Wikipedia: Mηχανή ομιλίας για άτομα με προβλήματα όρασης

Η Wikipedia ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια crowdsourced μηχανή ομιλίας σε μια προσπάθεια να κάνει την ιστοσελίδα της προσβάσιμη σε εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή έχουν χάσει πλήρως την όρασή τους.

Η online εγκυκλοπαίδεια συνεργάστηκε με το KTH Royal Institute of Technology, στη Σουηδία για την ανάπτυξη μιας “πλατφόρμας σύνθεσης φωνής”, η οποία θα παραμετροποιηθεί για την Wikipedia αλλά θα είναι open source και δωρεάν για χρήση σε sites running που MediaWiki software.

Οι ερευνητές θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη της μηχανής για τα Σουηδικά, Αγγλικά και Αραβικά, μέχρι το 2017, και ύστερα θα επεκταθούν και στις άλλες γλώσσες στις οποίες είναι διαθέσιμη η Wikipedia.

Το όλο project της μηχανής ομιλίας έχει ως σκοπό την διάδοση του περιεχομένου της Wikipedia σε αυτούς που έχουν δυσκολία στην ανάγνωση κειμένων. Οι ερευνητές στο KTH, θα βασιστούν πάνω σε εθελοντές χρήστες, οι οποίοι θα συνεισφέρουν στην πλατφόρμα με τον ίδιο τρόπο που η εγκυκλοπαίδεια αναπτύχθηκε από την online κοινότητά της.

Σύμφωνα με τον Swedish Telecommunications Regulator PTS, που χρηματοδοτεί το project, ένα 25% από τους χρήστες του Wikipedia, δηλαδή 125 εκατομμύρια χρήστες το μήνα, χρειάζονται ή προτιμούν την ομιλία αντί για το κείμενο.

wikipedia speech engine, Wikipedia: Mηχανή ομιλίας για άτομα με προβλήματα όρασης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Wikipedia

Πρόγραμμα ΑΙ θα μπορούσε να επαληθεύει τη Wikipedia

Πολλοί ανατρέχουμε στη Wikipedia για να βρούμε πληροφορίες για πράγματα, ωστόσο δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τα πάντα.

Internet Wikipedia

Wikipedia: AI θα ενημερώνει αυτόματα τα κείμενα με νέες πληροφορίες

Οι ερευνητές του MIT ανέπτυξαν ένα σύστημα AI που ανανεώνει μη ενημερωμένες φράσεις στα άρθρα της Wikipedia, διατηρώντας παράλληλα το ανθρώπινο ύφος γραφής.

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.