Windows 10 Mobile Apps Report: 10 εφαρμογές που χρειάζεσαι

Αγόρασες το νέο σου Windows 10 Mobile smartphone και θέλεις να αρχίσεις να εκμεταλλεύεσαι τις δυνατότητές του, με τον μόνο τρόπο που μπορεί να το κάνει κάποιος αυτό σε ένα smartphone: με την εγκατάσταση των κατάλληλων εφαρμογών. Παρακάτω ακολουθούν 10 apps που πρέπει να κατεβάσεις από το Windows Store.

Evernote
Ό,τι και αν γράψει κανείς για το Evernote είναι λίγο, καθώς το app αυτό έχει πλήθος δυνατοτήτων για όσους θέλουν να οργανώσουν τη ζωή τους, αλλά και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Η εφαρμογή για τα Windows Phones δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες υλοποιήσεις για τα άλλα λειτουργικά συστήματα. Προσφέρει τα πάντα και μπορούμε να πούμε ότι στο Windows interface ξεδιπλώνει όλες τις χάρες της. Είτε ασχολείσαι με κάτι δημιουργικό, είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι θα βρεις μία χρήση για το Evernote app.

Εφαρμογές για Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile Apps Report: 10 εφαρμογές που χρειάζεσαι

Endomodo
To Endomodo είναι ένας άριστος fitness tracker, μία εφαρμογή που σκοπό της έχει να σε κρατήσει σε φόρμα. Μπορεί να παίξει ακόμα και τον ρόλο του personal trainer, ενώ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να θέσεις τους στόχους σου και έπειτα να αφήσει την εφαρμογή να σε καθοδηγήσει στο πώς θα τους επιτύχεις. Το Endomodo ζητά να έχεις ενεργοποιημένο το GPS της συσκευής για να παρακολουθεί την προπόνησή σου και θα σε επιβραβεύσει για κάθε νέα σου fitness κατάκτηση.

Εφαρμογές για Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile Apps Report: 10 εφαρμογές που χρειάζεσαι

Adobe Photoshop Express
Αυτό το πρόγραμμα δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για όσους θέλουν να επεξεργάζονται εικόνες στην οθόνη του κινητού τους. Το ότι είναι δωρεάν είναι ένα ακόμα θετικό του στοιχείο, ενώ θα παρατηρήσετε ότι παρόλο που έχουμε να κάνουμε με την express έκδοση, μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει μαζί του ένα διόλου ευκαταφρόνητο σύνολο αλλαγών σε μια εικόνα. Έπειτα, μπορεί να γίνει διαμοιρασμός της επεξεργασμένης εικόνας στο cloud.

Εφαρμογές για Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile Apps Report: 10 εφαρμογές που χρειάζεσαι

Office Remote
Με το Office Remote έχετε τη δυνατότητα μετατροπής της συσκευής σας σε presenter απλά συνδέοντάς την ασύρματα με το laptop ή με το desktop μέσω bluetooth. Επίσης μπορείτε να βλέπετε το χρόνο της παρουσίασης, τις σημειώσεις που έχετε κάνει σε κάθε slide καθώς και μετατροπή της οθόνης του κινητού σε επιφάνεια ώστε να μπορείτε να επισημαίνετε ότι επιθυμείτε στην επιφάνεια που κάνετε την παρουσίαση αντικαθιστώντας την χρήση pointer.

Εφαρμογές για Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile Apps Report: 10 εφαρμογές που χρειάζεσαι

Poki for Pocket
Όσοι χρησιμοποιούν το Pocket σε ένα Android κινητό και θέλουν να έχουν και στα Windows τη δυνατότητα του Get Pocket Client, δεν έχουν παρά να εμπιστευθούν το Poki for Pocket, το οποίο πιστεύουμε ότι έχει καλύτερο interface ακόμα και από την ίδια εφαρμογή που προσφέρει η υπηρεσία στα άλλα mobile λειτουργικά. Εάν σου αρέσει να διαβάζεις κείμενα στην οθόνη, θα το λατρέψεις. Ο συγχρονισμός του με τον λογαριασμό σου στο Get Pocket είναι γρήγορος.

