Viv: Η νέα ψηφιακή βοηθός από τους δημιουργούς της Siri

Η Siri, η ψηφιακή βοηθός της Apple σύντομα θα αποκτήσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό από αυτόν που έχει από Google Now, Cortana και μάλιστα από τους ίδιους τους δημιουργούς της. Ανακοίνωσαν τη Viv, η οποία μοιάζει να είναι πολλά υποσχόμενη.

Το Viv είναι ένα νέο app που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργήθηκε από τον Dag Kittlaus, ένας από τους δημιουργούς της Siri το 2007. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν τη Δευτέρα στη Ν. Υόρκη, όπου η ψηφιακή βοηθός φάνηκε ικανή να απαντήσει σε περίπλοκες ερωτήσεις.

Επιπλέον, μπορεί να συνδεθεί με third-party υπηρεσίες όπως Uber και Hotels.com, έτσι ώστε να πραγματοποιείτε διάφορες εργασίες μέσω φωνητικών εντολών. Ο Kittlaus έδειξε και ενσωμάτωση με το Venmo, που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν λεφτά σε φίλους, μόνο με μια πρόταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια ψηφιακή βοηθό ικανή να κάνει περισσότερα πράγματα από τη Siri ή Google Now, πρόσφατα είδαμε και τη Hound, από την SoundHound. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της, αυτό που κάνει τη Viv να ξεχωρίζει είναι η νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί και η οποία ονομάζεται “dynamic program generation”. Πρόκειται για software που ουσιαστικά μπορεί να γράψει τον εαυτό του σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και αυτό σημαίνει ότι η Viv μπορεί αν αναπτυχθεί και να μάθει πολύ πιο γρήγορα από άλλες ψηφιακές βοηθούς.

Η κυκλοφορία της Viv εκτιμάται ότι θα γίνει τέλη του έτους.

Δείτε το video:

viv digital assistant, Viv: Η νέα ψηφιακή βοηθός από τους δημιουργούς της Siri

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Adobe

Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής ΑΙ για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα Premiere Pro.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.