UPDF: Το cross platform PDF πολυεργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη

UPDF με έκπτωση, UPDF: Το cross platform PDF πολυεργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη

Συχνό είναι το φαινόμενο που ψάχνουμε στο internet ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα αρχείο PDF, να το επεξεργαστούμε, να το φτιάξουμε όπως επιθυμούμε και να μη βρίσκουμε αυτό που θα μας εξυπηρετήσει, και μάλιστα, να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το ίδιο το αρχείο σε όλες τις πλατφόρμες, δηλαδή PC, macOS, iOS, iPadOS και Android. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μας έλυνε πραγματικά τα χέρια γιατί θα μπορούσαμε να το επεξεργαστούμε από όποια συσκευή έχουμε μπροστά μας, και να μη χρειάζεται να ψάχνουμε υπολογιστή για να το κάνουμε.

Δε θα είναι υπερβολή να πούμε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι εμπλουτισμένο με λειτουργίες που κάνει τη δημιουργία και επεξεργασία PDF αρχείων, παιχνιδάκι. Το πρόγραμμα UPDF, είναι ένα πολυεργαλείο με μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων αναφορικά με τη δημιουργία και επεξεργασία PDF αρχείων, φιλικό στο χρήστη και άμεσο για να μπορέσουμε να έχουμε όσο δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα με μερικά κλικ στην οθόνη ή το πληκτρολόγιό μας.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του UPDF είναι το ότι χρησιμοποιεί και τεχνητή νοημοσύνη, ενσωματώνοντας λειτουργίες του ChatGPT, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να δημιουργήσει ένα λογαριασμό στο ChatGPT. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί τα PDF αρχεία του σε όλες τις πλατφόρμες μέσω του UPDF Cloud, έτσι ώστε να μπορεί, για παράδειγμα, να δημιουργήσει το αρχείο του σε Windows υπολογιστή και να συνεχίσει την επεξεργασία του στο iPhone, με μια μόνο άδεια χρήσης του UPDF.

Τώρα το Techblog προσφέρει έκπτωση 63% σε όλους για την έκδοση UPDF Pro.

Cross platform επεξεργασία PDF αρχείων

Μέσω του UPDF έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και συνεπώς να επεξεργαστούμε φωτογραφίες, συνδέσμους και κείμενο σε ένα PDF αρχείο, να βάλουμε κεφαλίδες, υποσέλιδα, να αλλάξουμε μέγεθος, γραμματοσειρά, χρώμα, θέση και στυλ, και μάλιστα σε όποια πλατφόρμα χρησιμοποιούμε, με μια μόνο άδεια χρήσης του προγράμματος. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε κανένα περιορισμό στο θέμα της συμβατότητας, μιας και το αρχείο που θα δημιουργήσουμε στο smartphone μας, είτε iOS είτε Android, μπορούμε να το επεξεργαστούμε σε PC και να το ολοκληρώσουμε σε περιβάλλον macOS.

Μεγάλη ευχέρεια κινήσεων μας δίνεται και στην επεξεργασία των εικόνων, των οποίων μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος, το στυλ, τη θέση τους μέσα στο αρχείο, στο οποίο μπορούμε να ενσωματώσουμε links στα οποία μπορούμε να “πειράξουμε” το στυλ, το χρώμα αλλά και το περίγραμμά τους, χωρίς κάποιο περιορισμό.

UPDF με έκπτωση, UPDF: Το cross platform PDF πολυεργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη

Ανάγνωση, σχολιασμός και υποσημειώσεις

Μέσω του UPDF μπορούμε να διαβάσουμε και να ανοίξουμε τα PDF αρχεία μας με τη μορφή slideshow αλλά και να μετακινηθούν μέσα σε αυτά ενώ τα έχουν ανοιχτά σε μορφή μιας σελίδας ή δύο σελίδων, δηλαδή με όποιο τρόπο τους εξυπηρετεί. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε σχόλια, τα οποία μπορούμε να επισημάνουμε και να υπογραμμίσουμε, να προσθέσουμε παράθυρα κειμένου αλλά και σημειώσεις με τη μορφή των post-it. Έχουμε επίσης τη δυνατότητα να προσθέσουμε σφραγίδες και αυτοκόλλητα, να προσθέσουμε υπογραφή, χειρόγραφη ή ηλεκτρονική, την οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε οπουδήποτε εντός του αρχείου μας, αλλά και σχήματα, όπως κύκλους, τετράγωνα, βέλη και γραμμές, αλλάζοντάς τους το στυλ με τον τρόπο που επιθυμούμε.

UPDF με έκπτωση, UPDF: Το cross platform PDF πολυεργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη

Μετατροπή αρχείων PDF

Το πρόγραμμα UPDF διαθέτει μεγάλη γκάμα λειτουργιών και μια από αυτές είναι η μετατροπή ενός PDF αρχείου σε άλλους τύπους αρχείου. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να μετατρέψουμε ένα PDF αρχείο σε αρχείο εικόνας PNG, JPEG, BMP, GIF, TIFF, αλλά και σε απλό αρχείο κειμένου αλλά και RTF για εύκολη επεξεργασία σε κάθε επεξεργαστή κειμενου, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα μετατροπής σε HTML/XML αρχείο, και μπορούμε επίσης να μετατρέψουμε το αρχείο μας από PDF σε αρχείο Word, Excel, Powerpoint, τα οποία μπορούμε να επεξεργαστούμε.

