Το Facebook χρησιμοποιεί τους τηλεφωνικούς αριθμούς των χρηστών για τις διαφημίσεις στο προφίλ τους

facebook τηλεφωνικούς αριθμούς χρηστών διαφημίσεις, Το Facebook χρησιμοποιεί τους τηλεφωνικούς αριθμούς των χρηστών για τις διαφημίσεις στο προφίλ τους

Το Facebook δεν αρνήθηκε πως χρησιμοποιεί τους τηλεφωνικούς αριθμούς των χρηστών που χρησιμοποιούν τον “έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων”, τη μέθοδο για πιο ασφαλές log-in, για τη διαμόρφωση των διαφημίσεων που προβάλλονται στο προφίλ τους.

Όταν οι χρήστες του Facebook έχουν ενεργοποιήσει τον “έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων” με τη χρήση του τηλεφωνικού αριθμού για να κάνουν log-in στο λογαριασμό τους, λαμβάνουν ένα μήνυμα με τον κωδικό σύνδεσης στην υπηρεσία έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και να μη μπορεί κάποιος άλλος να διαχειριστεί το προφίλ τους. Αυτό είναι επιπλέον και ένα από τα μέσα με τα οποία το Facebook διαμορφώνει τις διαφημίσεις και στοχοποιεί τον κάθε χρήστη με αυτές που προβάλλονται στο προφίλ του, δηλώνοντας ξεκάθαρα το πως χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα μας για λόγους πέραν της δικής μας ασφάλειας.

Αυτό που παραδέχτηκαν στο Facebook είναι πως χρησιμοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες των μελών τους για τη βελτίωση αλλά και τη δημιουργία της εμπειρίας χρήσης της πλατφόρμας προσαρμοσμένη στο προφίλ του καθενός, κάτι το οποίο περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση των διαφημίσεων στο προφίλ του καθενός. Στη συνέχεια αναφέρθηκε το ότι είναι ξεκάθαρο το πως το Facebook χρησιμοποιεί αυτές τις προσωπικές πληροφορίες, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν και να διαγράψουν τις πληροφορίες αυτές όποτε οι ίδιοι το επιθυμούν.

Οι χρήστες δεν είναι υποχρεωμένοι να καταχωρούν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους μιας και υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι για την παροχή αυξημένης ασφάλειας στους λογαριασμούς τους, όπως την καταχώρηση ενός USB security key αλλά και τη χρήση εφαρμογών ελέγχου ταυτότητας άλλων εταιρειών, δίνοντας επιπλέον επιλογές σε όσους δεν επιθυμούν να δώσουν τον αριθμό τους στο Facebook.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Μάγκες μακριά… Απ’ όλα αυτά…

Orfeas

“Το Facebook δήλωσε”.. Μάλιστα.. Είναι κάποιο πρόσωπο το facebook και μπορεί να κάνει και δηλώσεις? Μήπως το προσεγγίζουμε λίγο λάθος το θέμα? Ο Zuckerberg το δήλωσε και συνηγόρησε σε αυτό όπως και σε πολλές άλλες στοχοποιήσεις που γίνονται κάθε μέρα. Ασφάλεια έπαψε να υπάρχει από τον 4ο μήνα ύπαρξης του facebook. Όλα είναι ελεγχόμενα και καταχωρημένα σε βάση. Δεν υπάρχει διαφυγή..

godis

ναι και λοιπον τι εχει να κρυψει ενας νομοταγης πολιτης απο την παγκοσμια βαση δεδομενων;;απο την στιγμη που γεννιεσαι παυεις να εισαι αγνωστος, και μια και μιλαμε για προσωπικα δεδομενα δεν ειναι αναγκη να εχει καποιος facebook για να μαθεις ποιος ειναι ο αλλος, και ο νοων νοειτω.

Flagship killer

Πρώτη και ελπίζω όχι τελευταία φορά που συμφωνώ 101% με τον godis

ΚώσταςD.

godis,Flagship killer. Βαλτοι είστε; Χαχαχαχα! Το facebook και κάθε facebook ειναι μια εταιρεία που πίσω της είναι κάποιοι μέτοχοι (άνθρωποι σαν εμάς) οι οποίοι μέτοχοι λόγω κάποιας ανεξήγητης βλακείας των μεγα νοήμων όντων ανθρώπων της γης γίνονται πάμπλουτοι!!! από μια ιδέα που απλά είχαν η που κάποιοι άλλοι πίσω από αυτούς εφεύραν η στήριξαν αυτή την ιδέα cia nsa κτλ… Δεν φτάνει μόνο αυτό όλα τα δεδομένα επεξεργάζονται από υπερυπολογιστές όπου βλέπουν στατιστικά από τον τρόπο αντίδρασης του κάθε χρήστη ανθρώπου! Άνετα με ένα ποστ του facebook π.χ. σου λέει Χίλαρι! άντε τα ζόμπι από πίσω… η σε ωθεί προς συγκεκριμένες ιδεές υποσυνείδητα, όταν έχεις όλα τα δεδομένα και ξέρεις από την ανάλυση πως λειτουργεί η μαζα!!! Όποιος γκουγκλαρει μπορεί να βρει πολλά… Αν πίσω από το facebook και κάθε facebook βρισκόταν ένας σωστος κρατικός μηχανισμός όπου με νόμους θα είχε θέσει ασφάλεια των χρηστών και των προσωπικών τους δεδομένων τους (σε ένα άλλο κόσμο πιθανόν ένα άλλο συμπαν όχι στο δικό μας) τότε θα έλεγα ναι καλό είναι να υπάρχει γιατί μπορείς να γνωρίσεις κόσμο και εκτός συνόρων να κάνεις ομάδες με ίδια ενδιαφέροντα κτλ… Όταν όμως πίσω από αυτο δεν ξέρεις τι κάθε ανώνυμο παπαροσυστημα υπάρχει τότε μακριά…

