To Android 9 Pie είναι η κυρίαρχη έκδοση του mobile λειτουργικού

, To Android 9 Pie είναι η κυρίαρχη έκδοση του mobile λειτουργικού

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ρυθμός εγκατάστασης του Android 10 είναι πολύ μεγάλος, αλλά το Android 9 παραμένει η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη έκδοση. Η κατάσταση στον κόσμο της Apple είναι διαφορετική, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το 90% των χρηστών έχει εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού.

Τα στοιχεία της Google από τον περασμένο Μάιο δείχνουν ότι υπάρχουν 2.5 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες Android στον κόσμο, με το Android 10 να κατέχει μερίδιο της τάξης του 16%. Το Android 10 εγκαθίσταται με γοργό ρυθμό, σύμφωνα με την εταιρεία, με 100 εκατομμύρια συσκευές να αποκτούν τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος 5 μόλις μήνες από την παρουσίαση της. Ο ρυθμός αυτός είναι κατά 28% πιο γρήγορος από εκείνο με τον οποίο οι χρήστες επέλεγαν την αναβάθμιση σε Android 9 Pie.

, To Android 9 Pie είναι η κυρίαρχη έκδοση του mobile λειτουργικού

Τα στοιχεία μαρτυρούν μία σταθερή κυριαρχία του Android 9 στις συσκευές με το mobile λειτουργικό της Google, το οποίο κατέχει μερίδιο 22%. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η μετάβαση όλων στην πιο πρόσφατη έκδοση δεν είναι απλή υπόθεση, αφού σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται η αγορά νέας συσκευής.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Επίσημο με τιμή από 549 ευρώ

Η Google ολοκλήρωσε τη σειρά Pixel 8 παρουσιάζοντας το Pixel 8a, την πιο προσιτή επιλογή, με ενημερωμένη σχεδίαση.

Gear Apple featured iPad Pro

Apple 2024 iPad Pro: Με οθόνες OLED διπλής στρώσης, chipset M4 και πιο λεπτά από ποτέ

Τα iPad Pro 2024 μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η σειρά tablet της Apple.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.