Το Telegram κατηγορεί την Apple ότι προσπαθεί να καλύψει τη λογοκρισία που επιβάλει

Telegram, Το Telegram κατηγορεί την Apple ότι προσπαθεί να καλύψει τη λογοκρισία που επιβάλει

O CEO του Telegram κατηγορεί ανοιχτά την Apple ότι προσπαθεί να καλύψει την λογοκρισία που επιβάλει, απειλώντας μάλιστα όσους ενημερώνουν τους χρήστες τους. Συγκεκριμένα, ο Pavel Durov, CEO του γνωστού messaging app ανοίγει τα χαρτιά του για το censoring που επιβάλει η εταιρεία, όμως δεν επιτρέπει τους προγραμματιστές να το γνωστοποιούν.

Η Apple απαίτησε από το Telegram να αφαιρέσει τρία κανάλια που σχετίζονται με την εξέγερση της Λευκορωσίας, λέγοντας πως “αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες”. Ο Durov δε συμφώνησε με τις εν λόγω απαιτήσεις, δεδομένου ότι τα κανάλια αυτά είχαν σχεδιαστεί για να εκθέσουν την κυβερνητική καταπίεση. Όμως, η εταιρεία δεν είχε καμία άλλη επιλογή από το να δεχθεί, αλλιώς η Apple θα κατέβαζε την εφαρμογή από το App Store.

Αυτό όμως που ενόχλησε περισσότερο τον CEO του Telegram ήταν ότι η Apple ζήτησε οι χρήστες να μην ενημερωθούν ότι η ενέργεια αυτή έγινε μετά από αίτημα της, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι πληροφορίες ήταν “άσχετες”. Να θυμίσουμε ότι ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και όταν το Facebook ενημέρωσε πως η Apple παίρνει το 30% των χρημάτων από αγορές εντός εφαρμογής.

Οι δηλώσεις του Pavel Durov:

Μέχρι σήμερα, κατά την κατάργηση αναρτήσεων κατόπιν αιτήματος της Apple, το Telegram αντικαθιστούσε αυτές τις αναρτήσεις με μία ειδοποίηση που ανέφερε τον ακριβή κανόνα που περιορίζει τέτοιο περιεχόμενο για τους χρήστες iOS. Ωστόσο, η Apple επικοινώνησε μαζί μας πριν λίγο και είπε ότι δεν επιτρέπεται στην εφαρμογή μας να εμφανίζονται στους χρήστες τέτοιες ειδοποιήσεις επειδή είναι “άσχετες”.

Η Apple προσπαθεί να αποφύγει την ευθύνη της επιβολής των δικών της κανόνων. Είναι κατανοητό: σύμφωνα με μία σχετική δημοσκόπηση, πάνω από το 94% των χρηστών της Λευκορωσίας πιστεύουν ότι τα κανάλια που έκαναν την Apple να ανησυχεί πρέπει να αφεθούν ελεύθερα.

Η Apple έχει το δικαίωμα να είναι άπληστη και φορμαλιστική (ή ίσως όχι, αυτό είναι κάτι που αποφασίζουν τα δικαστήρια και οι ρυθμιστικές αρχές). Αλλά είναι καιρός η Apple να μάθει να αναλαμβάνει την ευθύνη για την πολιτική τους αντί να προσπαθεί να την κρύψει από τους χρήστες, ο οποίοι αξίζει να το γνωρίζουν.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.