To Wear OS θα αντικαταστήσει το Tizen στα νέα Samsung smartwatches

, To Wear OS θα αντικαταστήσει το Tizen στα νέα Samsung smartwatches

H φήμη υπάρχει εδώ και καιρό και οι τελευταίες… ανακαλύψεις τη φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Καλά κρυμμένος κώδικας δείχνει ότι η Samsung θέλει να αντικαταστήσει το Tizen με το Wear OS στα smartwatches που θα παρουσιάσει εντός του 2021.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο το Samsung Galaxy Watch 4 όσο και το Samsung Galaxy Watch Active 4 θα έχουν το λειτουργικό σύστημα Wear OS αντί για το Tizen. Οι πληροφορίες που έρχονται από διάφορες πηγές κάνουν αναφορά για τη λέξη newos που υπάρχει στη γραμμή του κώδικα των νέων μοντέλων και το οποίο προφανώς και παραπέμπει σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Wear OS και όχι το Tizen.

Ένας από τους λόγους που η Samsung οδηγείται σε αυτή την αλλαγή είναι το ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες εφαρμογές για το Wear OS έναντι του Tizen, κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει έναν κατασκευαστή smartwatch, αφού χωρίς πληθώρα εφαρμογών δεν υπάρχει μεγάλη χρηστικότητα μίας έξυπνης συσκευής.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Σίγουρα θα είναι πολύ καλό και εύχομαι να βάλουν ανθρώπινη μπαταρία να κρατάει. Κάποιος πρέπει να φωνάξει δυνατά μήπως και ακούσουν οι Κορεάτες.

Διογενης

Δυστυχώς έχει να κάνει με την τεχνολογία της οθόνης και όχι με την μπαταρία. Η Garmin και η Huawai έχουν άλλη τεχνολογία (φυσικά με αντίστοιχα limitations) και αντέχουν τουλάχιστον 10 μέρες με always on… Στην τελική, γιατί να έχουμε 16bit colours και απεικόνιση σαν του κινητού στο χέρι μας, θυσιάζοντας ένα βασικότερο για ρολόι χαρακτηριστικό όπως η αυτονομία και το always on…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.