Το iPadOS 16 μετατρέπει το iPad σας σε “θηρίο” πολλαπλών εργασιών

iPadOS 16, Το iPadOS 16 μετατρέπει το iPad σας σε “θηρίο” πολλαπλών εργασιών

H πρώτη φετινή κυκλοφορία του iPadOS 16 της Apple είναι πλέον διαθέσιμη και κυκλοφορεί σε συμβατά tablet.

Η εν λόγω ενημέρωση είναι διαθέσιμη για τα μοντέλα iPad Pro, το iPad 5ης γενιάς και νεότερες εκδόσεις, το iPad mini 5ης γενιάς και άνω, και το iPad Air 3ης γενιάς και άνω. Ωστόσο, ορισμένες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες μόνο σε iPad που τροφοδοτούνται είτε από τσιπ M1 είτε M2, σε αντίθεση με τον επεξεργαστή A15 Bionic ή χαμηλότερο.

Stage Manager

Το Stage Manager είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο και πιο αναμενόμενο νέο χαρακτηριστικό που συνοδεύει το iPadOS 16, καθώς ανανεώνει πλήρως την εμπειρία πολλαπλών εργασιών στα tablet της Apple.

Με ενεργοποιημένο το Stage Manager, όλες οι εφαρμογές iPad ανοίγουν σε παράθυρα με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους και μετακίνησης και μπορούν να ομαδοποιηθούν στα αριστερά της οθόνης για εύκολη εναλλαγή “σταδίου”. Στο κάτω μέρος, έχουμε μια σταθερή γραμμή εργασιών, με αγαπημένες και πρόσφατες εφαρμογές, για εύκολη πρόσβαση και εναλλαγή μεταξύ αυτών.

Πλήρης υποστήριξη εξωτερικής οθόνης

Η πλήρης υποστήριξη εξωτερικής οθόνης δεν είναι ακόμη διαθέσιμη αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία, καθώς άπαντες έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν το iPad τους με εξωτερική οθόνη χωρίς επιτυχία.

Το Stage Manager θα ξεκλειδώσει την πλήρη υποστήριξη εξωτερικής οθόνης στη σωστή αναλογία διαστάσεων για την οθόνη σας, σε ανάλυση έως και 6K. Εάν κάνετε χρήση μιας εξωτερικής οθόνης, ο χρήστης θα μπορείτε να “τρέξετε” έως και οκτώ εφαρμογές με παράθυρα ταυτόχρονα, τέσσερις στην οθόνη του iPad και τέσσερις στην εξωτερική οθόνη.

Πρόσθετες λειτουργίες

Η εφαρμογή Messages έχει ενημερωθεί για να υποστηρίζει την επισήμανση συνομιλιών ως μη αναγνωσμένων, καθώς και τη δυνατότητα επεξεργασίας των απεσταλμένων μηνυμάτων ή αναίρεσης της αποστολής τους.

Το SharePlay έχει επεκταθεί στην εφαρμογή Μηνύματα, επιτρέποντας στον χρήστη να προσκαλεί φίλους και συγγενείς να παρακολουθήσουν μαζί μια ταινία ή μια εκπομπή, ενώ κάνουν παρέα σε ένα νήμα Μηνυμάτων.

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari διαθέτει πλέον τη λειτουργία κωδικών πρόσβασης της Apple, την οποία η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι εδώ για να αντικαταστήσει τους κωδικούς πρόσβασης, αντί να χρησιμοποιεί απλώς το Face ID ή το Touch ID του iPad σας για έλεγχο ταυτότητας.

Το Freeform είναι ένα νέο εργαλείο συνεργασίας, το οποίο, όπως και η πραγματική εξωτερική υποστήριξη, “έρχεται αργότερα φέτος”.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Maria

Σιγά μην το μετατρέπει σε θηρίο μία ακόμα ενημέρωση χωρίς ουσιαστικές αλλαγές-διαφορες όσων αφορά το περιβόητο stage manager που έτσι κι αλλιώς είναι διαθέσιμο μόνο στους m1 θα παίξεις λίγο μαζί του και ύστερα θα το αφήσεις άσε που το split screen είναι ποιο βολικό και πρακτικό και αυτό μία στο τόσο εμείς δηλαδή με τον a12x που ακόμα και σήμερα γονατίζει 4 χρόνια μετά ή και χτυπά στα ίσα a14 a15 888 8gen1 δεν είχε την δύναμη να σηκώσει το εν λόγω feature αυτό που στο φινάλε υποτίθεται ήταν το highlight του ipados 16.1 χθες την κατέβασα το μόνο πού άλλαξε ήταν η προσθήκη του καιρού πολύ καλοστημένη ομολογώ από κει και πέρα τα υπόλοιπα αδιάφορα και άνευ ουσίας και την μπαταρία την έκανε κουρέλι από 90% σε 2 ώρες πήγε στο 30% και σήμερα ακόμα προσπαθεί να συνέλθει δεν έστρωσε το drain battery τον m1 τον έχω στο MacBook air εκεί να δεις τι θηρίο είναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.