WhatsApp: Ανακοινώνει τα Channels, ένα νέο εργαλείο ενημέρωσης

WhatsApp, WhatsApp: Ανακοινώνει τα Channels, ένα νέο εργαλείο ενημέρωσης

Το WhatsApp παρουσίασε τα Channels, μια υπηρεσία μονόδρομης μετάδοσης τύπου feed όπου οι διαχειριστές μπορούν να στέλνουν κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, αυτοκόλλητα και δημοσκοπήσεις στους ακόλουθους.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, πρόκειται για “έναν απλό, αξιόπιστο και ιδιωτικό τρόπο λήψης σημαντικών ενημερώσεων από άτομα και οργανισμούς” και αναφέρει ως παραδείγματα χόμπι, αθλητικές ομάδες και ενημερώσεις από τις τοπικές αρχές.

Οι προσωπικές πληροφορίες των διαχειριστών διατηρούνται κρυφές από τους ακόλουθους, επομένως πράγματα όπως ο αριθμός τηλεφώνου και το προφίλ φωτογραφίας δεν εμφανίζονται. Ακόμα, οι διαχειριστές θα μπορούν να αποκλείουν στιγμιότυπα οθόνης και προωθήσεις από το κανάλι τους.

Το WhatsApp αναφέρει ότι δημιουργεί έναν κατάλογο όπου μπορούν να εντοπιστούν κανάλια και θα μπορούν να αποστέλλονται και σύνδεσμοι πρόσκλησης στους χρήστες. Οι διαχειριστές μπορούν να αποφασίσουν ποιος μπορεί να ακολουθήσει το κανάλι τους και αν θέλουν αυτό να εμφανίζεται στον κατάλογο ή όχι.

Τα κανάλια μπορούν να βρεθούν σε μια νέα καρτέλα που ονομάζεται Ενημερώσεις, όπου η Κατάστασή σας και όλα τα κανάλια που παρακολουθείτε θα είναι ζωντανά, σε διαφορετικό χώρο από τα εισερχόμενα των συνομιλιών σας.

Τα Channels δεν είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο από προεπιλογή, αλλά το WhatsApp εργάζεται για να φέρει την επιλογή στο μέλλον. Το ιστορικό καναλιών παραμένει στους διακομιστές του WhatsApp για έως και 30 ημέρες και η εταιρεία αναφέρει ότι θα προσθέσει τρόπους για να εξαφανιστούν οι ενημερώσεις ακόμη πιο γρήγορα από τις συσκευές των ακολούθων.

Αρχικά, η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στην Κολομβία και τη Σιγκαπούρη σε συνεργασία με «κορυφαίους παγκόσμιους οργανισμούς και επιλεγμένους οργανισμούς», με περισσότερες χώρες να ακολουθούν «τους επόμενους μήνες».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Πλέον μπορείτε να καρφιτσώνετε πολλά μηνύματα σε μια συνομιλία

Πριν από μερικούς μήνες, το WhatsApp κυκλοφόρησε τη δυνατότητα να καρφιτσώνετε μηνύματα σε ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.