To WhatsApp βοηθά στην καλύτερη διαχείριση της μνήμης του smartphone

, To WhatsApp βοηθά στην καλύτερη διαχείριση της μνήμης του smartphone

Όσοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μέσω εφαρμογών chat όπως είναι ο WhatsApp Messenger έχουν συναντήσει το πρόβλημα του να γεμίζει η μνήμη του smartphone. Ένα νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου.

Ένα βασικό στοιχείο της καθημερινής επικοινωνίας με μια εφαρμογή chat είναι ότι περιλαμβάνει εικόνες, βίντεο, επομένως γεμίζει τον περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο ενός μέσου smartphone. Εάν επιλέξει κανείς WhatsApp – Settings – Storage And Data και μετά την επιλογή Manage Storage, τότε θα δει ένα νέο interface που παρουσιάζει όλα τα αρχεία που έχουν διακινηθεί με τη βοήθεια της εφαρμογής, ταξινομημένα κατά όγκο.

Στο σημείο αυτό μπορεί να γίνει προεπισκόπηση των αρχείων, επιλογή και διαγραφή τους, για να ελευθερωθεί χώρος. Υποστηρίζεται και η πολλαπλή επιλογή σε αυτό το μενού. Εμφανίζεται ειδοποίηση εάν ο χώρος έχει γεμίσει, ενώ υπάρχει ταξινόμηση ανάλογα με το εάν ένα αρχείο είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο του ορίου των 5 ΜΒ.

Το νέο χαρακτηριστικό γίνεται σταδιακά διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του WhatsApp Messenger, μέσα από ένα πακέτο αναβάθμισης της εφαρμογής.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης

Οι χρήστες WhatsApp από Android θα αποκτήσουν μια νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την παλιά.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Πλέον μπορείτε να καρφιτσώνετε πολλά μηνύματα σε μια συνομιλία

Πριν από μερικούς μήνες, το WhatsApp κυκλοφόρησε τη δυνατότητα να καρφιτσώνετε μηνύματα σε ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες.