Apple Maps: Οι χρήστες το προτιμούν έναντι του Google Maps

Όλοι θυμόμαστε τα προβλήματα που υπήρχαν στην εφαρμογή Maps που είχε παρουσιάσει η Apple στο iOS 6 και ήταν κάτι το οποίο αποθάρρυνε πολλούς να αναβαθμίσουν στη συγκεκριμένη έκδοση του iOS. Πολλά άλλαξαν από τότε σε σημείο που πλέον το Apple Maps χρησιμοποιείται σε τριπλάσιο βαθμό από το Google Maps.

Αντικείμενο ειρωνίας είχε γίνει η εφαρμογή Maps της Apple όταν πλέον δεν ενσωματωνόταν το Google Maps στο iOS, με τα προβλήματα στην 3D αναπαράσταση των πόλεων, το λανθασμένο εντοπισμό τοποθεσιών και διαφόρων άλλων ανακριβιών να είναι έντονα. Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν αναβάθμισαν τις συσκευές τους σε iOS 6 για αυτό το λόγο, κάτι που φάνηκε στην πορεία όπου από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το Google Maps σαν αυτόνομη εφαρμογή, η υιοθέτηση του iOS 6 αυξήθηκε κατά 29%.

Έτσι, φτάνουμε στο σήμερα και την Apple να αναφέρει πλέον η εφαρμογή Maps χρησιμοποιείται τριπλάσιες φορές από το Google maps στα iPhone, με τους χρήστες να “χτυπάνε” πάνω από 5 δις αναζητήσεις στο Apple Maps κάθε εβδομάδα. Αναφορά κάνουν επίσης εταιρείες ερευνών όπου αναφέρουν ότι η Apple έχει ένα μικρό προβάδισμα αναφορικά με τη χρήση του Maps έναντι του Google Maps στα iPhone στις Η.Π.Α.

Αν σκεφτούμε ότι πλέον με τα χρόνια έχει βελτιωθεί το Maps και παρέχει επιπλέον υπηρεσίες σε συνδιασμό με τη χρήση της Siri, του Mail και εφαρμογών άλλων εταιρειών όπως το Yelp, τότε είναι λογικό οι χρήστες iPhone να έχουν παραγκωνίσει το Google Maps και να έστρεψαν την προσοχή τους στο Maps, για το οποίο πλέον αναφέρουν ότι λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Όμως, παρά το προβάδισμα της Apple, η Google και το Google Maps είναι αυτή που κυριαρχεί στην αγορά των smartphone για τις Η.Π.Α, η οποία απαριθμεί τους διπλάσιους χρήστες από αυτούς του Apple Maps. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό μιας και το Apple Maps είναι διαθέσιμο μόνο σε iOS συσκευές ενώ το Google Maps διατείθεται σε iOS και Android smartphones.

Η Apple όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει πολλές προσπάθειες στον τομέα των χαρτών στο iOS μιας και έχει εξαγοράσει εταιρείες όπως την GPS εταιρεία Coherent Navigation, την εταιρεία Placeable ενώ συνεργάζεται ακόμα και με την εταιρεία Foursquare. Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κίνηση στους δρόμους, υπηρεσία η οποία δεν είναι διαθέσιμη ευρέως, τη στιγμή που το Google Maps διαθέτει αυτήν την υπηρεσία σε περισσότερες περιοχές, ακόμα και στη χώρα μας.

Εσείς ποιά εφαρμογή χρησιμοποιείτε για την πλοήγησή σας;

apple, maps, users, preference, google, maps, three, times, more, Apple Maps: Οι χρήστες το προτιμούν έναντι του Google Maps

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paul

Αυτά όλα Αμερική Αγγλία κλπ , στην Ελλάδα google maps …καμμία σχέση

nikolasx

Καμια από τις 2 HERE maps και Drive+ με offline GPS πλοήγηση for ever!

Αλέξανδρος

Here maps και αντε γειά και οι δύο σας!!!

Konstantinoa

here maps, here transit μιας και ειμαι από wp. Άψογα και δε σε νοιάζει τίποτα. Να μου έβγαζε μόνο κ εισιτήρια in-app την ώρα που πάω να μπω στους σταθμούς και δε θέλω κάτι άλλο.

Transit υπάρχει στα ios android?

pazzo

Να ρωτήσω κάτι αφού αναφέραμε τα Here Maps; Δουλεύουν στο android το ίδιο καλά όπως στα wp?

viel

εγω χρησημποποιω και τα 2, οταν ξερω διευθυνση βαζω στο apple maps οταν ψαχνω ενα μαγαζι απο το net το βαζω στο g maps. και με τα 2 ειμαι ευχαριστημενος

Sotiris

Δεν ξέρω πως είναι οι Here Maps στα wp. Στο android δουλεύουν άψογα και τους χρησιμοποιώ παράλληλα με Google Maps που και οι τελευταίοι πλέον επιτρέπουν offline χρήση. Όσο για τους Apple Maps η κατάσταση με τους οπαδούς της Apple είναι ανίατη και ανάξια σχολιασμού.

