Το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία αντιτρομοκρατικής παρακολούθησης για την καταπολέμηση του κορονοϊού

, Το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία αντιτρομοκρατικής παρακολούθησης για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Στην προσπάθεια του το Ισραήλ να περιορίσει την έκρηξη του κορονοϊού στην χώρα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου περιέγραψε τα σχέδια για χρήση τεχνολογίας αντιτρομοκρατικής παρακολούθησης για τον εντοπισμό των ατόμων που έρχονται σε επαφή με εκείνους που μεταφέρουν τον ιό.

Χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν “ψηφιακά μέσα” και ότι περιμένει την έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης επειδή τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των ασθενών.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ, επιβεβαίωσε ότι εξετάζει τη χρήση των τεχνολογικών δυνατοτήτων του για την καταπολέμηση του κορονοϊού κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης: Μάθε την εξέλιξη του κορονοϊού ανά χώρα σε πραγματικό χρόνο [εργαλείο]

Τέτοιες δυνατότητες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των κινητών τηλεφώνων των μολυσμένων προσώπων εντοπίζοντας τυχόν παραβιάσεις καραντίνας αλλά και έλεγχο και καταγραφή για τα μέρη που ήταν βρέθηκαν και με ποιους έχουν έρθει σε επαφή.

Σε μια κλιμάκωση των προληπτικών μέτρων, η κυβέρνηση έκλεισε τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα θέατρα από την Κυριακή και οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στους χώρους εργασίας τους εκτός αν είναι απαραίτητο.

Μέχρι σήμερα 244 άτομα έχουν εντοπιστεί θετικά στα τεστ κορονοϊού στο Ισραήλ, θάνατοι δεν έχουν καταγραφεί.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιαννης Χ.

Remember remember the 5th of November…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.