To WhatsApp βοηθά στην καλύτερη διαχείριση της μνήμης του smartphone

, To WhatsApp βοηθά στην καλύτερη διαχείριση της μνήμης του smartphone

Όσοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μέσω εφαρμογών chat όπως είναι ο WhatsApp Messenger έχουν συναντήσει το πρόβλημα του να γεμίζει η μνήμη του smartphone. Ένα νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου.

Ένα βασικό στοιχείο της καθημερινής επικοινωνίας με μια εφαρμογή chat είναι ότι περιλαμβάνει εικόνες, βίντεο, επομένως γεμίζει τον περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο ενός μέσου smartphone. Εάν επιλέξει κανείς WhatsApp – Settings – Storage And Data και μετά την επιλογή Manage Storage, τότε θα δει ένα νέο interface που παρουσιάζει όλα τα αρχεία που έχουν διακινηθεί με τη βοήθεια της εφαρμογής, ταξινομημένα κατά όγκο.

Στο σημείο αυτό μπορεί να γίνει προεπισκόπηση των αρχείων, επιλογή και διαγραφή τους, για να ελευθερωθεί χώρος. Υποστηρίζεται και η πολλαπλή επιλογή σε αυτό το μενού. Εμφανίζεται ειδοποίηση εάν ο χώρος έχει γεμίσει, ενώ υπάρχει ταξινόμηση ανάλογα με το εάν ένα αρχείο είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο του ορίου των 5 ΜΒ.

Το νέο χαρακτηριστικό γίνεται σταδιακά διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του WhatsApp Messenger, μέσα από ένα πακέτο αναβάθμισης της εφαρμογής.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Η μεταγραφή φωνητικών μηνυμάτων κυκλοφορεί στο Android

Το WhatsApp κυκλοφορεί μεταγραφές φωνητικών μηνυμάτων στην εφαρμογή Android beta, με τη λειτουργία να είναι πλέον μέρος της WhatsApp Beta.

Software WhatsApp

WhatApp: Θα μπορεί να δημιουργεί εικόνες σας με τεχνητή νοημοσύνη μέσω του Meta AI

Το WhatsApp ήταν από τις πρώτες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που ενσωμάτωσε δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα του.

Software WhatsApp

WhatsApp: Υποστηρίζει ενημέρωση κατάστασης φωνής διάρκειας ενός λεπτού

Το WhatsApp μόλις κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα, αυτή της εγγραφής ενημερώσεων κατάστασης φωνής που διαρκούν έως και ένα λεπτό.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.