Flagship killer

@Κωστας D. Τρέχω διαφημίσεις με μεγάλα ποσά στο Facebook για την επιχείρηση μου…
ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω…
Το προϊόν που αγοράζω είναι το ενδιαφέρων συγκεκριμένων ανθρώπων… δε τους βλαπτω κάπου… ούτε αγοράζουν με το ζόρι…
Με το δικό σου σκεπτικό σίγουρα:
Δεν έχεις fb
Δεν έχεις τηλεόραση
Δεν έχεις εφημερίδες και περιοδικά
Δεν ακούς ράδιο
Αλλά για να είσαι σε αυτό το site αυτή τη στιγμή έχεις internet…
Σε αυτό το site που βρίσκεσε υπάρχουν κάποιες διαφημίσεις, τις οποίες η Google έχει επιλέξει να σου εμφανιστούν με βάση τις αναζητήσεις σου στο internet… Τέλος πάντων δε ξέρω καν αν μπορώ να επεκταθώ κι άλλο η αν βαριέμαι και βαριέσαι… Τώρα όσο για cia, fbi, hawai 5-0 και τα λοιπά είναι σαν να ακούω αστικούς μύθους του λιακοπουλου … μπορεί να έχεις και δίκιο βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνώ… στη τελική αν όντως παρακολουθούν τόσο έντονα η cia έχει διαβάσει το σχόλιο σου, ξέρει πως ξέρεις και ίσως σε κλείσει σε κανένα υπόγειο στη μέση ανατολή… έχει και τομ κρουζ απόψε στη τηλεόραση…
*μιας και είπα τηλεόραση… τη δεκαετία του 90 πίστευαν κάποιοι πως οι αποκωδικοποιητές έχουν κρυφή κάμερα….

godis

ΚώσταςD Και facebook εχω,και instagram messenger viber Twitter και με λενε ……….και ζω ακομα.!!!

godis

Κωστα D επισης ποιος ο λογος να εχει καποιος smartphone που μαζι με τα παραπανω που εγραψα + το email ειναι το 70% τις υπαρξης του;; τι μενει μετα φωτογραφια και παιχνιδια.

ΚώσταςD.

godis σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και αυτά που λέω δεν είναι βλακείες στο ελαχιστο. Αλλά δυστυχώς έχουν φέρει τον τρόπο ζωής όπως θέλουν. Τα έγραψα αυτά στα σχόλια για να υπάρχει και η άλλη άποψη, όχι πάντα αυτή που θέλουν να υπάρχει. Δεν θα πω κάτι άλλο.

godis

ΚώσταςD Δεν λεω οτι ειναι βλακειες σεβομαι την διαφορετικη αποψη.Ο κοσμος προχωραει μπροστα και μαζι η εξελιξη του, τις τυχες του πλανητη και της ανθρωποτητας καλως η κακως την οριζουν τα κεντρα εξουσιας που υπαρχουν ανα τον κοσμο,απο κει και περα σε ατομικο επιπεδο μια ολοκληρωμενη προσωπικοτητα με σωστες βασεις και αντιληψη δεν μπορει να επηρεαστει αρνητικα σε οτιδηποτε εχει να κανει με την δικτυωση, διαφημηση κτλ.Μας εχουν δωσει τα εργαλεια εξελιξης το πως θα τα χρησιμοποιησει ο καθενας μας ειναι αλλο θεμα.Και κατι τελευταιο η γυναικα σου τα παιδια σου οι συγγενεις σου δεν ειναι στα social media και αν δεν εχεις παιδια και αυριο αποκτησεις οταν ενηλικιωθουν πως μπορεις να τους τα απαγορευσεις;.

godis

ΚώσταςD.επισης και το κλεινω εδω.Οσο αφορα προσωπικα στοιχεια περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να τα βγαλει στην φορα ο λογιστης σου η ο εφοριακος υπαλληλος παρα το facebook,θα θυμαστε την περιπτωση της σπειρας της δαφνης αττικης που εδινε εναντι αμοιβης στοιχεια των φοραλογουμενων πολιτων.

Orfeas

@godis
Εδω ειναι που κατα την ταπεινη μου αποψη κανεις λαθος. Αλλος ανθρωπος θα ησουν χωρις το ινσταγκραμ το φβ και ολα τα συναφη μεσα κοινωνικης δικτυωσης. Τα προτυπα που σου προβαλει εμμεσα και αμεσα ειτε το θες ειτε οχι σε επηρεαζουν θες δε θες μερα με τη μερα. Σε διαμορφωνουν οπως και να το κανουμε. Υπαρχει και ολοκληρη βιομηχανια απο πισω που ολα αυτα οπως τα εχει χτισει τα εχει χτισει με συγκεκριμενο τροπο για να σε εθιζει. Γκουγκλ ιτ (πρωην μεγαλοστελεχη του φβ του ινστα που λενε την ιστορια τους και γιατι παραιτηθηκαν). Δεν ειναι τοσο αθωα και ακακα οσο θελουμε να ειναι τα πραγματα δυστυχως. Και στο λεω σαν πρωην χρηστης του ινσταγκραμ που αφου το εσβησα ενιωθα σα να ειχα χασει ενα μεγαλο μερος της ζωης μου. Αλλα οχι. Οσο το ειχα εχανα. Γινομαστε θυματα μιας ψευτικης ζωης και ενω το ξερουμε κατα βαθος μεσα μας συνεχιζουμε γιατι αυτη η ζωη μας αρεσει πιο πολυ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.