Εφαρμογές για Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile Apps Report: 10 εφαρμογές που χρειάζεσαι

Fresh Paint
Εάν έχεις μια δημιουργική πλευρά και σου αρέσει να ζωγραφίζεις, τώρα μπορείς να το κάνεις και στην οθόνη του Windows smartphone σου. Επίλεξε το είδος του πινέλου και ξεκίνα να δημιουργείς με τα ψηφιακά σου χρώματα. Η εφαρμογή δεν σου θέτει περιορισμούς και το μόνο που έχεις εσύ να κάνεις είναι να αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου και μετά θα δεις τις δημιουργίες σου στην οθόνη.

Εφαρμογές για Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile Apps Report: 10 εφαρμογές που χρειάζεσαι

Function Plotter
Βάλε τον κόσμο των μαθηματικών στην οθόνη του smartphone σου. Καθορίζεις τα στοιχεία και τις μεταβλητές της εξίσωσης και μετά βλέπεις την γραφική παράσταση να σχηματίζεται στην οθόνη σου. Η εφαρμογή έχει πολλές δυνατότητες, όπως είναι η λύση εξισώσεων με πολύπλοκους αριθμούς και σε τρεις διαστάσεις. Το εργαλείο αυτό θα το λατρέψουν οι μαθητές και όχι μόνο.

Εφαρμογές για Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile Apps Report: 10 εφαρμογές που χρειάζεσαι

Calculator
Ίσως η μόνη αριθμομηχανή που θα χρειαστείς ποτέ. Είναι μία εφαρμογή πολύ απλή στη χρήση της, γρήγορη και καθόλου απαιτητική όσον αφορά στους πόρους που απαιτεί. Οι δυνατότητές της, όμως, είναι πολλές, όχι μόνο στους απλούς υπολογισμούς, αλλά και στους πιο πολύπλοκους. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως έναν άριστο μετατροπέα διαφόρων μεγεθών.

Εφαρμογές για Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile Apps Report: 10 εφαρμογές που χρειάζεσαι

VLC for Windows Phone
Ακόμα μία εφαρμογή που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις που έχεις για τις multimedia ανάγκες σου. Δεν υπάρχει είδος multimedia αρχείου που να μην υποστηρίζει ο VLC και αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι το νέο σου Windows smartphone έχει μία οθόνη υψηλής ανάλυσης, με μεγάλη διαγώνιο, μπορείς να δεις με τη βοήθειά του το επόμενο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς, ή μία ταινία. Εννοείται ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για τις μουσικές σου ανάγκες.

Εφαρμογές για Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile Apps Report: 10 εφαρμογές που χρειάζεσαι

Fedora Reader
Αυτό το έξυπνο εργαλείο θα σου δώσει τη δυνατότητα να ενημερώνεσαι διαρκώς για όλα όσα συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή στον κόσμο. Πρόκειται για έναν ταχύτατο RSS Reader, με μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Ένα από τα ωραία στοιχεία του είναι ότι μπορείς να διαβάζεις το κάθε άρθρο ολόκληρο μέσα στην εφαρμογή, χωρίς να είναι ανάγκη να ανοίγεις κάθε φορά τον browser.

Εφαρμογές για Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile Apps Report: 10 εφαρμογές που χρειάζεσαι

Eάν δεν έχειτε windows smartphone σας προτείνουμε τα Microsoft Lumia 950 & Lumia 950 XL με Windows 10, τα οποία είναι διαθέσιμα στα καταστήματα για να τα δείτε και από κοντά.
Εφαρμογές για Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile Apps Report: 10 εφαρμογές που χρειάζεσαι

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lenhioo

Εξαιρετικό άρθρο…πραγματικά χαίρομαι που υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον από το techblog και για τα windows 10 mobile…γιατί πλέον υπάρχουν και αρκετοί χρήστες στην Ελλάδα…
Καλή συνέχεια και πολλά μπράβο στον συντάκτη..

