Windows 11: Έφεραν το οριστικό τέλος του Πίνακα Ελέγχου;

, Windows 11: Έφεραν το οριστικό τέλος του Πίνακα Ελέγχου;

Το κλασικό Control Panel, ή αλλιώς ο Πίνακας Ελέγχου μας εγκαταλείπει στην εποχή των Windows 11 για λόγους απλοποίησης. Πλέον, όλες οι βασικές λειτουργίες έρχονται στο πεδίο των Ρυθμίσεων, χωρίς να υπάρχει ανάγκη χρήσης του Πίνακα Ελέγχου.

Μία από τις βασικές υποσχέσεις της Microsoft για τα Windows 11 είναι ότι η ζωή του κάθε χρήστη τους θα είναι απλή, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για πολύ ψάξιμο στα μενού προκειμένου να γίνει μία εργασία. Με το τελευταίο update που πήραν οι δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11 που έχουν στη διάθεσή τους οι Windows Insiders, το πεδίο των Ρυθμίσεων αποκτά νέες επιλογές.

Ουσιαστικά, με την αναβάθμιση, στις Ρυθμίσεις των Windows 11, προστίθενται στοιχεία για προχωρημένους που έβρισκε κανείς μέχρι σήμερα στον Πίνακα Ελέγχου, όπως είναι οι επιλογές κοινής χρήσης εκτυπωτών και άλλες παρόμοιες λειτουργίες. Τα πάντα μεταφέρονται πλέον, ή παραπέμπουν πλέον, στο πεδίο των Ρυθμίσεων που γίνεται το πραγματικό κέντρο ελέγχου όλων των στοιχείων του υπολογιστή, έτσι ώστε να μην είναι ανάγκη κανείς να πηγαίνει σε διαφορετικά σημεία στο μενού.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λάζαρης Γιάννης

Υπάρχει ακόμα. Έχω τα 11 και το βρήκα. Είναι λίγο κρυμμένο.

Lampros

Αν και δε το έχω ψάξει λογικά στο run Control.exe και ότι δουλεύει δε το πειράζουμε. Μετά πάμε powershell

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi Redmi Note

Redmi Note 12 Turbo: Στο Geekbench με Snapdragon 7+ Gen 2

Το Redmi Note 12 Turbo θα είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που θα χρησιμοποιεί το chipset Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11 Special Edition: Κυκλοφόρησε teaser

Μια νέα ειδική έκδοση OnePlus 11 εμφανίστηκε στο Weibo, με τον Li Jie να δημοσιεύει την πρώτη εικόνα της συσκευής.

Gear featured

Nothing Ear (2): Επίσημα τα νέα ακουστικά

H Nothing ανακοίνωσε επίσημα τα ασύρματα ακουστικά της Nothing Ear (2), άμεσο διάδοχο των Nothing Ear (1) που κυκλοφόρησαν το 2021.

Internet Bing featured Microsoft

Bing Image Creator: Δημιουργεί τις εικόνες που του περιγράφεις

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι ο browser Bing περιλαμβάνει πλέον το Bing Image Creator, μια τεχνολογία δημιουργίας εικόνων.