογή δεν υποστηρίζει ελληνικά.

Αυτές ήταν οι δικές μας επιλογές για 5 δωρεάν εφαρμογές για τον καιρό. Πείτε μας στα σχόλια εσείς ποια χρησιμοποιείτε και αν μας… ξέφυγε κάποια καλή εφαρμογή.

Επεξεργάστηκε την 19 Ιανουαρίου 2022 8:59

Σχόλια

    • Το windy δεν εχει καθολου διαφημισεις , μονο αν θελεις εχει συνδρομη για καποια επιπλεον features.

  • Χωρίς διαφημίσεις και δωρεάν weawow και κορυφαία βαθμολογία. Επίσης πολλοί providers που είναι το πιο σημαντικό για κάθε περιοχή να δείτε τι ταιριάζει καλύτερα.

    • Το δοκιμασα αλλα μου φανηκε πολυ χαλια το interface που εχει και μπερδεμενες οι επιλογες.

  • Καιρός και ραντάρ μακράν η καλύτερη και η πιο αξιόπιστη.
    Η windy έχει πέσει σε πολλές ανακρίβειες. Άσε που δεν έχει ειδοποίηση στο κινητό. Η ειδοποίηση στο μέιλ δεν έχει δουλέψει ποτέ.
    Τις έχω μια τις 2 στο κινητό πανω από χρόνο. Ευχαριστώ.

  • Λοιπόν, επειδή ασχολούμαι χρόνια με το συγκεκριμένο "άθλημα", έχουμε και λέμε: Windy: Πολύ καλή εφαρμογή, με πολλαπλούς παρόχους για να διαλέξεις. Το ευρωπαϊκό κέντρο μεσοπρόθεσμων προβλέψεων (ECMWF) είναι καλό στην πρόβλεψη για το πότε θα βρέξει, αλλά το meteoblue (υπάρχει και σαν ξεχωριστή εφαρμογή) είναι μεν πιο "συντηρητικό" όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, αλλά καλύτερο όσον αφορά την θερμοκρασία και τους ανέμους. Το weather channel είναι και αυτό πολύ καλό. Προσωπικά προτιμώ το Wunderground, που είναι ακριβώς το ίδιο site, απλά μου αρέσει καλύτερα το διαφορετικό UI που έχει. Μερικές φορές "υπερβάλει" όσον αφορά την ποσότητα της βροχόπτωσης, αλλά γενικά πέφτει πολύ μέσα στην πρόβλεψη, ακόμα και στην θερμοκρασία και στους ανέμους. Ένα άλλο αξιόπιστο site και εφαρμογή, είναι το freemeteo. Από θερμοκρασία και ένταση ανέμου δεν τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά, αλλά πέφτει αρκετά καλά μέσα στην πρόγνωση των βροχοπτώσεων. Το δικό μας ελληνικό meteo.gr είναι εκπληκτικό σε όλα (πρόβλεψη βροχόπτωσης, άνεμος, θερμοκρασία) αλλά δεν παρέχει πληροφόρηση για το ύψος της αναμενόμενης βροχόπτωσης (mm/24 ώρες ή mm/ώρα), οπότε εάν μου λέει για παράδειγμα ότι αύριο θα έχει καταιγίδες, αυτό για εμένα δεν λέει και πολλά. Θα μπορούσε να μου έλεγε, όπως το meteoblue, ότι να αναμένονται 5-10mm βροχοπτώσεων, ή 10-20mm, και πάει λέγοντας. Ο "καιρός & ραντάρ" για android, χρησιμοποιεί τα δεδομένα του ECMWF. Οπότε ό,τι είχα πει πριν για το ECMWF, ισχύει και εδώ. Απλά έχεις άλλο ui που ίσως κάποιος το προτιμάει καλύτερα. Μία άλλη εφαρμογή που χρησιμοποιώ εδώ και λίγο καιρό αλλά έχω εκπλαγεί από την ακρίβεια που έχει σε όλα, καθώς επίσης και από την παντελής έλλειψη διαφημίσεων είναι η "weather-EA". Πραγματικά αξιόλογη εφαρμογή, με γραπτή περιγραφή της πρόγνωσης του καιρού και εξαιρετική ακρίβεια!! Συνεχίζοντας, το weawow προσφέρει πολλούς διαφορετικούς παρόχους, με πιο αξιόπιστο κατά την γνώμη μου τον "Μet Norway". Eπίσης έχει και ωραία widgets. Τέλος, οι εφαρμογές "meteoblue" και "freemeteo" εκτός από την πρόβλεψη για τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, υποστηρίζουν και πρόβλεψη για αρκετά ελληνικά ορεινά χωριά, για όσους ενδιαφέρονται!! Τώρα που έρχεται και η πρώτη μεγάλη κακοκαιρία του χειμώνα, είναι ευκαιρία για..."crash test" εφαρμογών καιρού!!

    • δοκιμασα το τελευταιο διμηνο το wunderground και μπορω να πω οτι εχει πεσει αρκετες φορες εξω ειδικα στο αν θα βρεξει...Δεν γινεται δυο μερες πριν απο μια συναυλια που ηθελα να παω να μ λεει θα ριξει καρεκλες και τελικα να εχει 1 συννεφο ολο κ ολο...Tο meteo συμφωνω ειναι μακραν το καλυτερο ελληνικο site και στη μερα που αναφερθηκα ειχε προβλεψει σωστα οτι δεν θα βρεξει καθολου...Προσωπικα παντα το meteo χρησιμοποιουσα και εψαχνα καμια εφαρμογη για κανα widget στο κινητο...Θα δοκιμασω τωρα και το weather ea.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.