Το Facebook ξεκινάει υπηρεσία γνωριμιών για τα μέλη του

facebook ξεκινά υπηρεσία γνωριμιών, Το Facebook ξεκινάει υπηρεσία γνωριμιών για τα μέλη του

Χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη πως ένα κομμάτι των χρηστών του Facebook το χρησιμοποιεί για να κάνει γνωριμίες πάσης φύσεως; Μάλλον όχι. Γιατί να μην έχουν τα μέλη του τη δυνατότητα μέσα από μια εξειδικευμένη υπηρεσία να κάνουν γνωριμίες λίγο πιο προσωπικές, θα σκέφτηκε ο Mark Zuckerberg. Όπερ και εγένετο! Ο CEO ενημέρωσε πως μέσα στο Facebook θα ενσωματωθεί υπηρεσία γνωριμιών για το “χτίσιμο” μακροχρόνιων σχέσεων.

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται μια νέα υπηρεσία γνωριμιών για να μπορούν οι χρήστες να κάνουν γνωριμίες πιο προσωπικές, μιας και ο ίδιος τονίζει πως υπάρχουν 200 εκατομμύρια χρήστες στη δημοφιλή πλατφόρμα δικτύωσης που στο πεδίο της προσωπικής κατάστασης αναγράφουν “Ελεύθερος/η”.

Στη συνέχεια αναφέρει πως “εάν ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να “χτίσουν” ουσιαστικές προσωπικές σχέσεις, τότε αυτό είναι και το πιο ουσιαστικό από όλα”. Πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία σκοπό έχει την ανάπτυξη μακροχρόνιων σχέσεων και όχι για σχέσεις εφήμερες.

Η υπηρεσία αυτή θα βρίσκεται μέσα στο ήδη υπάρχον προφίλ του καθενός, ενώ σημαντικό είναι πως το προφίλ όποιων συμμετέχουν στην υπηρεσία γνωριμιών δε θα είναι ορατό στους φίλους που έχει ο καθένας, ενώ δε θα μπορεί να γίνει σύνδεση με τους ήδη υπάρχοντες φίλους του καθενός, μιας και φαίνεται πως θα είναι καθαρά υπηρεσία για σύνδεση προσώπων άγνωστα μεταξύ τους.

Όσοι χρήστες αναγράφουν στο πεδίο της προσωπικής κατάστασης “Ελεύθερος/η”, θα μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ τους μέσα στο ήδη υπάρχον Facebook προφίλ τους και όπως αναφέραμε, δε θα είναι ορατό σε φίλους και συγγενείς που έχει ήδη στη λίστα των φίλων, παρά μόνο σε όσους χρησιμοποιούν την υπηρεσία γνωριμιών.

Το Facebook θα συνδέει τους χρήστες του με το να τους ρωτάει εάν επιθυμούν να “ξεκλειδώνουν” συγκεκριμένα γκρουπ και event, τα οποία θα μπαίνουν όσοι χρήστες ενδιαφέρονται και έτσι θα βλέπουν τα μέλη των συγκεκριμένων γκρουπ και θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, σε ενότητα ξεχωριστή από το Messenger

Χαρακτηριστικό της επιρροής μιας τέτοιας ανακοίνωσης είναι το γεγονός πως η αξία της μετοχής του Match Group, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές App γνωριμιών, Tinder, παρουσίασε άμεση πτώση.

facebook ξεκινά υπηρεσία γνωριμιών, Το Facebook ξεκινάει υπηρεσία γνωριμιών για τα μέλη του

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.