Το WhatsApp (Android) αναβαθμίζεται και προστατεύει τους χρήστες από ηλεκτρονικές απάτες

whatsapp android αναβάθμιση προστασία ύποπτο link, Το WhatsApp (Android) αναβαθμίζεται και προστατεύει τους χρήστες από ηλεκτρονικές απάτες

Το WhatsApp, στην έκδοση για Android, ενημερώνει τους χρήστες όταν μέσω μηνύματος λαμβάνουν κάποιο link το οποίο δε φαίνεται ασφαλές, για να τους προστατέψει από ηλεκτρονικές απάτες.

Με τα προσωπικά μας δεδομένα να είναι συνεχώς εκτεθειμένα ενώ χρησιμοποιούμε το Internet, το WhatsApp προσθέτει μια λειτουργία η οποία θα βοηθήσει τους χρήστες να μην πατάνε πάνω σε άγνωστα link πίσω από τα οποία κρύβονται κάθε είδους ηλεκτρονικές απάτες. Έτσι, όταν ένας χρήστης λαμβάνει ένα link μέσω προωθημένου μηνύματος, το WhatsApp τον ενημερώνει με pop-up παράθυρο ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση είναι ύποπτη, έτσι ώστε να τον αποτρέψει να μεταφερθεί σε αυτήν και να τον προστατέψει από διαδικτυακή απάτη κάθε είδους.

Εκτός αυτού, το WhatsApp θα θέσει όριο στον αριθμό των μηνυμάτων που μπορούμε να προωθήσουμε έτσι ώστε να μειωθεί το φαινόμενο των fake news και των spammer, λαμβάνοντας μέτρα για την κοινωνική εταιρική ευθύνη της εταιρείας απέναντι στους χρήστες της εφαρμογής, με τον αριθμό αυτών να ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο.

Η αναβάθμιση που ενσωματώνει αυτή τη νέα λειτουργία για την ασφάλεια των χρηστών είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε Android smartphones ενώ οι υπόλοιποι χρήστες θα λάβουν την αναβάθμιση εντός λίγων εβδομάδων.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Πλέον μπορείτε να καρφιτσώνετε πολλά μηνύματα σε μια συνομιλία

Πριν από μερικούς μήνες, το WhatsApp κυκλοφόρησε τη δυνατότητα να καρφιτσώνετε μηνύματα σε ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέες λειτουργίες για την προστασία των χρηστών – Θα εμποδίζονται τα screetshots των φωτογραφιών προφίλ

Το WhatsApp λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας με μια νέα λειτουργία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμή beta.