Windows 10: Η ασφάλεια τους εντυπωσιάζει τους hackers

Όσο τα Windows 10 αυξάνουν το μερίδιο τους στην αγορά, τόσο περισσότερο γίνονται δελεαστικός στόχος για ερευνητές ασφάλειας και hackers με στόχο πάντα να βρεθούν τα τρωτά σημεία στην ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος.

Φαίνεται πως η Microsoft με τα Windows 10 στο κομμάτι της ασφάλειας έχει σηκώσει τον πήχη πολύ ψηλά μιας και στο φετινό συνέδριο Black Hat οι συμμετέχοντες ήρθαν “οπλισμένοι” και εφάρμοσαν εξεζητημένες τεχνικές για να καταφέρουν να εκθέσουν τα Windows 10. Όπως όμως παραδέχθηκαν είναι πλέον πολύ δυσκολότερο με τα Windows 10 να εντοπίσει και να εκμεταλλευτεί κανείς κάποιο vulnerability στο σύστημα, συγκριτικά πάντα με το πως ήταν η κατάσταση μερικά χρόνια πριν.

Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα τους η αυξημένη ασφάλεια που προσφέρουν τα Windows 10 έχει να κάνει αρχικά με το ενσωματωμένο εργαλείο antimalware το οποίο πλέον είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος. Ένας επιπλέον λόγος είναι το Active Directory και η ιδιαίτερα υψηλή ασφάλεια που προσφέρει, ενώ συνήθως χρησιμοποιείτε σε εταιρικά περιβάλλοντα, μειώνοντας έτσι τις έννοιες για τέτοια θέματα στο διαχειριστή τόσο του δικτύου, όσο όμως και των διαχειριστών συστημάτων.

Επιπλέον αναφέρουν ότι παρουσιάζοντας η Microsoft τη virtualization-based security (VBS), προστατεύει από συγκεκριμένες επιθέσεις οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν αρκετά άμεσες και είχαν οδυνηρά αποτελέσματα. Αυτό έχει να κάνει με το ότι το Hyper-V έχει τον έλεγχο του root partition προσφέροντας όχι μόνο επιπλέον προστασία αλλά και services που τρέχουν αποκλειστικά για την ασφάλεια του συστήματος.

Τέλος στα συμπεράσματα τους καταλήγουν ότι κανένα σύστημα δεν είναι απόλυτα ασφαλές και bug-free, έτσι και τα Windows 10, σημειώνουν όμως ότι τα βήματα που έχει κάνει η Microsoft για την ασφάλεια τους είναι καινοτόμα και κάνουν πλέον ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση την εύρεση αδυναμιών στο σύστημα.

Windows 10, Windows 10: Η ασφάλεια τους εντυπωσιάζει τους hackers

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

τι να την κάνεις την ασφάλεια που πλέον ο μεγαλύτερος εχθρός είναι η κυβερνήσεις κλπ και κυβερνήσεις έχουν direct acces σε αυτό το os

kostasb16b

Επιτέλους ένα καλο άρθρο για windows περίεργα πράγματα

zan

όταν θα ξεχάσεις τον κωδικό του pc και δεν θα μπορεί ο χακερ να στον αφαίρεση να δω τι θα κάνεις μάγκα μου ασφάλεια και μαλακίες αφού όλες τις τσοντο φωτογραφίες της έχουμε στα τρύπια από θέμα ασφάλεια κινητά μας μπράβο στη μικροσοφτ δε λέω αλλά να βγάλει και κάνα πατσ να ξεκλειδονουνε όπως κάνει πάντα γιατί είμαστε και ξεχασιάρηδες και δεν ξέρεις καμιά φορά …

ntina!!

Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα Windows 10 τα πάνε καλά ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα! μιας και τα χρησιμοποιώ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από αυτά.
Υ.Γ χρησιμοποιούσα πριν τα Windows 7 [[ γνήσια φυσικά! μιας και απεχθάνομαι κάθε τι πειρατικό ]] από τα οποία δεν είχα μεν παράπονο, αλλά βλέποντας και δουλεύοντας με τα Windows 10 διαπίστωσα πόσο καλύτερο περιβάλλον εργασίας έχουν και πόσο μπροστά είναι σε σύγκριση με τα παλιότερα Windows ανεξαρτήτως έκδοσης.

BioHack3r

@zan αντιλαμβάνεσαι ότι αν ξεχάσεις τον κωδικό σου είναι δικό σου σφάλμα και δεν οφείλει ή κάθε εταιρία να αφήνει κενά ασφαλείας για τον κάθε ένα. Εκτός αυτού μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις boot με ένα USB με Linux να πάρεις ότι χρειάζεσαι και να ξαναπεράσεις τα windows. Δεν λέω ότι είναι βολικό ή ιδανικό αλλά αν θέλεις την πιο εύκολη λύση μπορείς απλά να φροντισεις να μην ξεχάσεις τον κωδικό.

