Το Gemini της Google αποκτά μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του ChatGPT

Google Gemini, Το Gemini της Google αποκτά μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του ChatGPT

Το chatbot Gemini της Google με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα, τον προγραμματισμό των διακοπών και πολλά άλλα.

Με τις Επεκτάσεις, το chatbot μπορεί επίσης να αντλεί σχετικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από άλλες εφαρμογές Google όπως οι Χάρτες Google, το YouTube, το Workspace και τα Google Hotels. Ωστόσο, δεν μπορεί να θυμηθεί τις προτιμήσεις σας, επομένως πρέπει να επαναλάβετε τον εαυτό σας ενώ επισκέπτεστε ξανά ένα θέμα για το οποίο θέλετε περισσότερες πληροφορίες. Η Google θα μπορούσε σύντομα να διορθώσει αυτό το πρόβλημα εισάγοντας το “Memories” στο Gemini.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Memories θα επιτρέψει στο chatbot να θυμάται τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντά σας και άλλες πληροφορίες που μοιράζεστε μαζί του. Αυτό θα σας επιτρέψει να συνομιλήσετε χωρίς να επαναλάβετε όσα έχετε ήδη πει ή να παρέχετε ξανά τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς το chatbot θα αντλήσει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες από προηγούμενες συνομιλίες.

Με βάση το στιγμιότυπο οθόνης που μοιράστηκε ο @evowizz, η λειτουργία Memories θα επιτρέψει επίσης στο chatbot να μαθαίνει περισσότερα για εσάς με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας τις απαντήσεις του πιο χρήσιμες. Η Google εντοπίστηκε για πρώτη φορά να εργάζεται στη λειτουργία “Memories” τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν το Gemini λεγόταν ακόμα Bard.

Το ChatGPT της OpenAI προσφέρει ήδη μια παρόμοια λειτουργία , διασφαλίζοντας ότι το chatbot μπορεί να θυμάται βασικές λεπτομέρειες για εσάς και τις προτιμήσεις σας.

Εκτός από το Memories, η Google αναπτύσσει μια νέα λειτουργία “Gems”, που σας επιτρέπει να “Προσαρμόσετε το Gemini για τις ανάγκες σας”. Προφανώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “Gems” για να δημιουργήσετε έναν πιο προσαρμοσμένο chatbot που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.

Ακόμα, ο Dylan Rouseel βρήκε σημάδια ότι η Google σάς επιτρέπει να ανεβάσετε έως και 10 έγγραφα ταυτόχρονα από το Google Drive στο Gemini, συμπεριλαμβανομένων αρχείων PDF, αρχείων Word και Εγγράφων Google. Αυτή η αλλαγή θα επιταχύνει σημαντικά τη ροή εργασιών σας εάν ανεβάζετε συχνά έγγραφα στο Gemini για ανάλυση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Pixel Pixel

Η Google παρουσίασε τέσσερις νέες δυνατότητες Android που δεν θα περιορίζονται στα Pixel

Η Google λανσάρει τέσσερις νέες δυνατότητες Android, οι οποίες δεν θα περιορίζονται στα Pixel της, ενώ υπάρχει και μία για το Wear OS.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL και Pixel 9 Pro Fold παίρνουν την πρώτη τους ενημέρωση

H Google κυκλοφόρησε τα Pixel 9, 9 Pro, 9 Pro XL και 9 Pro Fold τον περασμένο μήνα και τώρα λαμβάνουν την πρώτη τους ενημέρωση λογισμικού.

Software featured Google Google Play Store

Google Play Store: Επιτρέπει την εγκατάσταση ή ενημέρωση έως και τριών εφαρμογών ταυτόχρονα

Οι χρήστες Android, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, μπορούσαν να εγκαταστήσουν/ενημερώσουν μόνο μία εφαρμογή από το Google Play Store κάθε φορά.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9: Teardown βίντεο δείχνει τη μεγάλη αλλαγή από το περυσινό μοντέλο

Το πιο πρόσφατο teardown βίντεο για το Google Pixel 9 έρχεται από το PBK reviews για να μας δείξει μια καλή ματιά στο εσωτερικό του.