Το Telegram κατηγορεί την Apple ότι προσπαθεί να καλύψει τη λογοκρισία που επιβάλει

O CEO του Telegram κατηγορεί ανοιχτά την Apple ότι προσπαθεί να καλύψει την λογοκρισία που επιβάλει, απειλώντας μάλιστα όσους ενημερώνουν τους χρήστες τους. Συγκεκριμένα, ο Pavel Durov, CEO του γνωστού messaging app ανοίγει τα χαρτιά του για το censoring που επιβάλει η εταιρεία, όμως δεν επιτρέπει τους προγραμματιστές να το γνωστοποιούν.

Η Apple απαίτησε από το Telegram να αφαιρέσει τρία κανάλια που σχετίζονται με την εξέγερση της Λευκορωσίας, λέγοντας πως “αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες”. Ο Durov δε συμφώνησε με τις εν λόγω απαιτήσεις, δεδομένου ότι τα κανάλια αυτά είχαν σχεδιαστεί για να εκθέσουν την κυβερνητική καταπίεση. Όμως, η εταιρεία δεν είχε καμία άλλη επιλογή από το να δεχθεί, αλλιώς η Apple θα κατέβαζε την εφαρμογή από το App Store.

Αυτό όμως που ενόχλησε περισσότερο τον CEO του Telegram ήταν ότι η Apple ζήτησε οι χρήστες να μην ενημερωθούν ότι η ενέργεια αυτή έγινε μετά από αίτημα της, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι πληροφορίες ήταν “άσχετες”. Να θυμίσουμε ότι ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και όταν το Facebook ενημέρωσε πως η Apple παίρνει το 30% των χρημάτων από αγορές εντός εφαρμογής.

Οι δηλώσεις του Pavel Durov:

Μέχρι σήμερα, κατά την κατάργηση αναρτήσεων κατόπιν αιτήματος της Apple, το Telegram αντικαθιστούσε αυτές τις αναρτήσεις με μία ειδοποίηση που ανέφερε τον ακριβή κανόνα που περιορίζει τέτοιο περιεχόμενο για τους χρήστες iOS. Ωστόσο, η Apple επικοινώνησε μαζί μας πριν λίγο και είπε ότι δεν επιτρέπεται στην εφαρμογή μας να εμφανίζονται στους χρήστες τέτοιες ειδοποιήσεις επειδή είναι “άσχετες”.

Η Apple προσπαθεί να αποφύγει την ευθύνη της επιβολής των δικών της κανόνων. Είναι κατανοητό: σύμφωνα με μία σχετική δημοσκόπηση, πάνω από το 94% των χρηστών της Λευκορωσίας πιστεύουν ότι τα κανάλια που έκαναν την Apple να ανησυχεί πρέπει να αφεθούν ελεύθερα.

Η Apple έχει το δικαίωμα να είναι άπληστη και φορμαλιστική (ή ίσως όχι, αυτό είναι κάτι που αποφασίζουν τα δικαστήρια και οι ρυθμιστικές αρχές). Αλλά είναι καιρός η Apple να μάθει να αναλαμβάνει την ευθύνη για την πολιτική τους αντί να προσπαθεί να την κρύψει από τους χρήστες, ο οποίοι αξίζει να το γνωρίζουν.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Windows 11 Microsoft

PC Health Check app: Μπορεί να τρέξει το PC σου Windows 11;

H Microsoft κάνει και πάλι διαθέσιμο το PC Health Check app, για να μπορέσεις να εξετάσεις εάν το PC σου μπορεί να πάρει Windows 11.

Software PayPal

Νέο PayPal App: Εξατομικευμένη εφαρμογή για εύκολη και ασφαλή διαχείριση

Η PayPal ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή PayPal με προσωποποιημένες λειτουργίες, προσφέροντας στους πελάτες την καλύτερη ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Software Apple iOS

iOS 15: Πότε έρχεται Ελλάδα και ποιες συσκευές θα το πάρουν;

Από σήμερα το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του iOS 15 σε όλες τις συμβατές συσκευές της Apple στη χώρα μας.

Software Microsoft Office

Microsoft Office 2021: Κυκλοφορεί επίσημα στις 5 Οκτωβρίου

Η νέα έκδοση του Microsoft Office Θα γίνει διαθέσιμη στις 5 Οκτωβρίου για όλους τους καταναλωτές.