Mary

Θέλω να δω τι άλλο θα σκεφτούν για να πείσουν τον κόσμο να κανει upgrade στα 10…

ΑΝΔΡΕΑΣ

@Mary καλά τα λες! Μπράβο σου! Πρόκειται περί συνομωσίας του σατανικού Ναντέλα να πάνε όλοι στα 10ρια αντί να μείνουν στα 7 και ακόμη καλύτερα ( αμήν παναγιά μου) σε Mac να σωθούν Σου δίνει δωρεάν update & support για χρόνια η msft? Κόλπο για να σε δέσει χειροπόδαρα.Δεν είναι καθόλου τυχαίου που οι λάτρεις της θεάς μας apple αμέσως πιάνουν το ζουμί, όντας οι πλέον καταρτισμένοι.
Σας έλειψα? Ο Σεπτέμβρης έρχεται με το διαστημικό 7 να ξεθεμελιώσει όλα τα ρεκόρ σε πωλήσεις και σε ισχύ στο αντούτου! Apple rules, haters gona hate!

thomas

@Darth η ασφάλεια που δεν έχουμε και η ιδιωτικότητα που όποιος νομίζει πως έχει κάνει λάθος δεν είναι θέμα οs.απ την στιγμή που έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ πρέπει να δεκτής το πως έχεις ένα προφίλ που ξέρουνε ποιος είσαι τι σου αρέσει και γενικότερα τα πάντα για σένα το οποίο πουλιέστε από εταιρία σε εταιρία. κ οι κυβερνήσεις δεν περίμεναν κάποιο os για να σε μάθουν, έχουν δεκάδες ιντερνετικα εργαλεία για αυτό. το να μεινεις σε 7 ή οτιδήποτε νομίζεις λινουξ κτλ για να μην σε παρακολουθουνε είναι για γέλια, σε σπηλιά απ την άλλη να μείνουμε δεν παίζει. οπότε αν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μέρος της δουλειά σου κάλο είναι να συμβαδίζεις με την τεχνολογία για δικό σου καλό.

Anakin

++ @Mary όσο για σένα @Ανδρέα όντως εμένα προσωπικά μου ελειψες

Greg

Ειμαι 100% σιγουρος πως η ntina παραπανω δεν εχει απενεργοποιησει τη ρυθμιση “Αποστολή πληροφοριών στη Microsoft σχετικά με τον τρόπο γραφής μου, για τη μελλοντική βελτίωση της πληκτρολόγησης και της γραφής” που υπαρχει στις ρυθμισεις προσωπικων δεδομενων.

Αντιαριστερος

Όσο και να σπρώχνετε τα 10άρια, δεν πείτεθε αγαπητοί.

tolkien

Ε ναι ρε παιδι μου. Ειναι που εχουν μονο σ αυτο προσβαση οι κυβερνησεις (οτι να ναι). Ενω τα αλλα τους πανε κοντρα. Παραπληροφορηση στο φουλ.

tolkien

Εντωμεταξυ οσοι χαιρονται με τα mac τους, εχουν δωσει ποσα λεφτα για ενα απαρχαιομενο μηχανημα και χαιρονται τις ΔΩΡΕΑΝ αναβαθμισεις που τους δινουν ΚΑΙ εννοειται με αλλαγες να μετριουνται στην μια ΠΑΛΑΜΗ. 😛 για να πουν ΠΩωωω εμενα δεν κολλαει με τιποτα. Δεν λεω και το mac os καλο ειναι στο imac μου αλλα μαλλον δεν εχετε ιδεα πως ειναι στο surface book που εχω guys, ειτε στο new desktop που αγορασα πριν λιγες μερες με new i7, 32gb ram και 1080 nvidia. Και μιλαμε αν καποιος ξερει απο που να αγορασει κομματια αγοραζει τρομερους υπολογιστες και οχι απλα να το χρησιμοποιεις για social media (σποντα για καποιον) μαζι με windows 10 pro πακετο (και εννοειτε αγορα παντα απο εξωτερικο. Εδω στο Ellada εχουν θεματα με τις τιμες. Οποιος καταλαβε καταλαβε). Αρα παντα παει αναλογως τι μπορεις να αγορασεις και κατα πόσο θες να εχεις καλο μηχανημα. Εδω υπαρχουν ultra geeks που για iphone δινουν 1000 και ευρω. (αλλη κατηγορια το ξερω, αλλα τα λεφτα ειναι λεφτα οπως και να το κανουμε). Τωρα οσο για την καλη ασφαλεια που λενε δεν το περιμενα και δεν τους πολυ πιστευω κιολας. Αλλα τι με πειραζει? εχω τις κυβερνησεις να μου υποκλεπτουν απλοχερα… Συνέχεια »

ster

επειδη αρκετοι εχετε βολευτει με τα xp ή τα 7 δεν σημαινει πως ειναι καλυτερα απο τα 10.
ειναι ταχυτατα ,βολικα με πολλες προσθετες λειτουργιες και το πιο σημαντικο….σταθερα ! δεν εχουν κολλησει απο τον οκτωβριο του 2015 που τα εχω βαλει.
οσοι το σκεφτεστε..σταματηστε τη σκεψη και βαλτε τα..μετα απο μια βδομαδα χρησης δεν θα τα ξαναλλαξετε.

Σταυρος Χρι

19 Χρόνια ασταμάτητα χρησιμοποιώ Windows και έχω δει καλά (windows 98,windows 7) έχω δει και κακά (windows millennium, Vista)… Τα έχω δουλέψει όλα και έχω αλλάξει πολλές συσκευές !
Τα Windows 10 μου φαίνονται τα πιο Άσχημα εμφανισιακά όμως όσο και άπιστοι Θωμάδες να είστε είναι τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ με κεφαλαία γράμματα !!! Τα πιο εύχρηστα , τα ασφαλέστερα , συχρονίζονται πανεύκολα με το one drive ,είναι πανάλαφρα, γρήγορα και το σημαντικότερο μπορείς να κανεις ότι θέλεις εύκολα… Αυτό που θέλω να πω με το τελευταίο είναι ότι στα προηγούμενα ναι μεν είχες πάλι πολλές δυνατότητες αλλά δεν ήταν εύκολο να τις αξιοποιήσεις… εδώ μου φαίνεται ότι το λειτουργικό είναι και για άτομα που δεν ΄’το έχουν΄’ που λέμε με τους υπολογιστές ! Σχεδόν παιδικά στην χρήση αλλά με επαγγελματικές δυνατότητες…. Λοιπόν ας λέει ο καθένας την άποψή του αλλά να μιλάμε σοβαρά !

BioHack3r

@tolkien Ναι τα κλέμε τα λεφτά μας εμείς που αγοράσαμε mac και έχουμε το πιο καλοσυντηρημένο unix based σύστημα που κυκλοφορεί. Και πρακτικά έχουμε το best of both worlds μεταξύ windows και linux. Μάλλον εσύ δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς το imac σου και χαραμίζεται, γιατί εγώ και άλλοι πόσοι users απολαμβάνουμε να έχουμε σύστημα χωρίς κολλήματα στο οποίο μπορείς να προγραμματίσεις με άνεση για όλες τις πλατφόρμες (Linux/Windows/OSX/iOS/Android) όπως επίσης να χρησιμοποιήσεις και το terminal-bash το οποίο πήρε και η Microsoft σιγά σιγά γραμμή ότι ο κόσμος το θέλει/χρειάζεται και προσπαθεί να το προσθέσει. Απαρχαιωμένα μηχανήματα ονομάζετε και τα iPhones αλλά με το software optimization που κάνουν δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τα υπόλοιπα. Και πριν με πουν fanboy είμαι κάτοχος OnePlus 3 και iPhone 6 και δεν έχω παράπονα για καμία από τις 2 πλατφόρμες.

BioHack3r

Αλλά για να μην βγαίνουμε off-topic όποιος δεν τα θέλει τα 10 παιδιά ας μην τα περάσει δεν σας ανάγκασε κανείς να τα βάλετε, ότι η Microsoft και η κάθε Microsoft συλλέγει στοιχεία (και πολλές φορές προσωπικά) από τους χρήστες της δεν αποτελεί ούτε νέο ούτε είδηση, επίσης δεν βλέπω να σας αποθαρύνει από το να ξερνάτε όλα σας τα προσωπικά δεδομένα στο Facebook και να ποστάρετε real-time την θέση σας ανά μισή ώρα… Το ποστ αναφέρει απλά ότι τα 10 είναι πιο ασφαλή από τους προγόνους του, απλά όταν μιλάμε για το νούμερο 1 desktop OS δεν μπορούμε να μιλάμε για απόλυτη ασφάλεια γιατί η θέση τους τα καθιστά στόχο.

g987203

Για το χρυσό κλειδί του backdoor του secureboot που διέρρευσε μουγκα όμως ε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.