To Google Play Store θα μοιάζει περισσότερο με την εφαρμογή για κινητά

, To Google Play Store θα μοιάζει περισσότερο με την εφαρμογή για κινητά

Τα app stores για κινητά, είναι φυσικά σχεδιασμένα για χρήση σε κινητές συσκευές. Θα έρθει, ωστόσο, πάντα μια στιγμή που κάποιος μπορεί θα χρειαστεί να περιηγηθεί στον κατάλογο σε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή. Σε αντίθεση με το iOS App Store, το Play Store της Google ήταν πάντα «φιλικό στον ιστό», επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητούν ό,τι έχει να προσφέρει η Google και ακόμη και να εγκαταστήσουν εφαρμογές Android από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Το Google Play Store στον Ιστό όμως δεν έχει καλύψει ακριβώς τις υπόλοιπες σχεδιαστικές αλλαγές της εταιρείας. Αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά είναι μια αλλαγή που μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους.

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που η Google άλλαξε πραγματικά την εμφάνιση του Play Store σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Η τελευταία αλλαγή ήταν όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η γλώσσα Σχεδιασμού Υλικού. Αντίθετα, η εφαρμογή Android Google Play Store έχει υποστεί μερικές σημαντικές τροποποιήσεις από τότε, αφήνοντας μια οπτική και συμπεριφορική ασυνέπεια μεταξύ των δύο βιτρινών. Σύντομα, ωστόσο, αυτό δεν θα ισχύει πλέον και η εμπειρία Ιστού θα ακολουθεί στην πραγματικότητα την εφαρμογή για κινητά, ίσως προς έκπληξη ορισμένων ανθρώπων.

Ομολογουμένως, το διαδικτυακό κατάστημα δεν ήταν ακριβώς το ιδανικό σε ορισμένες περιπτώσεις. Ορισμένοι βρήκαν ότι το πλαϊνό πλαίσιο πλοήγησης ήταν λίγο μπερδεμένο, ενώ η συνολική διάταξη δεν μειώθηκε καλά κατά την προβολή του καταστήματος σε ένα στενό παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Συνολικά, ο ιστότοπος ήταν λειτουργικός, αλλά δεν προσέφερε ακριβώς την πιο ομαλή εμπειρία και μερικές φορές ήταν ακόμη και πολύ αργός.

Η Google φαίνεται να ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει επιτέλους το παλιό Play Store στο διαδίκτυο, τουλάχιστον με βάση τις πληροφορίες που μπόρεσε να συγκεντρώσει το Android Police. Ο σχεδιασμός και η ροή του νέου ιστότοπου αντικατοπτρίζει αυτό που θα βρείτε στην έκδοση της εφαρμογής για κινητά, κάτι που αποτελεί σημείο συνέπειας. Ο πίνακας πλοήγησης, για παράδειγμα, έχει φύγει και οι περισσότερες ρυθμίσεις και επιλογές που βρίσκονταν στο παρελθόν βρίσκονται τώρα σε ένα μενού που εμφανίζεται από την εικόνα προφίλ του χρήστη στην επάνω δεξιά γωνία.

Παρά το όνομά του, το Google Play Store δεν είναι απλώς ένα μέρος για εφαρμογές ή παιχνίδια. Η νέα σχεδίαση εξακολουθεί να διαθέτει ενότητες για άλλο ψηφιακό περιεχόμενο, όπως βιβλία και βίντεο. Στην πραγματικότητα, οι ενότητες χωρίζονται επίσης σε περισσότερες υποενότητες, η πιο χρήσιμη από τις οποίες είναι οι κατηγορίες συσκευών στην κύρια επικεφαλίδα Εφαρμογές. Η αναζήτηση εφαρμογών και περιεχομένου συμπεριφέρεται παρόμοια με την εφαρμογή για κινητά, παρουσιάζοντας έναν άμεσο σύνδεσμο προς μια εφαρμογή με αυτόματη συμπλήρωση, εάν ταιριάζει ακριβώς με αυτό που έχετε πληκτρολογήσει.

Μπορεί να μην απολαμβάνουν όλοι τη νέα σχεδίαση, ειδικά επειδή μερικές φορές καταναλώνει πολλά κενά, πιθανώς σύμφωνα με τη νέα σχεδίαση υλικού. Ωστόσο, αναφέρεται ότι είναι πιο γρήγορο, κάτι που θα εκτιμήσουν όλοι οι χρήστες. Τώρα το μόνο που απομένει είναι η Google να το διαθέσει πραγματικά σε όλους και αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αν απλώς κάνει δοκιμές A/B ακόμα.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.