To Google Play Store θα μοιάζει περισσότερο με την εφαρμογή για κινητά

, To Google Play Store θα μοιάζει περισσότερο με την εφαρμογή για κινητά

Τα app stores για κινητά, είναι φυσικά σχεδιασμένα για χρήση σε κινητές συσκευές. Θα έρθει, ωστόσο, πάντα μια στιγμή που κάποιος μπορεί θα χρειαστεί να περιηγηθεί στον κατάλογο σε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή. Σε αντίθεση με το iOS App Store, το Play Store της Google ήταν πάντα «φιλικό στον ιστό», επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητούν ό,τι έχει να προσφέρει η Google και ακόμη και να εγκαταστήσουν εφαρμογές Android από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Το Google Play Store στον Ιστό όμως δεν έχει καλύψει ακριβώς τις υπόλοιπες σχεδιαστικές αλλαγές της εταιρείας. Αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά είναι μια αλλαγή που μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους.

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που η Google άλλαξε πραγματικά την εμφάνιση του Play Store σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Η τελευταία αλλαγή ήταν όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η γλώσσα Σχεδιασμού Υλικού. Αντίθετα, η εφαρμογή Android Google Play Store έχει υποστεί μερικές σημαντικές τροποποιήσεις από τότε, αφήνοντας μια οπτική και συμπεριφορική ασυνέπεια μεταξύ των δύο βιτρινών. Σύντομα, ωστόσο, αυτό δεν θα ισχύει πλέον και η εμπειρία Ιστού θα ακολουθεί στην πραγματικότητα την εφαρμογή για κινητά, ίσως προς έκπληξη ορισμένων ανθρώπων.

Ομολογουμένως, το διαδικτυακό κατάστημα δεν ήταν ακριβώς το ιδανικό σε ορισμένες περιπτώσεις. Ορισμένοι βρήκαν ότι το πλαϊνό πλαίσιο πλοήγησης ήταν λίγο μπερδεμένο, ενώ η συνολική διάταξη δεν μειώθηκε καλά κατά την προβολή του καταστήματος σε ένα στενό παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Συνολικά, ο ιστότοπος ήταν λειτουργικός, αλλά δεν προσέφερε ακριβώς την πιο ομαλή εμπειρία και μερικές φορές ήταν ακόμη και πολύ αργός.

Η Google φαίνεται να ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει επιτέλους το παλιό Play Store στο διαδίκτυο, τουλάχιστον με βάση τις πληροφορίες που μπόρεσε να συγκεντρώσει το Android Police. Ο σχεδιασμός και η ροή του νέου ιστότοπου αντικατοπτρίζει αυτό που θα βρείτε στην έκδοση της εφαρμογής για κινητά, κάτι που αποτελεί σημείο συνέπειας. Ο πίνακας πλοήγησης, για παράδειγμα, έχει φύγει και οι περισσότερες ρυθμίσεις και επιλογές που βρίσκονταν στο παρελθόν βρίσκονται τώρα σε ένα μενού που εμφανίζεται από την εικόνα προφίλ του χρήστη στην επάνω δεξιά γωνία.

Παρά το όνομά του, το Google Play Store δεν είναι απλώς ένα μέρος για εφαρμογές ή παιχνίδια. Η νέα σχεδίαση εξακολουθεί να διαθέτει ενότητες για άλλο ψηφιακό περιεχόμενο, όπως βιβλία και βίντεο. Στην πραγματικότητα, οι ενότητες χωρίζονται επίσης σε περισσότερες υποενότητες, η πιο χρήσιμη από τις οποίες είναι οι κατηγορίες συσκευών στην κύρια επικεφαλίδα Εφαρμογές. Η αναζήτηση εφαρμογών και περιεχομένου συμπεριφέρεται παρόμοια με την εφαρμογή για κινητά, παρουσιάζοντας έναν άμεσο σύνδεσμο προς μια εφαρμογή με αυτόματη συμπλήρωση, εάν ταιριάζει ακριβώς με αυτό που έχετε πληκτρολογήσει.

Μπορεί να μην απολαμβάνουν όλοι τη νέα σχεδίαση, ειδικά επειδή μερικές φορές καταναλώνει πολλά κενά, πιθανώς σύμφωνα με τη νέα σχεδίαση υλικού. Ωστόσο, αναφέρεται ότι είναι πιο γρήγορο, κάτι που θα εκτιμήσουν όλοι οι χρήστες. Τώρα το μόνο που απομένει είναι η Google να το διαθέσει πραγματικά σε όλους και αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αν απλώς κάνει δοκιμές A/B ακόμα.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Google Play store

Η Google αναπτύσσει επίσημα την αρχειοθέτηση εφαρμογών μέσω του Play Store

H τελευταία ενημέρωση του συστήματος της Google προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να εισάγουν και να απενεργοποιούν εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να τις ρυθμίζουμε κάθε φορά.

Smartphones featured Google

Google Message: Σύντομα θα μπορείτε να αντιδράτε με οποιοδήποτε emoji

Η Google συνεχίζει τις προσπάθειες βελτίωσης της εμπειρίας της εφαρμογής Google Message δοκιμάζοντας τώρα δυνατότητα αντίδρασης σε ένα μήνυμα με οποιοδήποτε emoji.

Gear Google Pixel Watch

To Pixel Watch υποστηρίζει την χρήση καρτών συγκοινωνίας – Η αλλαγή της Google

H Google προχωρά σε μία σημαντική αλλαγή όσων αφορά το Pixel Watch, καθώς το Πορτοφόλι θα υποστηρίζει και την χρήση των καρτών συγκοινωνίας στο μέλλον.

Smartphones Apple Google

Ηνωμένο Βασίλειο: Έρευνα αγοράς για την κυριαρχία της Apple και της Google στα κινητά

Η υπηρεσία εποπτείας ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε έρευνα για την κυριαρχία στην αγορά των προγραμμάτων περιήγησης για κινητά της Apple και της Google.