Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

X, Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.

Η προσθήκη αυτής της δυνατότητας θα παρέχει έναν πιο βολικό και ασφαλή τρόπο σύνδεσης στην εφαρμογή για χρήστες Android.

Τα Passkeys είναι μια καινοτόμος τεχνολογία ασφάλειας που αντικαθιστά τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης με ένα πιο ασφαλές, βασισμένο στην κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού σύστημα. Σχεδιασμένα για να είναι μοναδικά για κάθε χρήστη και συσκευή, τα Passkeys προσφέρουν ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας αποτρέποντας την υποκλοπή και την κατάχρηση των διαπιστευτηρίων πρόσβασης. Η διαδικασία εισόδου με Passkeys γίνεται εύκολη και γρήγορη μέσω της χρήσης βιομετρικών στοιχείων ή ειδικών συσκευών επικοινωνίας, απομακρύνοντας την ανάγκη για πολύπλοκους και δύσκολο να θυμηθεί κωδικούς πρόσβασης.

Η υποστήριξη για τα passkeys έχει ήδη κυκλοφορήσει στην έκδοση iOS της εφαρμογής και, σύμφωνα με τα ευρήματα του @AssembleDebug από το The SP Android, θα έρθει σύντομα και στο Android. Στον κώδικα βρέθηκαν αναφορές στη λειτουργία passkey στην εφαρμογή X beta (έκδοση 10.32.0-beta).

X, Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

O προγραμματιστής δεν μπόρεσε να θέσει σε λειτουργία τη δυνατότητα και αυτό υποδηλώνει ότι το χαρακτηριστικό είναι ενεργά υπό ανάπτυξη και πρόκειται να γίνει διαθέσιμο στη beta σύντομα.

Η υιοθέτηση των passkeys από το X ευθυγραμμίζεται με μια αυξανόμενη τάση του κλάδου προς τον έλεγχο ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης. Αυτή η αλλαγή υπόσχεται μια πιο φιλική προς τον χρήστη και ασφαλή διαδικτυακή εμπειρία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.