Triangle: Το app της Google για να ελέγχεις τα mobile data σου

triangle app google, Triangle: Το app της Google για να ελέγχεις τα mobile data σου

Προκειμένου να έχουμε καλύτερο έλεγχο ως προς τα δεδομένα που χαλάει η κάθε εφαρμογή, η Google προχώρησε στην δημιουργία ενός ειδικού app, που ονομάζει Triangle και αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει τις δοκιμές. Το app σου επιτρέπει να δεις πόσα δεδομένα έχουν μείνει.

Επίσης έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν τα δεδομένα σου και να καθορίσεις ποια apps θα χρησιμοποιούν τα mobile data. Με το Triangle μπορείς ακόμη και να καθορίσεις τη διάρκεια του χρόνου, που μπορεί μια εφαρμογή να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα.

Για παράδειγμα, αν έχεις μπλοκάρει το Google Maps από τα mobile data, όταν ανοίξεις την εφαρμογή, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σε ρωτάει αν θέλεις να ενεργοποιήσεις τα δεδομένα για 10 λεπτά, μια ώρα ή επ ‘αόριστον.

triangle app google, Triangle: Το app της Google για να ελέγχεις τα mobile data σου

Ωστόσο, η Google δεν περιορίζεται μόνο στο data saving. Σε συνεργασία με παρόχους δίνει δωρεάν δεδομένα ως ανταμοιβή, σε όσους δοκιμάζουν νέα apps. Προς το παρόν η Google δοκιμάζει την εφαρμογή στις Φιλιππίνες και δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το αν και πότε μπορεί να έρθει σε άλλες χώρες.

Πως θα σας φαινόταν να έρθει προς τα μέρη μας;

triangle app google, Triangle: Το app της Google για να ελέγχεις τα mobile data σου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

Πουλάει δωρεάν Internet για να έχει πρόσβαση στα δεδομένα μας. Τι άλλο θα κάνει. Δεν μας προσλαμβάνει σαν τις γιαγιάδες με τα μίξερ κλπ να βάλουμε 24ωρα μηχανάκια σερφαρίσματος;

Agnostos13

Ειμαι σιγουρος οτι επιτελει κοινωνικο εργο…και δεν θελει να εχει προσβαση στο ποιες εφαρμογες χρησιμοποιουμε…

James

@Agnostos13 τώρα ας πούμε δεν έχει πρόσβαση στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε και χρειάζεται μια εφαρμογούλα για να αποκτήσει… Αν την έφτιαχνε άλλη εταιρία (ξέρεις εσύ) θα ήταν καινοτομία…

ΝΙΚΟΣ

Τι θέλουν τα apple fan boys κ κράζουν την google.Χωρίς αυτήν θα παίρνατε ένα android για να κάνετε δουλειά ,και ένα IPhone για την καφετέρια. Οικονομία σας κάνει, προστασία άψογη έχει, από κάπου πρέπει να ζήσει κιόλας ε ?

Agnostos13

@James:
Ενταξει οσοι θελουν τσαμπε λειτουργικο την παντρευονται αναγκαστικα…
Επιλογες ειναι αυτες!

James

@Agnostos13 τουλάχιστον ξέρουμε που είναι τα δεδομένα μας και άμα θέλουμε τα σβήνουμε. Δεν είναι άλλα στους σερβερς του Wolfram, άλλα στης microsoft, άλλα στης Amazon άλλα στης Google και άλλα τρέχα γυρευε πού…

Rapid0s

Ελπίζω να μην εκραγούν τα κινητά μας όπως τα hooli phones 😛

Agnostos13

@James:
Πως τα σβηνεις;

ΥΓ. Εγω τα δεδομενα μου προτιμω να μενουν στη συσκευη μου…

James

Agnostos13 μείνε ήσυχος, στη συσκευή σου είναι… Έχεις υπόψη σου οτι ακόμα και η σελίδα που γράφουμε τώρα έχει καμία δεκαριά trackers ανάμεσα τους της Google από του facebook και έχεις διαφημιστικό προφίλ ακόμα και χωρίς να το ξέρεις; Ότι οι εφαρμογές που έχεις στη συσκευή σου επικοινωνούν με διάφορους σερβερς; Ότι η Siri χρησιμοποιεί κάποια μηχανή αναζήτησης; Ότι το iCloud σου τρέχει κυρίως σε σερβερς της microsoft, της Google και της amazon;

(Τα σβηνεις πηγαίνοντας στο account σου και πατώντας διαγραφή. Ή αν θέλεις από την αρχή απενεργοποιείς ό,τι έχει σχέση με Google και δεν ανησυχείς.)

Agnostos13

@James:
Ενταξει…οτι κοινοποιω ο ιδιος στο διαδικτυο προφανως γνωριζω οτι μπορει να το διαχειριστει ο καθενας…
Δεν σημαινει οτι πρεπει να τα κοινοποιω ολα!
Προσεχω τα δεδομενα μου σε ποιες εφαρμογες (αξιοπιστες/υποπτες ή μη) τα διαθετω. Επισης δεν χρησιμοποιω τη Siri, ουτε το iCloud οπως αντιστοιχα ουτε Chrome, ουτε Gmail. Backup μονο στον υπολογιστη και τα διαγνωστικα εχω μπλοκαρει απο το να δινουν πληροφοριες στην Apple.

James

@Agnostos13 όποτε καταλαβαίνεις οτι δεν είναι θέμα τζάμπα/ανοιχτού λειτουργικού. Τα ίδια γίνονται σε όλα. Και σε όλα μπορείς να μπλοκάρεις ό,τι δε θες να μοιράζεσαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.