Το MediaTek Dimensity 9000 θα είναι διπλάσιο από το κόστος του προκατόχου του

, Το MediaTek Dimensity 9000 θα είναι διπλάσιο από το κόστος του προκατόχου του

Η Qualcomm αναμένεται να ανακοινώσει το επερχόμενο κορυφαίο chipset υψηλής απόδοσης την επόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της Tech Summit. Εν τω μεταξύ, η MediaTek ανακοίνωσε το Dimensity 9000 την περασμένη εβδομάδα – το πρώτο chipset smartphone που βασίζεται στη διαδικασία των 4nm. Σύμφωνα με αναφορές από το Digital Chat Station, το chipset MediaTek θα έχει σχεδόν το διπλάσιο κόστος από το προηγούμενο chipset 5G. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε να δούμε τα smartphone υψηλής τεχνολογίας που τροφοδοτούνται από το νέο chipset να είναι πιο ακριβά από τις συσκευές που τροφοδοτούνται από το Dimensity 1200.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι αν και η τιμή του Dimensity 9000 θα είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή του Dimensity 1200, το μη ανακοινωθέν S8 Gen1 της Qualcomm θα εξακολουθεί να είναι πιο ακριβό από το επερχόμενο κορυφαίο chipset της MediaTek. Όσον αφορά το 5nm Dimensity 7000, το Digital Chat Station αναφέρει ότι ενδέχεται να δούμε συσκευές που τροφοδοτούνται από αυτό το chipset να φτάνουν κάποια στιγμή στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

, Το MediaTek Dimensity 9000 θα είναι διπλάσιο από το κόστος του προκατόχου του

Σύμφωνα με μια πιο πρόσφατη αναφορά, το νέο τσιπ της Qualcomm μπορεί στην πραγματικότητα να ονομάζεται “Snadpragon 8Gx Gen 1” αντί για “S8 Gen 1”. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, θα μάθουμε την επόμενη εβδομάδα καθώς η Qualcomm ξεκινά τη σύνοδο κορυφής της τεχνολογίας στις 30 Νοεμβρίου, όπου θα αποκαλύψει επίσημα το πραγματικό όνομα της νέας ναυαρχίδας chipset.

Η MediaTek πραγματοποίησε τη σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα, όπου ανακοίνωσε το Dimensity 9000, κάνοντας τη δραστική αλλαγή στο σύστημα αρίθμησης από το Dimensity 1200 και ανέβηκε μέχρι το 9000. Αυτό είναι πιθανό να δημιουργήσει χώρο για ένα νέο γενεαλογικό δέντρο chipset smartphone που σχεδιάζει η MediaTek να κυκλοφορήσει στο μέλλον.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, ενδέχεται να αρχίσουμε να βλέπουμε συσκευές που τροφοδοτούνται από το chipset Dimensity 9000 να φτάνουν στην αγορά τον Φεβρουάριο. Από την άλλη πλευρά, το Xiaomi 12 μπορεί να είναι η πρώτη συσκευή που θα έρθει με το νέο chipset της Qualcomm, πιθανώς πριν από το τέλος του έτους.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.