To Google Play Store θα μοιάζει περισσότερο με την εφαρμογή για κινητά

Τα app stores για κινητά, είναι φυσικά σχεδιασμένα για χρήση σε κινητές συσκευές. Θα έρθει, ωστόσο, πάντα μια στιγμή που κάποιος μπορεί θα χρειαστεί να περιηγηθεί στον κατάλογο σε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή. Σε αντίθεση με το iOS App Store, το Play Store της Google ήταν πάντα «φιλικό στον ιστό», επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητούν ό,τι έχει να προσφέρει η Google και ακόμη και να εγκαταστήσουν εφαρμογές Android από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Το Google Play Store στον Ιστό όμως δεν έχει καλύψει ακριβώς τις υπόλοιπες σχεδιαστικές αλλαγές της εταιρείας. Αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά είναι μια αλλαγή που μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους.

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που η Google άλλαξε πραγματικά την εμφάνιση του Play Store σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Η τελευταία αλλαγή ήταν όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η γλώσσα Σχεδιασμού Υλικού. Αντίθετα, η εφαρμογή Android Google Play Store έχει υποστεί μερικές σημαντικές τροποποιήσεις από τότε, αφήνοντας μια οπτική και συμπεριφορική ασυνέπεια μεταξύ των δύο βιτρινών. Σύντομα, ωστόσο, αυτό δεν θα ισχύει πλέον και η εμπειρία Ιστού θα ακολουθεί στην πραγματικότητα την εφαρμογή για κινητά, ίσως προς έκπληξη ορισμένων ανθρώπων.

Ομολογουμένως, το διαδικτυακό κατάστημα δεν ήταν ακριβώς το ιδανικό σε ορισμένες περιπτώσεις. Ορισμένοι βρήκαν ότι το πλαϊνό πλαίσιο πλοήγησης ήταν λίγο μπερδεμένο, ενώ η συνολική διάταξη δεν μειώθηκε καλά κατά την προβολή του καταστήματος σε ένα στενό παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Συνολικά, ο ιστότοπος ήταν λειτουργικός, αλλά δεν προσέφερε ακριβώς την πιο ομαλή εμπειρία και μερικές φορές ήταν ακόμη και πολύ αργός.

Η Google φαίνεται να ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει επιτέλους το παλιό Play Store στο διαδίκτυο, τουλάχιστον με βάση τις πληροφορίες που μπόρεσε να συγκεντρώσει το Android Police. Ο σχεδιασμός και η ροή του νέου ιστότοπου αντικατοπτρίζει αυτό που θα βρείτε στην έκδοση της εφαρμογής για κινητά, κάτι που αποτελεί σημείο συνέπειας. Ο πίνακας πλοήγησης, για παράδειγμα, έχει φύγει και οι περισσότερες ρυθμίσεις και επιλογές που βρίσκονταν στο παρελθόν βρίσκονται τώρα σε ένα μενού που εμφανίζεται από την εικόνα προφίλ του χρήστη στην επάνω δεξιά γωνία.

Παρά το όνομά του, το Google Play Store δεν είναι απλώς ένα μέρος για εφαρμογές ή παιχνίδια. Η νέα σχεδίαση εξακολουθεί να διαθέτει ενότητες για άλλο ψηφιακό περιεχόμενο, όπως βιβλία και βίντεο. Στην πραγματικότητα, οι ενότητες χωρίζονται επίσης σε περισσότερες υποενότητες, η πιο χρήσιμη από τις οποίες είναι οι κατηγορίες συσκευών στην κύρια επικεφαλίδα Εφαρμογές. Η αναζήτηση εφαρμογών και περιεχομένου συμπεριφέρεται παρόμοια με την εφαρμογή για κινητά, παρουσιάζοντας έναν άμεσο σύνδεσμο προς μια εφαρμογή με αυτόματη συμπλήρωση, εάν ταιριάζει ακριβώς με αυτό που έχετε πληκτρολογήσει.

Μπορεί να μην απολαμβάνουν όλοι τη νέα σχεδίαση, ειδικά επειδή μερικές φορές καταναλώνει πολλά κενά, πιθανώς σύμφωνα με τη νέα σχεδίαση υλικού. Ωστόσο, αναφέρεται ότι είναι πιο γρήγορο, κάτι που θα εκτιμήσουν όλοι οι χρήστες. Τώρα το μόνο που απομένει είναι η Google να το διαθέσει πραγματικά σε όλους και αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αν απλώς κάνει δοκιμές A/B ακόμα.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και την φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Photos Google Photos app

Η λειτουργία “Κλειδωμένος φάκελος” του Google Photos διατίθεται σε smartphone εκτός Pixel

Όπως ανέφερε η Sammobile, το Google Photos αρχίζει να διαθέτει τη λειτουργία κλειδωμένου φακέλου και σε άλλα τηλέφωνα εκτός του Pixel.

Software featured Google Google TV

Google TV: Καθυστερεί μια από τις πιο απαιτούμενες λειτουργίες

Η Google TV αποκάλυψε πριν από δύο μήνες ότι σχεδιάζει να προσφέρει στους χρήστες μια από τις πιο πολυσυζητημένες λειτουργίες, τα προσαρμοσμένα προφίλ, κάποια στιγμή τον Νοέμβριο.

Business Apple Fortnite Google

Δεν “παγώνει” η αγωγή της Epic Games εναντίον της Apple στην Αυστραλία

Πριν από λίγο καιρό, η Epic Games υπέβαλε μήνυση κατά της Apple και των αντιανταγωνιστικών πολιτικών του App Store της εταιρείας στην Αυστραλία, ωστόσο η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο υποστήριξε ότι η διαφωνία θα έπρεπε πρώτα να κατατεθεί στην Καλιφόρνια.

Software Android apps Google Google Play

Google Play: Αυτές είναι καλύτερες εφαρμογές για το 2021

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα κύρια κριτήρια για την επιλογή των καλύτερων εφαρμογών σε κάθε κατηγορία είναι ο καινοτόμος χαρακτήρας των συγκεκριμένων εφαρμογών με νέες δυνατότητες παιχνιδιού και νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με το λογισμικό.