WhatsApp: Νέες λειτουργίες για την προστασία των χρηστών – Θα εμποδίζονται τα screetshots των φωτογραφιών προφίλ

WhatsApp, WhatsApp: Νέες λειτουργίες για την προστασία των χρηστών – Θα εμποδίζονται τα screetshots των φωτογραφιών προφίλ

Το WhatsApp, η δημοφιλής παγκόσμια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας με μια νέα λειτουργία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμή beta.

Aυτή η νέα ενημέρωση έχει στόχο να αποτρέψει μη εξουσιοδοτημένες επαφές από τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης (screenshots) της εικόνας του προφίλ σας. Μόλις η δυνατότητα αυτή γίνει ευρέως διαθέσιμη, θα δώσει μεγάλη ικανοποίηση στους χρήστες που θέλουν έλεγχο του τρόπου κοινής χρήσης της εικόνας τους στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το WABetaInfo, η νέα δυνατότητα αποκλεισμού στιγμιότυπων οθόνης είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε επιλεγμένους δοκιμαστές beta στην έκδοση 2.24.4.25 της εφαρμογής Android και θα κυκλοφορήσει ευρύτερα τις επόμενες εβδομάδες. Μόλις εφαρμοστούν οι αλλαγές, όταν κάποιος θα επιχειρεί να τραβήξει στιγμιότυπο οθόνης από την εικόνα προφίλ μιας επαφής, θα εμφανίζεται μια μαύρη οθόνη με μια ειδοποίηση που λέει: “Δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω περιορισμών εφαρμογής”.

Το νέο χαρακτηριστικό αποτελεί βελτίωση της δυνατότητας που ξεκίνησε να εισάγει το WhatsApp πριν από πέντε χρόνια. Τότε η υπηρεσία αποφάσισε να καταργήσει τη δυνατότητα που επέτρεπε στους χρήστες να κατεβάζουν τις εικόνες προφίλ των άλλων. Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετώπισε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διανομής και χρήσης προσωπικών φωτογραφιών χωρίς την άδεια ή την ενημέρωση του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση περιλαμβάνει περαιτέρω μέτρα προστασίας σε σχέση με αυτή την πρακτική.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης

Οι χρήστες WhatsApp από Android θα αποκτήσουν μια νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την παλιά.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.