To WhatsApp βοηθά στην καλύτερη διαχείριση της μνήμης του smartphone

, To WhatsApp βοηθά στην καλύτερη διαχείριση της μνήμης του smartphone

Όσοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μέσω εφαρμογών chat όπως είναι ο WhatsApp Messenger έχουν συναντήσει το πρόβλημα του να γεμίζει η μνήμη του smartphone. Ένα νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου.

Ένα βασικό στοιχείο της καθημερινής επικοινωνίας με μια εφαρμογή chat είναι ότι περιλαμβάνει εικόνες, βίντεο, επομένως γεμίζει τον περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο ενός μέσου smartphone. Εάν επιλέξει κανείς WhatsApp – Settings – Storage And Data και μετά την επιλογή Manage Storage, τότε θα δει ένα νέο interface που παρουσιάζει όλα τα αρχεία που έχουν διακινηθεί με τη βοήθεια της εφαρμογής, ταξινομημένα κατά όγκο.

Στο σημείο αυτό μπορεί να γίνει προεπισκόπηση των αρχείων, επιλογή και διαγραφή τους, για να ελευθερωθεί χώρος. Υποστηρίζεται και η πολλαπλή επιλογή σε αυτό το μενού. Εμφανίζεται ειδοποίηση εάν ο χώρος έχει γεμίσει, ενώ υπάρχει ταξινόμηση ανάλογα με το εάν ένα αρχείο είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο του ορίου των 5 ΜΒ.

Το νέο χαρακτηριστικό γίνεται σταδιακά διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του WhatsApp Messenger, μέσα από ένα πακέτο αναβάθμισης της εφαρμογής.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέες λειτουργίες για την προστασία των χρηστών – Θα εμποδίζονται τα screetshots των φωτογραφιών προφίλ

Το WhatsApp λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας με μια νέα λειτουργία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμή beta.

Internet Instagram WhatsApp

Το WhatsApp θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται το Status στο Instagram

Το WhatsApp, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με πάνω από 2,5 δισ. ενεργούς χρήστες, πρόκειται να βελτιώσει τη σύνδεσή του με το Instagram.

Software Android iOS WhatsApp

WhatsApp: Νέα λειτουργία για απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας κατά τις κλήσεις

Η πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp για Android και iOS υποστηρίζει πλέον την απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας.