Windows 10: Έρχονται περισσότερα promoted apps στο Start Menu

Ο λόγος που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ad blockers είναι επειδή δεν τους αρέσει καθόλου να έχουν διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του browsing. Φανταστείτε λοιπόν πόσο πιο ενοχλητικό είναι το προωθητικό υλικό να βρίσκεται μέσα στο λειτουργικό σύστημα.

Αυτό γίνεται στην περίπτωση των Windows 10, όπου η Microsoft έχει τα promoted apps στο Start Menu. Αν και είναι ένα από τα features για τα οποία οι χρήστες έχουν ασκήσει έντονη κριτική, η Microsoft στο επόμενο update των Windows 10 θα προβάλει ακόμη περισσότερα promoted apps. Ο αριθμός θα διπλασιαστεί και από 5 θα πάει στα 10 προβαλλόμενα apps.

Η αλλαγή θα είναι κομμάτι του Windows 10 Anniversary Update, το οποίο περιμένουμε να έρθει τέλη Ιουλίου. Ωστόσο να σημειωθεί ότι τα promoted apps θα έχουν τη δυνατότητα να τα αφαιρέσουν από το Start Menu, αν δεν τα θέλουν εκεί.

Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που αποφασίζει η Microsoft να διπλασιάσει τον αριθμό των promoted apps, ίσως για να προσελκύσει περισσότερους developers.

windows 10 promoted apps, Windows 10: Έρχονται περισσότερα promoted apps στο Start Menu

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

we love bloatware

Konstantinos

Μάλιστα… σα να μην έφταναν τα bloatware από τις κατασκευάστριες (lenovo επαγγελματικό laptop) θα έχουμε και αυτά. Γι’ αυτά μου λέγατε να αναβαθμίσω στα 10αρια; Κάποια στιγμή μου φαίνεται θα καταλήξω σε chromebook ή σε linux και θα τρέχω apps σε emulators

Coul

Δεν ισχύει αυτό που λέτε παιδιά. Η έννοια promoted apps δεν αφορά τις διαφημίσεις. Αφορά τα apps τρίτων developers που βρίσκονται προεγκατεστημένα μετά από μια καθαρή εγκατάσταση των windows 10. Η Microsoft στο μενού έναρξης διαφημίζει ένα app, και αυτό βεβαίως απενεργοποιείται πιο εύκολα από ότι ανοίγεις τον υπολογιστή.

Darth

@Coul BLOATWARE δλδ… ναι μεν με μια εντλη μπορεις να καθαρίσεις ολαααααα τα metro apps που σβινονται αλλα και παλι ειναι ΑΙΣΧΟΣ

Coul

Αναφέρομαι στο άρθρο φίλε μου Darth. Όχι στα σχόλια. Επειδή δεν μου φάνηκε σαφές ήθελα να ξεκαθαρίσω τι είναι τα promoted apps. Δε με νοιάζει αν είναι ή όχι bloatware. Με νοιάζει ότι σβήνουν με ένα κλικ σε αντίθεση με τα σκουπίδια των dell και άλλων ή σε αντίθεση με τα bloatwares των κινητών. Δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε και για αυτό. Είναι μόνο 10 κλικ που θα κάνω μια φορά στη ζωή μου. Προφανώς και θα προτιμούσα να μην υπήρχαν αλλά δεν έγινε και τίποτα.

Πέτρος Π

Πολύ κακό για το τίποτα… Απλά σε ένα από τα tiles δείχνει μια εφαρμογή, πχ Candy Crush, ή το office 365 και σου λέει οτι μπορείς να την εγκαταστήσεις αν δεν την έχεις ήδη… Πόσο ενοχλητικό είναι αυτό πια?? Ίσα ίσα που μπορεί και να ανακαλύπτεις εφαρμογές που δεν τις γνώριζες πριν! Πόση γκρίνια πια για το οτιδήποτε??

keysmith

βάζεις (και στα 10άρια) classic shell και ησυχάζεις..

Ουφ, και πιο καλό/λειτουργικό είναι και δεν ασχολείσαι με τα αποτυχημένα tiles και άσχημο start των win10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.