Το Google Bard μετονομάζεται σε Gemini και έρχεται στα κινητά

Google Bard, Το Google Bard μετονομάζεται σε Gemini και έρχεται στα κινητά

H Google μετονόμασε το Bard σε Gemini, ανακοινώνοντας δύο νέες προσφορές, το επί πληρωμή Gemini Advanced και μια εφαρμογή για κινητά.

“Από πέρυσι που λανσάραμε το Bard, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το έχουν χρησιμοποιήσει για να συνεργαστούν με την Τεχνητή Νοημοσύνη AI με έναν εντελώς νέο τρόπο – να προετοιμάζονται για συνεντεύξεις εργασίας, να διορθώνουν κώδικα, να αναπτύσσουν νέες επιχειρηματικές ιδέες ή, όπως ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα, να δημιουργούν συναρπαστικές εικόνες. Η αποστολή μας με το Bard ήταν εξαρχής να δώσουμε άμεση πρόσβαση στα μοντέλα μας τεχνητής νοημοσύνης και το Gemini αντιπροσωπεύει την πιο ικανή οικογένεια μοντέλων μας. Για να αναδείξουμε αυτό το γεγονός, το Bard θα είναι πλέον γνωστό ως Gemini.

Με το μοντέλο Pro 1.0 υπάρχει δυνατότητα συνομιλίας με το Gemini σε περισσότερες από 40 γλώσσες και σε περισσότερες από 230 χώρες και γεωγραφικές περιοχές. Τώρα, παρουσιάζουμε δύο νέες εμπειρίες -το Gemini Advanced και μια εφαρμογή για κινητά (δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Ευρώπη)- ώστε να βοηθήσουμε τους χρήστες να συνεργαστούν εύκολα με το καλύτερο AI της Google”, δήλωσε η Sissie Hsiao, αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια, Gemini experiences και Google Assistant.

Το Google One, η συνδρομητική υπηρεσία αποθήκευσης cloud της εταιρείας, έχει τώρα ένα νέο επίπεδο που ονομάζεται “AI Premium”. Αυτό το επίπεδο περιλαμβάνει πρόσβαση στο Gemini Advanced, το πάλαι ποτέ Bard, που περιλαμβάνει το τελευταίο μοντέλο Ultra 1.0 AI – για 19,99 $ το μήνα. Επιπλέον, αυτό το νέο επίπεδο Google One σάς προσφέρει 2 TB αποθηκευτικού χώρου, καθώς και άλλα προνόμια του Google One που βρίσκονται επί του παρόντος στο επίπεδο Premium.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο Ultra 1.0 LLM της Gemini φέρνει νέες προόδους στον κόσμο της αλληλεπίδρασης AI, όπως ανώτερη απόδοση επεξεργασίας, προηγμένη κατανόηση οδηγιών και προγραμμάτων και καινοτόμες ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Το μοντέλο λέγεται ότι είναι ικανό να αναλύει και να εξηγεί πληροφορίες και μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει κώδικα υψηλής ποιότητας σε πολλές γλώσσες προγραμματισμού.

Επιπλέον, η Google πρόκειται να φέρει το Gemini σε μια σειρά υπηρεσιών, όπως το Gmail και τα Έγγραφα. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να απολαμβάνουν την αυτοματοποιημένη σύνταξη κειμένου, να δημιουργούν μοναδικές εικόνες και ακόμη και να βελτιώνουν την ποιότητα του βίντεο στο Google Meet.

“Αυτή η πρώτη έκδοση του Gemini Advanced αντικατοπτρίζει την πρόσφατη πρόοδό μας στη συλλογιστική της AI και θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Καθώς προσθέτουμε νέα, αποκλειστικά χαρακτηριστικά, οι χρήστες του Gemini Advanced θα έχουν πρόσβαση σε διευρυμένες πολυμορφικές δυνατότητες, περισσότερα, πιο διαδραστικά χαρακτηριστικά κωδικοποίησης, δυνατότητες βαθύτερης ανάλυσης δεδομένων και ακόμη περισσότερα. Το Gemini Advanced είναι διαθέσιμο σήμερα σε περισσότερες από 150 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, στα αγγλικά, ενώ με την πάροδο του χρόνου θα το αναπτύξουμε σε περισσότερες γλώσσες”, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.

Μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Gemini για Android και iOS. Στο Android, το Gemini αντικαθιστά το Google Assistant. Το ενεργοποιείτε με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας “Hey Google” ή πατώντας το κουμπί λειτουργίας. Μπορείτε να του ζητήσετε να συνοψίσει ένα άρθρο που διαβάζετε ή να δημιουργήσει μια λεζάντα για μια φωτογραφία. Οι παλιές λειτουργίες φωνητικού ελέγχου – ρύθμιση χρονοδιακόπτη, πραγματοποίηση κλήσεων, έλεγχος έξυπνων οικιακών συσκευών – θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσω του Gemini.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil Pro: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Το Apple Pencil Pro είναι η πρώτη σημαντική αναθεώρηση της σειράς ‌Apple Pencil‌ από την κυκλοφορία του ‌Apple Pencil‌ 2 το 2018.

Smartphones featured Moto G

Moto G Stylus 5G (2024): Με βελτιωμένη γραφίδα και τιμή 399,99 $

Το Moto G Stylus 5G (2024) έγινε επίσημο με βελτιωμένη γραφίδα, που έχει νέο σχεδιασμό, μεγαλύτερη περιοχή επαφής και βελτιωμένο λογισμικό.

Smartphones Apple featured iPhone

10 λόγοι για να περιμένετε το iPhone 17 της επόμενης χρονιάς

Μπορεί τώρα να περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 αλλά η Apple ετοιμάζει ήδη τις επόμενες γενιές και συνεργάζεται συνεχώς με προμηθευτές.

Gear Apple iPad featured iPad

iPad Pro (2024): Αυτές είναι οι πιο αξιοπρόσεκτες αναβαθμίσεις

Το νέο iPad Pro (2024) της Apple έφτασε με ένα σύνολο χαρακτηριστικών που δείχνει πως μάλλον άξιζε η αναμονή.