WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

whatsapp, WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη με τακτικές ενημερώσεις και νέες δυνατότητες. Τώρα, ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι στα σκαριά.

Σύμφωνα με το WABetaInfo, την αξιόπιστη πηγή για ενημερώσεις WhatsApp, η εφαρμογή εισάγει μια λειτουργία για να υποδεικνύει κρυπτογραφημένες συνομιλίες από άκρο σε άκρο. Αυτή η νέα δυνατότητα ανακαλύφθηκε στην τελευταία έκδοση beta του WhatsApp για Android 2.24.6.11, η οποία είναι προς το παρόν προσβάσιμη στο Google Play Store.

Σκοπός αυτής της λειτουργίας είναι να σας διευκολύνει να προσδιορίσετε ποιες συνομιλίες είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο, διασφαλίζοντάς σας ότι οι συνομιλίες σας είναι ασφαλείς.

Στο στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να παρατηρήσετε μια νέα ετικέτα κάτω από το όνομα επαφής ή ομάδας στις συνομιλίες, επισημαίνοντας την κατάσταση κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο. Αυτή η δυνατότητα διασφαλίζει ότι γνωρίζετε πάντα πότε οι συνομιλίες σας είναι κρυπτογραφημένες με ασφάλεια χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Signal. Είναι μια οπτική ένδειξη ότι τα μηνύματα και οι κλήσεις σας είναι ασφαλείς.

Σύμφωνα με το WABetaInfo, το tag θα είναι ορατό μόνο για μικρό χρονικό διάστημα πριν αντικατασταθεί από την ένδειξη τελευταίας εμφάνισης.

Αυτή η δυνατότητα, η οποία σηματοδοτεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στις συνομιλίες, είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε δοκιμαστές beta που εγκαθιστούν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του WhatsApp beta για Android από το Google Play Store. Η διάθεση αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερους χρήστες τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.