Το Twitter ακόμη προσπαθεί να βρει πως θα επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τα Tweet τους

Twitter, Το Twitter ακόμη προσπαθεί να βρει πως θα επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τα Tweet τους

Είναι το 2019 και, σε δύο μήνες, το Twitter θα είναι 13 ετών. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που ξεκίνησε το 2006, αλλά ένα πράγμα όχι: την αδυναμία του να επεξεργαστεί κάποιος τα tweets του. Αυτή η λειτουργία έχει ζητηθεί κατά κόρον όχι μόνο για να διορθώσει κάποιος τα ντροπιαστικά τυπογραφικά λάθη αλλά και να διευκρινίσει τυχόν λανθασμένες δηλώσεις.

Γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι θα μπορούσε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης έχει προσεγγίσει πολύ προσεκτικά τον τρόπο εφαρμογής αυτού του χαρακτηριστικού. Και ο Διευθύνων Σύμβουλος Jack Dorsey έχει μερικές ιδέες που δυστυχώς εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται.

Σε μια συνέντευξή του, ο Dorsey εξηγεί γιατί το Twitter δεν είχε αυτό το χαρακτηριστικό από την αρχή. Είχε να κάνει με το γεγονός ότι σχεδιάστηκε πάνω στην λογική των SMS, όπου δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα. Αυτό μπορεί να ήταν κατανοητό το 2006, αλλά όχι σήμερα. Υπάρχει, φυσικά, ένας βαθύτερος λόγος πίσω από αυτόν τον φόβο.

Είναι πολύ εύκολο να χαθεί κάποιος στο Twitter, και δεν εννοούμε μόνο τον εθισμό. Είναι εύκολο να χαθεί σε μια ακολουθία μιας συζήτησης, ξεχνώντας ποιος ήταν αυτός που ξεκίνησε το θέμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Twitter δοκιμάζει τον τελευταίο καιρό ένα χαρακτηριστικό το “Original Tweeter”, ώστε να γνωρίζετε πάντα ποιον να “κατηγορήσετε”.

Η δυνατότητα επεξεργασίας των tweets, ενώ είναι βολική, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σενάρια όπου ο δημιουργός των tweets θα αρνείται ότι έχει πει το ένα ή το άλλο. Θα δημιουργούσε επίσης σύγχυση να μην γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αντέδρασαν και οι άλλοι χρήστες. Ο Dorsey παραδέχεται ότι σκέφτονταν να μπορούν να δείξουν το πρωτότυπο, μη επεξεργασμένο tweet, μόνο και μόνο ως απόδειξη.

Μια εναλλακτική λύση για την επεξεργασία των tweets, που προτείνει ο Dorsey, είναι να καθυστερεί η αποστολή ενός τιτιβίσματος για 5 έως 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα δώσει στους ανθρώπους αρκετό χρόνο για να προβληματιστούν και να διορθώσουν τα tweets τους. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν το Twitter, αυτό πιθανότατα θα τους οδηγούσε σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk featured Twitter

Elon Musk – Twitter: Τι συμβαίνει στο μυαλό του μεγιστάνα;

O Elon Musk, λοιπόν, άλλαξε γνώμη και τελικά θέλει να αγοράσει το Twitter. Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο;

Business Twitter

O Elon Musk άλλαξε γνώμη και τελικά θα αγοράσει το Twitter

Ο Elon Musk, έκανε μια απότομη αλλαγή 180 μοιρών και λέει ότι θέλει να προχωρήσει στην αγορά του Twitter 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Internet Twitter

Twitter: Έφτασε το Edit Button για τους συνδρομητές Blue

Οι συνδρομητές του Twitter Blue στην Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται πλέον τα tweets τους, ενώ οι ΗΠΑ πρέπει να περιμένουν τη δυνατότητα να έρθει “σύντομα”.

Smartphones iPhone iPhone 13 Pro Max Twitter

iOS 16: Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ακόμα πρόβλημα για τους χρήστες iPhone

Κάποιοι χρήστες του Twitter και κάτοχοι iPhone παραπονιούνται για πτώση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής τους, μετά την αναβάθμιση σε iOS 16.