Το WhatsApp επεκτείνει το WhatsApp Pay σε 40 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία

, Το WhatsApp επεκτείνει το WhatsApp Pay σε 40 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία

Η WhatsApp κέρδισε ρυθμιστική έγκριση από την National Payments Corporation of India (NPCI) για να επεκτείνει την υπηρεσία πληρωμών WhatsApp Pay στην Ινδία σε 40 εκατομμύρια χρήστες, όπως αναφέρει το Reuters.

Το WhatsApp Pay, που βασίζεται στην πλατφόρμα Ενοποιημένη Διασύνδεση Πληρωμών (UPI) και περιορίζεται επί του παρόντος σε 20 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία. Ενώ το νεύμα από το NPCI να διπλασιάσει τη βάση χρηστών είναι αναμφίβολα καλό νέο, το WhatsApp μπορεί να μην είναι και τόσο χαρούμενο με την έγκριση, δεδομένου ότι η εταιρεία είχε ζητήσει να άρει πλήρως το ανώτατο όριο.

Αυτό συμβαίνει επειδή το επί του παρόντος εγκεκριμένο όριο αποτελεί μόνο το 8 τοις εκατό της βάσης χρηστών 500 εκατομμυρίων χρηστών του WhatsApp στην Ινδία. Με ένα υψηλότερο ανώτατο όριο ή ολική κατάργησή του, η WhatsApp θα κάνει περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την υπηρεσία πληρωμών της στην ασιατική χώρα, ενώ παράλληλα θα δώσει σκληρό ανταγωνισμό στις υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών Google Pay, PhonePe και Paytm που είναι εξίσου δημοφιλείς στη μεγαλύτερη αγορά του WhatsApp. .

Το WhatsApp, που ανήκει στη Meta, ξεκίνησε τη δοκιμή beta του WhatsApp Pay στην Ινδία τον Φεβρουάριο του 2018 και το κυκλοφόρησε επίσημα τον περασμένο Νοέμβριο. Η μόνη άλλη χώρα όπου το WhatsApp διαθέτει ζωντανά την υπηρεσία πληρωμών είναι η Βραζιλία – η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της στον κόσμο.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Samsung WhatsApp

WhatsApp: Σύντομα η δυνατότητα μετακίνησης του ιστορικού συνομιλιών μεταξύ Android και iOS

Κοντά είναι η μέρα που θα μπορούμε να μετακινούμε το ιστορικό συνομιλίας στο WhatsApp μεταξύ συσκευών Android και iOS.

Internet featured WhatsApp

WhatsApp: Προεπισκόπηση φωνητικών μηνυμάτων πριν σταλούν

Το WhatsApp κυκλοφόρησε πρόσφατα μια λειτουργία προεπισκόπησης για φωνητικά μηνύματα.

Business WhatsApp

Το WhatsApp εγκαινιάζει πιλοτικά τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ

Το WhatsApp κυκλοφόρησε δοκιμαστικά μία δυνατότητα που επιτρέπει σε έναν «περιορισμένο αριθμό» ατόμων στις ΗΠΑ να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα από μια συνομιλία χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα.

Software WhatsApp

Το WhatsApp σάς επιτρέπει τώρα να ρυθμίσετε όλες τις συνομιλίες σας να εξαφανίζονται από προεπιλογή

Το WhatsApp προσθέτει μία νέα λειτουργικότητα στη λειτουργία εξαφανιζόμενων μηνυμάτων.