Vine: Bug αποκάλυπτε email και τηλέφωνα χρηστών

Vine Bug, Vine: Bug αποκάλυπτε email και τηλέφωνα χρηστών

Την προσοχή των χρηστών του Vine εφιστά το Twitter, καθώς bug στο αρχείο της πρώην εφαρμογής, φαίνεται να προκάλεσε διαρροή ευαίσθητων δεδομένων των χρηστών -όπως τα email και τα τηλεφωνικά τους νούμερα- σε τρίτους.

Το Vine αποτελούσε μια εφαρμογή, όπου ο χρήστης μπορούσε να ανεβάσει ένα βίντεο 6 δευτερολέπτων, το οποίο έπαιζε σε λούπα και το οποίο ο χρήστης κοινοποιούσε στο Twitter. Το 2012, το Twitter εξαγόρασε το Vine, αλλά εντέλει δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα προσοδοφόρο και για το λόγο αυτό αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του. Οι χρήστες όμως μπορούν ακόμη να δουν βίντεο που έχουν ανέβει από το Vine σε ένα αρχείο.

Σύμφωνα όμως με ανακοίνωση, ένα bug στο αρχείο δίνει τη δυνατότητα σε τρίτα μέρη να μπορούν να δουν τις διευθύνσεις email και τα τηλεφωνικά νούμερα των χρηστών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ήδη όσοι χρήστες των οποίων οι λογαριασμοί επηρεάστηκαν από το bug, έχουν ενημερωθεί. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ένδειξη ότι όποιες πληροφορίες αποκτήθηκαν έχουν χρησιμοποιηθεί κακόβουλα, αλλά γενικότερα ας είναι προσεκτικοί στα email που λαμβάνουν από άτομα που δεν γνωρίζουν.

Τέλος, η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι το Vine στέλνει email μέσω λογαριασμού από το @twitter.com, και δεν θα ζητήσουν ποτέ κάποιον κωδικό μέσω email ή δεν θα στείλουν συνημμένα αρχεία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.