Tim Cook: To Android έχει 47 φορές περισσότερο malware από το iOS

Στο πλαίσιο μίας συνέντευξής του, ο CEO της Apple, Tim Cook, κατηγόρησε το Android για σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα malware σε σχέση με το iOS. Συγκεκριμένα, το Android, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχει 47 φορές περισσότερο malware σε σχέση με το λειτουργικό σύστημα της Apple.

Ο λόγος που τα πράγματα είναι περισσότερο ανεξέλεγκτα στο Android, σύμφωνα με τον Tim Cook, είναι επειδή στη οικοσύστημα της Apple υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος στη διακίνηση των εφαρμογών, αποκλειστικά μέσω του App Store. Παράλληλα, η Apple δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια, κατά τα λεγόμενα του Διευθύνοντος Συμβούλου της.

, Tim Cook: To Android έχει 47 φορές περισσότερο malware από το iOS

Ένα στοιχείο που αξίζει να τονιστεί είναι ότι ο Tim Cook θεωρεί σωστή κίνηση από την πλευρά της Ευρώπης να εφαρμόσει τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), βάζοντας τον καταναλωτή στο προσκήνιο του ελέγχου των προσωπικών δεδομένων του.

Τέλος, ο Tim Cook στη συνέντευξή του τόνισε ότι σε 20 με 30 χρόνια από σήμερα, το iPhone θα είναι πολύ διαφορετικό, εμπλουτισμένο με τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας και Τεχνητής Νοημοσύνης.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αγης

Για αυτό μας αρέσει το android. Γιατί έχουμε εμείς τον έλεγχο για το τι θα κάνουμε με το κινητό μας και αν δεν κάνεις αυτά που δεν μπορείς να κάνεις με ένα iPhone δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα όπως στα apple. Έλεος με την παραπληροφορηση

Δήμος Ν.

Φίλος, αν είσαι 100% σίγουρος για την ασφάλεια και την ελευθερία του Android, ελεύθερος να την απολαύσεις… αν δεν είσαι βέβαιος για την ασφάλεια του Ίντερνετ και δεν είσαι βαθύς γνώστης και καθημερινά ενήμερος για όλες τις κακοτοπιές του χώρου, τότε άραξε στο iOS με όσους «περιορισμούς» σου επιβάλει… για του περισσότερους όμως ισχύει η δεύτερη περίπτωση. Μην οργίζεσαι λοιπόν και μην πλανάσαι χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «παραπληροφόρηση» που μόνο τα δικά σου λεγόμενα χαρακτηρίζουν… Διαλέγεις και παίρνεις, τι σου ταιριάζει… το να «κράζεις» δεν σε βοηθά να δεις τα πράγματα αντικειμενικά! Μην ξεχνάς, πως και οι δυο εταιρίες, επιζητούν το κέρδος, και η εξέλιξη τόσο σε επίπεδο hardware όσο και software είναι πολύ δαπανηρή ιστορία, επιλέγεις λοιπόν πως θα πληρώσεις´ με άμεση χρέωση σε ευρώ ή με έμμεση χρέωση παραχωρώντας εκουσίως τα προσωπικά σου δεδομένα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.