Το Android Oreo βρίσκεται στο 12.1% των ενεργών Android συσκευών παγκοσμίως

android oreo 12.1% ενεργές android συσκευές, Το Android Oreo βρίσκεται στο 12.1% των ενεργών Android συσκευών παγκοσμίως

Η Google ανακοινώνει κάθε μήνα τα ποσοστά των εκδόσεων του Android βάσει των ενεργών συσκευών παγκοσμίως, κάτι το οποίο δεν έγινε τον Ιούνιο. Δύο μήνες μετά την προηγούμενη μέτρηση, βλέπουμε το Android Oreo να βρίσκεται σε ακόμα περισσότερες συσκευές αλλά όχι σε τόσες πολλές για τους έντεκα μήνες που κυκλοφορεί στην αγορά.

Το πρόβλημα που υπάρχει στο Android έχει να κάνει με τις αναβαθμίσεις που κινούνται σε αργούς ρυθμούς εξ αιτίας του fragmentation, μιας και το πλήθος των κατασκευαστών Android smartphone αλλά και η τροποποίηση μαζί με την προσαρμογή του λειτουργικού συστήματος στα skin που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία, καθιστούν τις αναβαθμίσεις μια χρονοβόρα διαδικασία.

Τα στατιστικά δείχνουν πως όλες οι εκδόσεις μέχρι και το Android Nougat βρίσκονται σε μείωσε σε σχέση με το Μάιο, ενώ η μόνη έκδοση που βρίσκεται σε αύξηση είναι το Android Oreo. Πιο συγκεκριμένα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως υπάρχουν ακόμα ενεργές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android Gingerbread, με τις ενεργές συσκευές να μειώνονται από 0.3% σε 0.2%, ενώ το ποσοστό των συσκευών με Ice Cream Sandwich μειώθηκε και αυτό από 0.4% σε 0.3%.

Όσον αφορά το Android Jelly Bean, το ποσοστό των ενεργών συσκευών ήταν στο 4.3% το Μάιο και τώρα έχει μειωθεί στο 3.6%, ενώ μείωση παρατηρείται και στο λειτουργικό σύστημα Android KitKat από 10.3% σε 9.1% φανερώνοντας την τάση των καταναλωτών να αφήνει πίσω του τις παλαιότερες εκδόσεις του Android για τις επόμενες.

Η κατάσταση δεν αλλάζει και για την έκδοση Android Lollipop όπου είναι η τρίτη δημοφιλέστερη έκδοση στα Android smartphone, μιας και παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο 22.4% των ενεργών συσκευών, να φτάνει στο 20.4%. Στη δεύτερη θέση των ενεργών συσκευών θα βρούμε την έκδοση Android Marshmallow όπου βρίσκεται εγκατεστημένη στο 23.5% των συσκευών, τη στιγμή που το Μάιο βρισκόταν στο 25.5%.

Τέλος, το Android Nougat, το οποίο αποτελεί τη δημοφιλέστερη έκδοση του Android, παρά το ότι μειώθηκε ελάχιστα από το 31.1% στο 30.8% παραμένει στην κορυφή των ενεργών Android συσκευών. Η μόνη έκδοση που παρουσιάζει αύξηση αναφορικά με τις ενεργές συσκευές είναι το Android Oreo μιας και είναι εγκατεστημένο στο 12.1%, ποσοστό μεγαλύτερο από το 5.7% των ενεργών Android συσκευών για το μήνα Μάιο, και όλα αυτά μετά από 11 μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του Android Oreo.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Άντε να βγει σε custom rom για το Galaxy S3 μου !!

bill

μημ το. περιμένεις για σ3
αμα. ηταν. να. βγει. θα χε. βγει ηδη
καπου. διαβασα. οτι.ετσι.οπως ειναι γραμμενος ο κωδικας του. bootloader δεν επιτρεπει τα scripts του oraio να τρεξουν. σωστα
αρα αμα. υσχυει ξεχνα την.καστομ.ρομ με 8αρι

Μάκης

Androidαδες φουκαράδες περιμένουν custom rom εν έτη 2020!!!

bill

φουκαρεδες ειναι αυτοι που δινουν ενα καρο. λεφτα για κινητα κ δν. μπορουν να. κανουν τπτ παρα μονο οσα τους. επιτρεπει η εταιρία
δλδ πληρωνεις ενα τηλέφωνο κ. ουσιαστικα δν ειναι δικο σου
αυτος λεγετε φουκαρας φιλτατε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.