Το Google Assistant αλλάζει και δίνει συνεχή ροή στη συνομιλία κάνοντάς την πιο ανθρώπινη από ποτέ

google assistant συνεχής ροή ανθρώπινη, Το Google Assistant αλλάζει και δίνει συνεχή ροή στη συνομιλία κάνοντάς την πιο ανθρώπινη από ποτέ

Αλλαγές έρχονται στο Google Assistant μιας και πλέον η συνομιλία με τον ψηφιακό βοηθό της Google θα έχει συνεχόμενη ροή σαν να πραγματοποιούμε μια κανονική συνομιλία με κάποιον άλλον άνθρωπο και δε θα δίνεται η εντύπωση πως μιλάμε με κάποια συσκευή ή φωνητική υπηρεσία.

Το Google Assistant αλλάζει σε μεγάλο βαθμό και ενσωματώνει νέα μορφή στη συνομιλία μας μαζί του. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 500 εκατομμύρια συσκευές που διαθέτουν τη συγκεκριμένη λειτουργία όπως smartphones, ηχεία, φορητά ακουστικά, Smart TVs, smartwatches κλπ. Επίσης είναι διαθέσιμο σε οχήματα σαράντα αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ συνεργάζεται με πάνω από 5000 “έξυπνες” οικιακές συσκευές, από πλυντήρια πιάτων μέχρι και κουδούνια πόρτας.

Η υπηρεσία της Google υποστηρίζει τριάντα γλώσσες και είναι διαθέσιμη σε ογδόντα χώρες, με τη χώρα μας να βρίσκεται εκτός. Στο παράδειγμα που παρουσιάστηκε στο Google I/O 2018 έγινε μια συνομιλία με απόλυτη φυσικότητα και ροή χωρίς να αναφωνεί για κάθε εντολή το “Hey Google”, πραγματοποιώντας μια συνεχόμενη συνομιλία μεταξύ του παρουσιαστή και του Google Assistant, ονομάζοντας τη λειτουργία αυτή “Continued Conversation”. Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι είχαν την αίσθηση ότι η συνομιλία γινόταν μεταξύ ανθρώπων και όχι μεταξύ ανθρώπου και ψηφιακού βοηθού, κάτι το οποίο ο κύριος ανταγωνιστής, η Apple με τη Siri, δεν έχει καταφέρει ακόμα.

google assistant συνεχής ροή ανθρώπινη, Το Google Assistant αλλάζει και δίνει συνεχή ροή στη συνομιλία κάνοντάς την πιο ανθρώπινη από ποτέ

Μια ακόμα σημαντική λειτουργία του Google Assistant είναι το “Multiple Actions”, όπου μπορούμε να ζητήσουμε να γίνουν πολλαπλές διαδικασίες με μια εντολή, κάτι το οποίο ενώ είναι απόλυτα φυσικό για τους ανθρώπους αλλά όχι και τόσο κατανοητό για να το πραγματοποιήσει ένας υπολογιστής.

google assistant συνεχής ροή ανθρώπινη, Το Google Assistant αλλάζει και δίνει συνεχή ροή στη συνομιλία κάνοντάς την πιο ανθρώπινη από ποτέ

Ο ψηφιακός βοηθός της Google μπορεί φυσικά να έχει εφαρμογή και σε smart displays όπου μπορούμε την ώρα που προβάλλονται οι φωτογραφίες μας μέσω του Google Photos σε αυτού του είδους την ψηφιακή “κορνίζα” μπορούμε να ζητήσουμε να προβληθεί ένα video από το YouTube. Επίσης, όσον αφορά την πλοήγηση στο Google Maps κατά τη διάρκεια της οδήγησης, το Google Assistant ενσωματώθηκε στους χάρτες και μπορούμε να ζητήσουμε να σταλεί ένα μήνυμα κειμένου σε έναν αποστολέα της επιλογής μας αλλά και να ακούσουμε κάποιο τραγούδι από το YouTube, χωρίς να αλλάξει η οθόνη από την πλοήγηση, πραγματοποιώντας κάθε εντολή στο background.

google assistant συνεχής ροή ανθρώπινη, Το Google Assistant αλλάζει και δίνει συνεχή ροή στη συνομιλία κάνοντάς την πιο ανθρώπινη από ποτέ

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση κάτι εντελώς πρωτόγνωρου για τα σημερινά δεδομένα μιας και ο χρήστης ζητάει από το Google Assistant να του κλείσει ένα ραντεβού σε κομμωτήριο, με τον ψηφιακό βοηθό να απαντάει πως θα καλέσει εκείνος το κομμωτήριο για να ορίσει το ραντεβού αυτό. Έπειτα, παρουσιάζεται η συνομιλία μεταξύ του Google Assistant και της υπαλλήλου του κομμωτηρίου, όπου μέσα από μια απολύτως ανθρώπινη συνομιλία, κλείνεται το εν λόγω ραντεβού, ενώ το ίδιο γίνεται σε επόμενη συνομιλία για το “κλείσιμο” τραπεζιού σε εστιατόριο. Η λειτουργία αυτή ονομάζεται “Google Duplex”.

Με λίγα λόγια, ο ψηφιακός βοηθός μίλησε αντί για εμάς για να πραγματοποιηθεί αυτό που εμείς ζητήσαμε να κάνει, κάτι το οποίο είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο αλλά ταυτόχρονα και λίγο υπερβολικό σε σημείο να προκαλεί φόβο για το πόσο ακόμα θα εξελιχθούν οι συσκευές και τα λογισμικά τους, όπου στην προκειμένη περίπτωση, μια ψηφιακή οντότητα αντικαθιστά τον άνθρωπο.

google assistant συνεχής ροή ανθρώπινη, Το Google Assistant αλλάζει και δίνει συνεχή ροή στη συνομιλία κάνοντάς την πιο ανθρώπινη από ποτέ

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sakis House

Πλέον ο Skynet και στο κινητό μας… 🙂

Lucifer

Επιτέλους, θα νιώθω ότι έχω φίλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple Google iOS

Η Google εργάζεται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για iOS

Οι προγραμματιστές της Google εργάζονται σε ένα πειραματικό πρόγραμμα περιήγησης για iOS που θα παραβίαζε τους περιορισμούς της μηχανής του προγράμματος περιήγησης της Apple.

Internet Apple Google Social Media

ΗΠΑ: Ζητούν από Apple και Google την απαγόρευση του TikTok

Ο Michael Bennet, γερουσιαστής του Κολοράντο, έστειλε επιστολή στην Google και την Apple, όπου τους ζήτησε να απαγορεύσουν το TikTok λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Business Alphabet Google

Alphabet: Έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022

Έσοδα κάτω των εκτιμήσεων για το δ’ τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η μητρική της Google, Alphabet, καθώς τα έσοδα από τις διαφημίσεις επηρεάστηκαν από την οικονομική επιβράδυνση.

Internet App Store Apple Google

ΤikTok: Αμερικανός γερουσιαστής καλεί Apple και Google να το απαγορεύσουν από τα App Stores

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μichael Bennet, έγραψε μια επιστολή προς τους διευθύνοντες συμβούλους της Apple και της Google απαιτώντας να απαγορεύσουν το κινεζικό TikTok από τα Αpp Stores τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.