Paraksenos

Να συμπληρώσω και μερικές youtube/reddit εφαρμογές που είναι πάρα πολύ καλές:

Για youtube
-Tubecast: χωρίς ads/διαφημίσεις, background audio, ένταση εντός εφαρμογής, περιορισμένα streaming
-PerfectTube: χωρίς διαφημίσεις, πολύ γρήγορο, ένταση εντός εφαρμογής, streaming
-Mytube: πανέμορφο, χωρίς διαφημίσεις, κάνει streaming, background audio και γενικά κάνει ότι μπορείς να φανταστείς και άλλα που δεν μπορείς, όπως να δείς σε ποια βίντεο έχεις βάλει αρνητικές ψήφους

Για reddit
-Readit: έχει διαφημίσεις πάνω απο τα πόστς, πολύ γρήγορο και πλήρες
-Baconit: πανέμορφο, χωρίς διαφημίσεις, δεν είναι πλήρες αλλά σιγά σιγά γεμίζει 😛

Αυτές κατ’εμέ είναι οι καλύτερες στο είδος τους, επίσης όσες έγραψα είναι universal apps δηλαδή μπορείτε να τις κατεβάσετε αν έχετε windows 10 pc και να λειτουργούν ακριβώς το ίδιο!

dimitris

θα συμφωνησω μαζι σου φιλε μου..πολυ χρησιμο αρθρο!!!

Δημήτρης

Ερώτηση: έχει ανακαλύψει κανείς κάτι αντίστοιχο του “touch retouch” στα WP;

Antoniracing

Για calculator θα πρότεινα το genius calculator ελληνα προγραμματιστή και με απίστευτες δυνατότητες και ευχρηστία!! Υπάρχει και σε android

George

Καλο το αρθρο αλλα εαν ο αρθρογραφος ηθελε να βαλει τις 20 καλυτερες θα κολλαγε…

Στα WIN10 στο PC ουτε 10 δε ωρισκω χρησιμες…

NLS

Μπράβο για το άρθρο. Αρχίζω και (ξανα)βρίσκω το μπούσουλα μου με το Windows στο 950 XL και έχω πάθει πλάκα με το πως μια συσκευή μπορεί να δουλεύει για σένα και όχι εσύ για αυτήν.

Ξεκολλάτε, όσοι έχετε να πείτε την ξινίλα σας απλώς.
Προσωπικά θυμάμαι τη ζωή και με το 1/1000000στο του σημερινού μεγέθους των IOS και Android markets, όπως και τη ζωή χωρίς app store.
Μια χαρά είναι τα πράγματα για την καθημερινή χρήση.

NLS

Παράξενε τελικά ποια να έχουμε για youtube; Μια όχι τρεις. Την τελευταία;

Ayan

Εξαιρετικός! Μια ένσταση μόνο για το Evernote: Απέχει ακόμα από τις δυνατότητες που δίνει σε άλλα λειτουργικά, πχ δεν φαίνεται να έχει δυνατότητα να σκανάρει business cards και να αναγνωρίσει τα πεδία τους. Αυτή είναι μια δυνατότητα για την οποία χρησιμοποιώ αναγκαστικά και το OneNote. Κατά τα άλλα, το λεγόμενο app gap φαίνεται να κλείνει, όχι μόνο με original εφαρμογές, αλλά και με εξαιρετικές προσπάθειες από τρίτους developers. Το Poki είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, ενός Client που είναι καλύτερος από τον original. Άλλο παράδειγμα τα TV Blaze και Movie Blaze για να κάνεις track τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Διαθέτω συσκευές iOS και Android και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι σε κανένα από αυτά τα O/S δεν βρίσκεις αντίστοιχη εφαρμογή τέτοιας ποιότητας.

nik

calculator??????
Seriously???

nikolasV

Για YouTube χρησιμοποιώ το TubeCast, το θεωρώ λίγο πιο εύκολο από το Mytube, βέβαια το Mytube διαθέτει και ανεβασμα βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Software TikTok

TikTok: Πέρασε νομοσχέδιο στις ΗΠΑ που ίσως το απαγορεύσει μέσα σε ένα χρόνο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε νέο νομοσχέδιο που ενδεχομένως να απαγορεύσει την κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Adobe

Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής ΑΙ για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα Premiere Pro.