Georgio

Here Maps offline και τώρα πλέον Google maps και αυτούς offline.
Οι Google θέλουν λίγο δουλειά ακόμα μιας και δεν μπορείς να αποθηκεύσεις όλη την Ελλάδα αλλά μόνο περιοχές και σε ζητάει ανά έναν μήνα να της ενημερώσεις. Γενικά Θεσσαλονίκη και οι χάρτες έχουν λάθη σε νούμερα οδών…. Το καλό πλέον είναι ότι οι Google σε δίνουν την δυνατότητα να βλέπεις την κυκλοφορία σε κάποια κομμάτια πριν ξεκινήσεις που και πάλι δεν είναι 100% ακριβείς…..

Agnostos13

Ο καλυτερος πλοηγος ειναι το Here Maps (με offline χαρτη-χρησιμο για σημεια χωρις σημα και πληροφοριες για την κινηση) – φτωχο απο αποψη τοποθεσιων ωστοσο στην Ελλαδα.
Το πιο πλουσιο σε τοποθεσιες ειναι το Google Maps αλλα με προβληματικο πλοηγο (πολλες φορες σου λεει να στριψεις σε σημεια που υπαρχει νησιδα). Ιδιαιτερα εξυπηρετικο για μεταφορα με ΜΜΜ ομως…
Κατι ενδιαμεσο ειναι το Apple Maps απο θεμα τοποθεσιων-πλοηγου. Εχει αρκετες ελειψεις για την Ελλαδα ακομα. Στο εξωτερικο ειναι πολυ πιο πληρες και ισως αυτο να δικαιολογει εν μερη τα αποτελεσματα.

ΥΓ. Καποιος που ρωτησε αν τα Andoid/iOS εχουν transit, δεν εχουν, αλλα εχουν Moovit (πρακτικα το ιδιο)

Panos7GR

Χρησιμοποιώ Google Maps. Δεν την χρησιμοποιώ ευρέως καθώς είμαι από νησί και δεν το χρειάζομαι, όμως όσες φορές μου χρειάστηκε σε Αθήνα που ανεβαίνω συχνά με έβγαλε ασπροπρόσωπο.
Παρόλα αυτά Here Maps στο Android χρησιμοποίησα μόνο 2 φορές στα ταξίδια μου στο εξωτερικό (που ακόμα οι Gmaps δεν ήταν για offline χρήση) και με βολεψαν πολύ και με γλίτωσαν από τις χρεώσεις για data.

Σχετικά με το θέμα του άρθρου, παιδιά είναι αναμενόμενο αφού η κάθε πλατφόρμα έχει τους χάρτες της, αναμενόμενο να βολευει τον χρήστη της πλατφόρμας οι “μαμισιοι” χάρτες γιατι 1ον είναι προεγκατεστημένοι στη συσκευή και για απλη χρήση δε συμφέρει να κατεβάσεις άλλους επειδή είναι αρκετά MB και επιπλέον ποιος θέλει να έχει διπλές και τριπλές εφαρμογές που κανουν την ίδια δουλειά;, 2ον γιατί είναι βαθιά ενσωματωμένοι στην πλατφόρμα και όλες οι υπηρεσίες και εφαρμογές της μαμάς εταιρείας βασίζονται σε αυτόν και 3ον υποστηρίζονται από τις ψηφιακές βοηθούς τους.
Πχ με τις δυνατότητες που έχουν οι Google Maps σε συνδιασμό με Google Now δεν τις έχει το Here Maps, οπότε γιατί να το έχω; Τώρα ειδικά που οι Gmaps έχουν και offline λειτουργία πάει το ισχυρότερο πλεονέκτημα των Here Maps.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Όλα τα συστήματα έχουν και τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Για off line το καλύτερο είναι με διαφορά το here ειδικά στο Android είναι καλύτερο από το WP (έχω και τα δύο os ). Στα επί πληρωμή το sygic είναι πολύ καλό αλλά κρασαρει συχνά αλλά έχει πολλές δυνατότητες ( ενδιάμεσες διαδρομές, αποφυγή δρόμων κ.λ.π ) και στην αναζήτηση online το google maps δεν παίζεται. Βρίσκει τα πάντα. Εγώ τα έχω και τα τρία και οποιο με βολεύει αυτό χρησιμοποιώ.

Gvirginia

@Panos7GR Βασικά δεν πάει ακόμα το πλεονέκτημα των Here Maps μιας και σε αφήνει να κατεβάσεις το χάρτη όλης της χώρας (και οποιασδήποτε άλλης θες) ενώ, όπως λέει ο Georgio, αυτή τη στιγμή οι G-maps σε αφήνουν να κατεβάσεις μόνο κάποιο μέρος του χάρτη.

Πάντως έχουν αρχίσει και “ξυπνάνε” στους χάρτες. Τελευταία βάζουν όλο και συχνότερα features.

Kotsos

Navigon Europe μεγάλη βοήθεια μέχρι και τη χωρίστρα στο κεφάλι μου έχει χαρτογραφήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.