Το MediaTek Dimensity 7000 είναι πιθανότατα πιο γρήγορο από το Snapdragon 870

, Το MediaTek Dimensity 7000 είναι πιθανότατα πιο γρήγορο από το Snapdragon 870

Η MediaTek ανακοίνωσε την ναυαρχίδα της SoC, το Dimensity 9000, μόλις πριν από μερικές ημέρες και τώρα έχουμε την πρώτη φήμη για την υποτιθέμενη ανώτερη μεσαία προσφορά της για το 2022 – το Dimensity 7000. Οι πληροφορίες προέρχονται από έναν αξιόπιστο Κινέζο πληροφοριοδότη του Weibo.

Η φήμη υποδηλώνει ότι το επερχόμενο chipset Dimensity 7000 της MediaTek έχει εισέλθει στη φάση δοκιμών και είναι χτισμένο στη διαδικασία κατασκευής των 5nm της TSMC και χρησιμοποιεί τη νέα αρχιτεκτονική V9 της ARM, που έχει επίσης εφαρμοστεί στο Dimensity 9000.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ταχύτητες ρολογιού και διαμορφώσεις CPU, αλλά το λεγόμενο Digital Chat Station λέει ότι το SoC θα τοποθετηθεί άνετα μεταξύ του Snapdragon 870 και του Snapdragon 888 όσον αφορά την απόδοση. Ακούγεται πολλά υποσχόμενο για ένα μη-εμβληματικό τσιπ, αυτό είναι σίγουρο.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

Πάω στοίχημα ότι για να κρατηθεί χαμηλά η τιμή τα γραφικά του θα αποδίδουν για μια ακόμα φορά όσο είχαν τα snapdragon πριν 4-5 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.