Το Android Oreo βρίσκεται στο 19.2% των ενεργών Android smartphone και το Android Pie αγνοείται

android oreo ποσοστό ενεργών συσκευών παγκοσμίως, Το Android Oreo βρίσκεται στο 19.2% των ενεργών Android smartphone και το Android Pie αγνοείται

Η Google ανακοίνωσε τα ποσοστά των ενεργών εκδόσεων του Android παγκοσμίως για την περίοδο 21-28 Σεπτεμβρίου να δείχνουν το Android Oreo να βρίσκεται εγκατεστημένο σε ακόμα περισσότερα smartphone και το Android Pie να μην έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του.

Το θέμα του fragmentation συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στις αναβαθμίσεις του Android μιας και οι τόσοι διαφορετικοί κατασκευαστές smartphone μαζί με τις τροποποιήσεις και τις προσαρμογές που πρέπει να γίνονται στα skin που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία, κάνουν τις αναβαθμίσεις μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθεί.

Τα στατιστικά που καταγράφηκαν αφορούν το διάστημα μεταξύ 21 και 28 Σεπτεμβρίου με τα smartphone που διαθέτουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Android να παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με τα υπόλοιπα. Συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, οι εκδόσεις Android 8.0 και 8.1 Oreo αύξησαν τα ποσοστά τους κατά 4.6%, από 14.6% σε 19.2%, κάτι το οποίο οφείλεται στα όλο και περισσότερα smartphone που κυκλοφορούν με λειτουργικό σύστημα Android Oreo αλλά και αυτά που αναβαθμίζονται σε αυτήν την έκδοση.

Όσον αφορά τις προηγούμενες εκδόσεις, το Android Nougat 7.0 και 7.1 μειώθηκε από το 30.8% στο 29.3%, δείχνοντας ότι είναι η έκδοση που βρίσκεται στα περισσότερα ενεργά smartphone, με τις εκδόσεις 7.0 και 7.1 να παρουσιάζουν μείωση. Ένα άλλο στοιχείο που παρατηρείται για άλλη μια φορά είναι πως το Android 9.0 Pie απουσιάζει από τα στατιστικά στοιχεία και αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι η Google δεν εμφανίζει εκδόσεις Android που έχουν ποσοστό μικρότερο από 0.1%, με τη συγκεκριμένη έκδοση να βρίσκεται ακόμα σε μικρό αριθμό συσκευών παγκοσμίως.

Τέλος, το ποσοστό του Android Marshmallow μειώθηκε από 22.7% σε 21.6%, ενώ το ίδιο έγινε με τις συσκευές που “τρέχουν” λειτουργικό σύστημα Android Lollipop, με το ποσοστό τους να μειώνεται από 19.2% σε 18.3%, ενώ οι πιο παλιές εκδόσεις μειώνονται μήνα με τον μήνα ακόμα πιο πολύ, κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.