Το Telegram κατηγορεί την Apple ότι προσπαθεί να καλύψει τη λογοκρισία που επιβάλει

Telegram, Το Telegram κατηγορεί την Apple ότι προσπαθεί να καλύψει τη λογοκρισία που επιβάλει

O CEO του Telegram κατηγορεί ανοιχτά την Apple ότι προσπαθεί να καλύψει την λογοκρισία που επιβάλει, απειλώντας μάλιστα όσους ενημερώνουν τους χρήστες τους. Συγκεκριμένα, ο Pavel Durov, CEO του γνωστού messaging app ανοίγει τα χαρτιά του για το censoring που επιβάλει η εταιρεία, όμως δεν επιτρέπει τους προγραμματιστές να το γνωστοποιούν.

Η Apple απαίτησε από το Telegram να αφαιρέσει τρία κανάλια που σχετίζονται με την εξέγερση της Λευκορωσίας, λέγοντας πως “αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες”. Ο Durov δε συμφώνησε με τις εν λόγω απαιτήσεις, δεδομένου ότι τα κανάλια αυτά είχαν σχεδιαστεί για να εκθέσουν την κυβερνητική καταπίεση. Όμως, η εταιρεία δεν είχε καμία άλλη επιλογή από το να δεχθεί, αλλιώς η Apple θα κατέβαζε την εφαρμογή από το App Store.

Αυτό όμως που ενόχλησε περισσότερο τον CEO του Telegram ήταν ότι η Apple ζήτησε οι χρήστες να μην ενημερωθούν ότι η ενέργεια αυτή έγινε μετά από αίτημα της, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι πληροφορίες ήταν “άσχετες”. Να θυμίσουμε ότι ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και όταν το Facebook ενημέρωσε πως η Apple παίρνει το 30% των χρημάτων από αγορές εντός εφαρμογής.

Οι δηλώσεις του Pavel Durov:

Μέχρι σήμερα, κατά την κατάργηση αναρτήσεων κατόπιν αιτήματος της Apple, το Telegram αντικαθιστούσε αυτές τις αναρτήσεις με μία ειδοποίηση που ανέφερε τον ακριβή κανόνα που περιορίζει τέτοιο περιεχόμενο για τους χρήστες iOS. Ωστόσο, η Apple επικοινώνησε μαζί μας πριν λίγο και είπε ότι δεν επιτρέπεται στην εφαρμογή μας να εμφανίζονται στους χρήστες τέτοιες ειδοποιήσεις επειδή είναι “άσχετες”.

Η Apple προσπαθεί να αποφύγει την ευθύνη της επιβολής των δικών της κανόνων. Είναι κατανοητό: σύμφωνα με μία σχετική δημοσκόπηση, πάνω από το 94% των χρηστών της Λευκορωσίας πιστεύουν ότι τα κανάλια που έκαναν την Apple να ανησυχεί πρέπει να αφεθούν ελεύθερα.

Η Apple έχει το δικαίωμα να είναι άπληστη και φορμαλιστική (ή ίσως όχι, αυτό είναι κάτι που αποφασίζουν τα δικαστήρια και οι ρυθμιστικές αρχές). Αλλά είναι καιρός η Apple να μάθει να αναλαμβάνει την ευθύνη για την πολιτική τους αντί να προσπαθεί να την κρύψει από τους χρήστες, ο οποίοι αξίζει να το γνωρίζουν.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.