Το Google Assistant κερδίζει Siri, Cortana και Alexa σε “IQ Test”

iqtest ai assistants1

Η εταιρεία Loup Ventures πραγματοποίησε “IQ test” για να διαπιστωθούν οι επιδόσεις των Google Assistant, Siri, Cortana και Alexa, το οποίο περιλάμβανε οκτακόσιες ερωτήσεις για τον κάθε βοηθό σε smartphone, με τα αποτελέσματα να συγκρίνονται με το αντίστοιχο test του 2017 και να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από το τεστ είναι πολλά, με τον τομέα των σωστών απαντήσεων να παρουσιάζει βελτίωση σε όλους τους ψηφιακούς βοηθούς, με τη Siri να παρουσιάζεται βελτιωμένη μιας και από το 66.1% των σωστών απαντήσεων ανέβηκε στο 78.5%, αλλά το Google Assistant παρέμεινε στην κορυφή μιας και αυτό παρουσίασε σημαντική βελτίωση μιας και απάντησε σωστά στο 85.5% των ερωτήσεων, από το 74.8% του 2017.

Εξίσου πολύ καλές ήταν και οι επιδόσεις των ψηφιακών βοηθών στον τομέα της κατανόησης των ερωτήσεων, με το Google Assistant να φτάνει το 100% από το 99% του 2017, τη Siri το 99% από 95% του 2017, και τις Cortana και Alexa να φτάνουν 98%. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ερωτήσεις που τους έγιναν αφορούσαν τις κατηγορίες local, commerce, navigation, information και command. Η κατηγορία Local είχε ερωτήσεις όπως “που βρίσκεται η κοντινότερη καφετέρια;”, το commerce αφορούσε ερωτήσεις όπως “μπορείς να μου παραγγείλεις περισσότερες χαρτοπετσέτες;”, το navigation είχε να κάνει με οδηγίες περιήγησης στους δρόμους, το information περιείχε ερωτήσεις όπως “με ποιόν παίζει σήμερα η Χ ποδοσφαιρική ομάδα”, ενώ η κατηγορία command ήταν στο στυλ δημιουργίας ειδοποιήσεων όπως “θυμισέ μου να καλέσω το Γιώργο στις 2μμ”.

Οι οκτακόσιες ερωτήσεις που χρησιμοποίησε η εταιρεία, έγιναν στο Pixel XL για το Google Assistant ενώ τα Siri, Cortana και Alexa πραγματοποιήθηκαν σε iPhone με iOS 11.4. Η Siri κατάφερε το μεγαλύτερο ποσοστό των σωστών απαντήσεων να γίνουν στην κατηγορία “command” με το Siri να εκτελεί το 90% των εντολών με επιτυχία, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες πετυχε 87% στη “local”, 83% στη “navigation”, 70% στην “information” και 60% στην “commerce”.

Το Google Assistant κέρδισε όλους τους αντιπάλους του σε όλες τις κατηγορίες εκτός από την “command” όπου η Siri ήταν καλύτερη, κάτι το οποίο είναι περίεργο μιας και οι δύο βοηθοί είναι ενσωματωμένοι στο λειτουργικό σύστημα και δεν αποτελούν ξεχωριστές εφαρμογές όπως η Cortana και Alexa. Επίσης, η Siri ήταν πιο ευέλικτη σε εντολές ελέγχου του iPhone, εφαρμογών smart home και μουσικής, μιας και εκτελούσε τις εντολές με τη χρήση ακόμα πιο απλής γλώσσας.

Η κορυφή σχετικά με αυτό το “IQ Test” ανήκει στο Google Assistant τη στιγμή που η Apple με τη Siri να παρουσιάζει εμφανή βελτίωση και μένει να δούμε πόσο καλύτερα μπορεί να τα καταφέρει με τη λειτουργία των “Siri Shortcuts” που θα ενσωματωθεί στο iOS 12 το φθινόπωρο.

iqtest2

iqtest3

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

μου φαινεται η ολα στα ιδια παιζουν τι 99 τι 100 τα ιδια ειναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Photos Google

Google Photos: Αποθηκεύστε τις εικόνες σας στην original ανάλυση και όχι στην υψηλή

Από ότι φαίνεται η επιλογή αποθήκευσης σε υψηλή ανάλυση έχει, υπο συνθήκες, σημαντική διαφορά από την επιλογή original.

Software Windows Microsoft

Sun Valley: Αναμένονται τα “The New Windows” από τη Microsoft

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η εταιρεία δήλωσε ότι το επίσημο λανσάρισμα της νέας έκδοσης θα γίνει την Άνοιξη του 2021 στην εκδήλωση What’s new for Windows.

Software LinkedIn Social Media

Linkedin: Δημιουργεί νέα πλατφόρμα για ελεύθερους επαγγελματίες

To LinkedIn δημιουργεί νέα πλατφόρμα για Freelancers Marketplace που θα επιτρέπει τους επιχειρήσεις να βρίσκουν, να συνδέονται με ελεύθερους επαγγελματίες.

Software Twitter

To Twitter σχεδιάζει τη νέα λειτουργία των Super Follows

To Τwitter ανακοίνωσε πρόσφατα το ενδεχόμενο λανσαρίσματος μιας νέας λειτουργίας, των super follows.