Beyond 4.0

Το Twitter ακόμη προσπαθεί να βρει πως θα επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τα Tweet τους

Twitter icon 570px

Είναι το 2019 και, σε δύο μήνες, το Twitter θα είναι 13 ετών. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που ξεκίνησε το 2006, αλλά ένα πράγμα όχι: την αδυναμία του να επεξεργαστεί κάποιος τα tweets του. Αυτή η λειτουργία έχει ζητηθεί κατά κόρον όχι μόνο για να διορθώσει κάποιος τα ντροπιαστικά τυπογραφικά λάθη αλλά και να διευκρινίσει τυχόν λανθασμένες δηλώσεις.

Γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι θα μπορούσε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης έχει προσεγγίσει πολύ προσεκτικά τον τρόπο εφαρμογής αυτού του χαρακτηριστικού. Και ο Διευθύνων Σύμβουλος Jack Dorsey έχει μερικές ιδέες που δυστυχώς εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται.

Σε μια συνέντευξή του, ο Dorsey εξηγεί γιατί το Twitter δεν είχε αυτό το χαρακτηριστικό από την αρχή. Είχε να κάνει με το γεγονός ότι σχεδιάστηκε πάνω στην λογική των SMS, όπου δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα. Αυτό μπορεί να ήταν κατανοητό το 2006, αλλά όχι σήμερα. Υπάρχει, φυσικά, ένας βαθύτερος λόγος πίσω από αυτόν τον φόβο.

Είναι πολύ εύκολο να χαθεί κάποιος στο Twitter, και δεν εννοούμε μόνο τον εθισμό. Είναι εύκολο να χαθεί σε μια ακολουθία μιας συζήτησης, ξεχνώντας ποιος ήταν αυτός που ξεκίνησε το θέμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Twitter δοκιμάζει τον τελευταίο καιρό ένα χαρακτηριστικό το “Original Tweeter”, ώστε να γνωρίζετε πάντα ποιον να “κατηγορήσετε”.

Η δυνατότητα επεξεργασίας των tweets, ενώ είναι βολική, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σενάρια όπου ο δημιουργός των tweets θα αρνείται ότι έχει πει το ένα ή το άλλο. Θα δημιουργούσε επίσης σύγχυση να μην γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αντέδρασαν και οι άλλοι χρήστες. Ο Dorsey παραδέχεται ότι σκέφτονταν να μπορούν να δείξουν το πρωτότυπο, μη επεξεργασμένο tweet, μόνο και μόνο ως απόδειξη.

Μια εναλλακτική λύση για την επεξεργασία των tweets, που προτείνει ο Dorsey, είναι να καθυστερεί η αποστολή ενός τιτιβίσματος για 5 έως 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα δώσει στους ανθρώπους αρκετό χρόνο για να προβληματιστούν και να διορθώσουν τα tweets τους. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν το Twitter, αυτό πιθανότατα θα τους οδηγούσε σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 11

Τα νεα emoji των Windows 11 δεν είναι τόσο 3D όσο υποσχέθηκε η Μicrosoft

Η Microsoft είχε υποσχεθεί νέα emoji για τα Windows 11 μαζί με διάφορα άλλα προϊόντα, νωρίτερα αυτόν τον χρόνο.

Software Apple Apple iOS

iOS 15.1 και iPadOS 15.1: Αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 25 Οκτωβρίου

Αναμένεται να είναι διαθέσιμο το SharePlay, η υποστήριξη βίντεο ProRes που είναι ο νέος κωδικοποιητής βίντεο Apple, η υποστήριξη εγγράφων εμβολιασμού COVID-19 στην εφαρμογή Πορτοφόλι και οι διορθώσεις σφαλμάτων για τα γνωστά ζητήματα στο iOS 15.

Software Windows 11

Οι εκδόσεις Windows 11 που δεν υποστηρίζονται θα πάρουν updates

Παλαιότερα μηχανήματα στα οποία εγκαταστάθηκαν τα Windows 11, θα μπορέσουν να πάρουν κάποια updates.

Software

Τα Windows 11 είναι εδώ, αποκτήστε τα σε χαμηλή τιμή

Τα Windows 11 είναι εδώ φέρνοντας περισσότερες νέες λειτουργίες και βελτιώσεις σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις των Windows.