Uber: Δέχεται μήνυση 45 εκατ. ευρώ από χωρισμένο σύζυγο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, η Uber δέχτηκε μήνυση πολλών εκατομμυρίων από Γάλλο επιχειρηματία στην Côte d’Azur. Ο ίδιος κατηγορεί την εταιρεία ότι του κατέστρεψε τον γάμο.

Το ερώτημα είναι, πως μπορεί η Uber να καταστρέψει έναν γάμο;

Σύμφωνα με τον ενάγων, ένα bug στην εφαρμογή της Uber επέτρεψε στη γυναίκα του να εντοπίσει την τοποθεσία του και αυτό με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο διαζύγιο. Μετά το γεγονός αυτό, ο χωρισμένος σύζυγος ζητά από την εταιρεία αποζημίωση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ. Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Η Le Figaro δεν μας δίνει πληροφορίες για το που μπορεί να πήγε ο επιχειρηματίας και οδήγησε την (πρώην πλέον) σύζυγο στο διαζύγιο. Ας μην σταθούμε όμως σε αυτό, αλλά στο πως μπόρεσε να εντοπίσει την τοποθεσία του.

Φαίνεται ότι ο άνδρας δανείστηκε το iPhone της συζύγου του και έκανε log in στο Uber app. Στη συνέχεια έκανε log out και επέστρεψε το κινητό στη σύζυγο. Ωστόσο, εκείνη μπορούσε να βλέπει ακόμη τα notifications που προορίζονταν για τον λογαριασμό του. Αυτό στη συνέχεια της επέτρεψε να δει την τοποθεσία του.

Το σχόλιο της Uber σχετικά με το συμβάν ήταν ότι δεν κάνει κανένα σχόλιο για ιδιωτικές υποθέσεις και ειδικά αυτές που αφορούν σε ένα διαζύγιο. “Uber doesn’t comment publicly on individual cases, and especially on cases that involve a divorcing couple”.

Η γαλλική εφημερίδα δοκίμασε να κάνει log in σε ένα άλλο iPhone σε λογαριασμό Uber. Πράγματι μετά το log out τα notifications συνέχισαν να έρχονται, αλλά δεν δόθηκε κάποια πληροφορία για την τοποθεσία. Το πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει μόνο στο iOS app.

uber sued, Uber: Δέχεται μήνυση 45 εκατ. ευρώ από χωρισμένο σύζυγο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas

αν ειναι να φυγει η μεγαιρα η πεθερα μου απο το σπιτι τοτε παω σε iphone αυριο το πρωι.Καθε πληροφορια δεκτη.Βοηθατε χριστιανοι!!!!!!!!!

ChristosT

@Andreas
άχαχαχα…γιατί βρε; Τόσο άσχημα είναι τα πράγματα;
Συμβουλή…άν αγαπά τα ταξιδάκια, βγάλτης ένα εισητήριο χωρίς επιστροφή και τελειώνεις “αναίμακτα”…

P_for_pedantic

Σύμφωνα με τον ενάγοντα

Κωστας

Είναι νόμιμο δικαίωμα να χωρίσει μία γυναίκα λόγω απιστίας, με τα ανάλογα περιουσιακά δικαιώματα. Οπότε η μισή περιουσία του κυρίου θα κανει περίπατο γιαυτό ζητάει αυτό το ποσό!!

bezilys

Έλεος τι άλλο θα ακούσω!

mourgos1234

Εγω πιστευω οτι θα ειχε παει σε κανενα οικο ανοχης, αλλιως δεν μπορεις να καταλαβεις μονο απο την τοποθεσια τι κανει ο ανθρωπος στο σημειο που πήγε, θα μπορουσε να ειναι επαγγελματικου περιεχομενου επισκεψυ σε συναδελφο (θηλυκια) δεν ειναι απαραιτητο οτι “τα εχουνε”

mourgos1234

Εγω πιστευω οτι θα ειχε παει σε κανενα οικο ανοχης, αλλιως δεν μπορεις να καταλαβεις μονο απο την τοποθεσια τι κανει ο ανθρωπος στο σημειο που πήγε, θα μπορουσε να ειναι επαγγελματικου περιεχομενου επισκεψυ σε συναδελφο (θηλυκια) δεν ειναι απαραιτητο οτι “τα εχουνε” 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple iPhone Uber

iPhone: Η εφαρμογή της Uber χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες δυνατότητες

Η Uber λανσάρει μια επανασχεδιασμένη έκδοση της εφαρμογής της που εισάγει μια αρχική οθόνη που διευκολύνει τη βόλτα και την παραγγελία φαγητού σε πακέτο.

Business Uber USA

H Uber Eats κάνει παραδόσεις παραγγελιών με ρομπότ στο Μαϊάμι

Η Uber ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Cartken, μια εταιρεία που κατασκευάζει ρομπότ παράδοσης πεζοδρομίων, που ήδη παραδίδουν παραγγελίες στο Μαϊάμι.

Cars Uber

Η Uber ετοιμάζεται να μηνύσει την Επιτροπή ταξί της Νέας Υόρκης

Η Uber κατέθεσε μήνυση κατά της Επιτροπής Ταξί & Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει έναν γύρο αυξήσεων, ανέφερε το Bloomberg.

Cars Uber

Η Uber λανσάρει μετακινήσεις χωρίς οδηγό σε συνεργασία με την Motional

Η Uber επιστρέφει στις διαδρομές χωρίς οδηγό, καθώς ανακοίνωσε ότι οι αναβάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα αυτοοδηγούμενο όχημα χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Motional.