Προστασία των αρχείων που επεξεργαζόμαστε

Στις μέρες μας όπου όλα περνάνε μέσα από το internet, οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των εγγράφων αλλά και των αρχείων μας γενικότερα, είναι πολλοί, με την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων να αποτελεί ένα μείζον ζήτημα για όλους. Όσον αφορά την προστασία των PDF αρχείων μας, έχουμε ένα λόγο λιγότερο να ανησυχούμε καθώς το UPDF προσφέρει προστασία με τη χρήση κωδικού για την πρόσβαση και άνοιγμα ενός αρχείου pdf, έτσι ώστε να μπορέσουμε να νιώσουμε ασφαλείς πως το αρχείο μας είναι προσβάσιμο μόνο σε όσους εμείς θέλουμε να έχουν πρόσβαση σε αυτό, και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν άλλο να το ανοίξει, να το επεξεργαστεί, να το αντιγράψει και να το εκτυπώσει.

Οργάνωση των αρχείων PDF

Η οργάνωση του PDF αρχείου μας είναι μια απλή υπόθεση για το UPDF καθώς μπορούμε εύκολα και γρήγορα να εισάγουμε ή να αφαιρέσουμε σελίδες τις όποιες δεν επιθυμούμε να εμφανίζονται. Μπορούμε επίσης, να περιστρέψουμε ή να γυρίσουμε αριστερά ή δεξιά μια σελίδα και να τη μεταφέρουμε στο σημείου που επιθυμούμε. Είναι σημαντικό ακόμη το ότι μπορούμε να “σπάσουμε” ένα pdf αρχείο σε πολλαπλά αρχεία pdf με το να εξάγουμε τη σελίδα που επιθυμούμε, ενώ μπορούμε ακόμη και να αντικαταστήσουμε μια σελίδα με μια άλλη σελίδα, με τον τρόπο που εμείς επιθυμούμε.

Δημιουργήστε φόρμες σε PDF αρχείο

Μέσω του προγράμματος UPDF μπορούμε να συμπληρώσουμε και να υπογράψουμε φόρμες, μέσα σε λίγα λεπτά, και αυτό είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό αλλά και πραγματικό. Ενώ δημιουργούμε ή επεξεργαζόμαστε ένα PDF αρχείο, μπορούμε να προσθέσουμε text boxes και φωτογραφίες, μιας και μπορούμε να ανεβάσουμε τη φόρμα έτσι ώστε να τη συμπληρώσουμε είτε χρησιμοποιούμε υπολογιστή με Windows, macOS και iPhone.

UPDF με έκπτωση, UPDF: Το cross platform PDF πολυεργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη

Αναγνώριση κειμένου μέσω AI OCR

Το UPDF μας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε ένα PDF αρχείο σε αρχείο στο οποίο μπορούμε να επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες και το κείμενο, μέσω του OCR. Το OCR, που σημαίνει Optical Character Recognition, είναι μια τεχνική με την οποία μπορούμε να μετατρέψουμε το κείμενο και τις φωτογραφίες ενός αρχείου PDF, σε επεξεργάσιμη μορφή, αλλάζοντας τα στοιχεία αυτά κατά το πως επιθυμούμε.

Μέσω της τεχνολογίας AI OCR που χρησιμοποιεί το UPDF, μπορούμε να μετατρέψουμε τα σκαναρισμένα PDF αρχεία μας σε PDF αρχεία στα οποία μπορούμε να επεξεργαστούμε φωτογραφίες και κείμενο, αλλά και να μπορούμε να ψάξουμε μέσα στο ίδιο το αρχείο, να βρούμε κάποια επιθυμητή λέξη και φράση. Ωστόσο, έχουμε και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε το αντίστροφο, δηλαδή να μετατρέψουμε το PDF αρχείο μας σε PDF στο οποίο δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να το διαβάσουμε, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως κατά τη διαδικασία χρήσης του OCR, δεν έχουμε αλλοίωση στην ποιότητα παρά τη μείωση του μεγέθους του αρχείου, κάτι το οποίο αποτελεί μια ευχάριστη προσθήκη.

UPDF με έκπτωση, UPDF: Το cross platform PDF πολυεργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη

Το UPDF είναι κάτι παραπάνω από ένα πολύτιμο πολυεργαλείο για τη δημιουργία και επεξεργασία PDF αρχείων, καθώς οι χρήστες μπορούν να τα τροποποιούν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και αν έχουν πρόσβαση αλλά και να μεταπηδούν από τη μια στην άλλη διατηρώντας τα αρχεία που έχουν δημιουργήσει, έχοντας ενεργοποιήσει μόνο μια άδεια λειτουργίας του προγράμματος.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω ChatGPT δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν άμεσα μια περίληψη του PDF αρχείου τους, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για τα πολυσέλιδα PDF αρχεία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να ζητήσουμε τη μετάφραση του αρχείου, την αναλυτική εξήγηση λέξεων και φράσεων όπου το χρειαζόμαστε, αλλά και να μας μεταφράσει ολόκληρο το κείμενο στη γλώσσα που επιθυμούμε.

Τέλος, είναι πολύ ευχάριστο το ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις του προγράμματος το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα χαρακτηριστικά, ενώ το κόστος του είναι χαμηλό, μιας και υπάρχει έκπτωση της τάξης του 63%, και φτάνει τα 26.99 EUR για την άδεια ενός χρόνου και 41.99 EUR για τη μόνιμη άδεια χρήσης του.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Διέρρευσε φωτογραφία που μοιάζει πραγματική – Αλλαγές στη διάταξη της κάμερας

Οι διαρροές σχετικά με τις ακυκλοφόρητες συσκευές iPhone είναι πολύ σπάνιες και οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από προμηθευτές ή ειδικούς της βιομηχανίας.

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.