Ubuntu Touch dual boot με Android

Η ομάδα της Canonical προχώρησε στη διάθεση μιας έκδοσης του δικού της λειτουργικού συστήματος Ubuntu Touch με τη δυνατότητα εγκατάστασης Android και επιλογή dual boot μεταξύ των δυο OS. Αυτή η έκδοση απευθύνεται σε developers και δεν είναι ολοκληρωμένη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από καθημερινούς χρήστες, είναι όμως δωρεάν και οι τολμηροί μπορείτε να τη δοκιμάσετε με δική σας ευθύνη.

Σύμφωνα με τις οδηγίες μου παρέχει η Canonical το Ubuntu Touch dual boot είναι πλήρως συμβατό με το μοντέλο smartphone Nexus 4 ενώ σε ότι αφορά το Android OS υποστηρίζεται σχεδόν οποιαδήποτε ROM Android 4.2 και άνω με την έκδοση 4.4 KitKat να απαιτεί κάποια έξτρα βήματα.

Διαβάστε αναλυτικά τη διαδικασία εδώ εδώ.

Ubuntu Touch dual boot, Ubuntu Touch dual boot με Android

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jim

Κώστα έχω κινητό με android 4.1.2,μονοπυρηνο 1GHZ,και 512 mb ram.μπορω να βάλω Ubuntu η θα κολλάει;;;

Veritas

Ετσι ετσι….Αντε να δουμε Ubuntu παντου!Αν το κανουν να δουλευει τοσο καλα οπως και το desktop…

page

Αν και fan του ΕΛΛΑΚ , και με ιδιαίτερη αγάπη στο Ubuntu , δυστυχώς δεν μου λέει κάτι αυτή η κίνηση από την Canonical , η οποία τα τελευταία χρόνια δικαίως παίρνει το βραβείο του ‘ μεγάλου αδελφού ‘ .

Veritas

:page: Η ιδιωτικοτητα είναι ένα μεγαλο κεφαλαιο στις μερες μας και “σηκωνει” πολυ συζητηση. Σιγουρα το βραβειο δεν το παιρνει μονο το Ubuntu.Ομως υπαρχουν εργαλεία για να θωρακίσεις πολύ καλα το “βραβευμενο” Ubuntu.
παντα φιλικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.