WhatApp: Θα μπορεί να δημιουργεί εικόνες σας με τεχνητή νοημοσύνη μέσω του Meta AI

WhatsApp, WhatApp: Θα μπορεί να δημιουργεί εικόνες σας με τεχνητή νοημοσύνη μέσω του Meta AI

Το WhatsApp ήταν από τις πρώτες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που ενσωμάτωσε δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα του και συνεχίζει να προσθέτει καινούργιες.

Οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο WhatsApp βασίζονται στο Meta AI, το οποίο είναι ένας έξυπνος βοηθός ικανός να απαντά σε ερωτήματα, να δημιουργεί εικόνες και πολλά άλλα. Η παρουσία του Meta AI στο WhatsApp ενισχύεται, ειδικά με τους χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση απευθείας από τη γραμμή αναζήτησης. Ωστόσο, οι εικόνες του προφίλ των χρηστών θα μπορούσαν επίσης σύντομα να δημιουργηθούν με τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας το Meta AI.

Η ομάδα του WABetaInfo εντόπισε μια υπό ανάπτυξη δυνατότητα στην έκδοση beta του WhatsApp για την ενημέρωση Android 2.24.14.13. Η ανακάλυψη υποδηλώνει μια δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες του WhatsApp να δημιουργούν εικόνες του εαυτού τους με AI.

Στο screenshot φαίνεται ότι η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη στους δοκιμαστές beta του WhatsApp και η κυκλοφορία της υποτίθεται ότι έχει προγραμματιστεί για την επερχόμενη ενημέρωση της εφαρμογής. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά απλός. Απλώς απαιτεί από τους χρήστες να τραβήξουν ένα σύνολο φωτογραφιών του εαυτού τους. Στη συνέχεια, το εργαλείο θα τις μετατρέψει σε εικόνες με τεχνητή νοημοσύνη.

Μετά τη λήψη των εικόνων εγκατάστασης, οι χρήστες πρέπει να πληκτρολογήσουν “Imagine me” στη συνομιλία Meta AI για να δώσουν εντολή στο εργαλείο να δημιουργήσει μια έκδοση AI των φωτογραφιών τους. Όπως αναφέρεται στην εξήγηση της δυνατότητας, οι χρήστες μπορεί επίσης να μπορούν να φανταστούν τις φωτογραφίες τους σε διαφορετικά φόντο και τοποθεσίες, ενώ προσθέτουν διάφορα εφέ σε αυτές.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε μεμονωμένες συνομιλίες, με τους χρήστες να πρέπει να πληκτρολογήσουν “@Meta AI imagine me.” Είναι σημαντικό ότι το Meta AI δεν θα μπορεί να διαβάσει τις συνομιλίες και η εφαρμογή θα μοιραστεί αυτόματα το μήνυμα εικόνας που προκύπτει στη συνομιλία. Αυτό διασφαλίζει το απόρρητo. Oι χρήστες μπορούν να εξαιρεθούν από το εργαλείο ανά πάσα στιγμή και να διαγράψουν τις εικόνες που δημιουργούνται από AI στις ρυθμίσεις Meta AI.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software WhatsApp

WhatsApp: Υποστηρίζει ενημέρωση κατάστασης φωνής διάρκειας ενός λεπτού

Το WhatsApp μόλις κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα, αυτή της εγγραφής ενημερώσεων κατάστασης φωνής που διαρκούν έως και ένα λεπτό.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης

Οι χρήστες WhatsApp από Android θα αποκτήσουν μια νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την παλιά.