Tizen: Ξεπέρασε το ΒΒ OS – Φιγουράρει στην 4η θέση

Όταν μιλάμε για λειτουργικά συστήματα, iOS και Android αναμφισβήτητα κυριαρχούν στην αγορά. Η Microsoft προσπαθεί να εδραιώσει το δικό της mobile OS, αν και Apple και Google δεν αφήνουν πολύ χώρο. Ωστόσο, τυπικά η Microoft έχει την τρίτη θέση και στην τέταρτη βρίσκαμε την BlackBerry, η οποία χάνει έδαφος εδώ και καιρό.

Όπως φαίνεται η ελεύθερη πτώση των Καναδών συνεχίζεται τόσο που, σύμφωνα με τα στατιστικά της Strategy Analytics, το Tizen της Samsung καταλαμβάνει πλέον την τέταρτη θέση.

Το Tizen που μετρά λιγότερο από έναν χρόνο ζωής, είναι το τέταρτο μεγαλύτερο mobile λειτουργικό σύστημα, ενώ να πούμε ότι το πλεονέκτημά του είναι ότι υποστηρίζεται από τον μεγαλύτερο παίκτη στην αγορά των smartphones, που δεν είναι άλλος από την Samsung. Η πλατφόρμα της Samsung έχει οικονομικές συσκευές, βλέπε Samsung Z1 και Samsung Z3, τα οποία κυκλοφορούν σε αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία, όπου το Tizen είναι δεύτερο μετά το Android.

Το Samsung Z1 κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες να ξεπεράσει το 1 εκατ. πωλήσεις, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Samsung. Επιπλέον, το OS έχει μπει σε smartwatches της Samsung και επιλεγμένες smart TVs.

Τα ποσοστά αυτά δικαιολογούν την στροφή της BlackBerry στο Android με το BlackBerry Priv, ενώ δείχνουν ότι το Tizen της Samsung μπορεί να έχει μέλλον.

Tizen: Ξεπέρασε το ΒΒ OS - Φιγουράρει στην 4η θέση, Tizen: Ξεπέρασε το ΒΒ OS – Φιγουράρει στην 4η θέση

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Σε κάνα χρόνο θα έχει περάσει και τα windows mobile. lol

Sotiris

Απρόσμενο. Δεν νομίζω οτι έχει όμως ιδιαίτερα περιθώρια ανόδου για να ξεπεράσει τα wp.

Tampletakias

Μμμμμ
Και πείτε μου σας παρακαλώ ποσά λειτουργικά για κινητά υπάρχουν??
Linux (και μην αρχισετε τις εκατομύρια εκδόσεις που έχει (εκτός άμα κάνω λάθος)).
Μπράβο στην Σαμυ αλλά δεν είναι και κάνα μεγάλο κατόρθωμα.

χρηστος

Μέχρι το 2018 οι αναλυτές λένε ότι το αντροιτ θα έχει φτάσει στο 60% όποτε πιστεύω ότι αυτό το 20% που θα χάσει θα το πάρει το tizen

Sotiris

Οι αναλυτές δεν έχουν ιδέα τι λένε. Απόδειξη; Δεν είχαν προβλέψει τα ποσοστά του σήμερα.

Gvirginia

@Sotiris Οι αναλυτές “αναλύουν” τα τωρινά δεδομένα και τις “τάσεις” της αγοράς, δεν είναι μελλοντολόγοι. Για παράδειγμα αν του χρόνου πει η Google “Παιδιά βαράω κανόνι, ξεχάστε το Android” θα έχουν πέσει έξω όλοι οι αναλυτές μιας και η κίνηση αυτή θα ήταν απρόβλεπτη – αψυχολόγητη.

Panos

Προσωπικά ανυπομονώ για το λειτουργικό της Samsung. Φαινεται να ειναι πολυ πιο ελαφρύ και να αφήνει τα Specs της συσκευής να τρέχουν οπου αυτά θέλουν και όχι να προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές άχρηστες εφαρμογές της Google (βλ. Βιβλία Play και αλλες τετοιες μλκιες)… Πιστευω οτι με αργα σταθερά και προσεκτικά βήματα, άνετα σε μια 3ετια θα εχει ξεπεράσει το Microsoft. Εντάξει ρεαλιστικά το Android τουλάχιστον σε πωλήσεις δε πρόκειται να το ξεπεράσει απο τη στιγμή που το φοράνε ολες οι κινεζικες συσκευες. Αλλά για έναν Fan της Samsung που εχει σιχαθεί τις διαφημισεις και τα κολληματα του Android οπως εγω, ειναι οτι πρέπει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured Samsung Tizen

Samsung: Κλείνει το κατάστημα εφαρμογών Tizen

Από φέτος, το κατάστημα εφαρμογών Tizen της Samsung δεν είναι πλέον προσβάσιμο, τόσο για νέους όσο και για υπάρχοντες χρήστες.

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Software Samsung Wear OS Tizen

To Wear OS θα αντικαταστήσει το Tizen στα νέα Samsung smartwatches

H φήμη υπάρχει εδώ και καιρό και οι τελευταίες… ανακαλύψεις τη φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.