Windows 11: Πατάει… γκάζι η Microsoft για τις εγκαταστάσεις

, Windows 11: Πατάει… γκάζι η Microsoft για τις εγκαταστάσεις

H Microsoft θέλει να επιταχύνει τον ρυθμό με τον οποίο γίνονται οι εγκαταστάσεις των Windows 11, σπάζοντας τον κύκλο της αναμονής. Είναι αλήθεια, πάντως, ότι έχουν εκφραστεί κατά καιρούς παράπονα για καθυστερήσεις στην διάθεση του νέου λειτουργικού συστήματος.

Η Microsoft σημειώνει ότι εάν ο υπολογιστής σας τρέχει μία έκδοση των Windows 10, από την έκδοση 2004 και ανώτερη, καθώς και εάν έχει γίνει η εγκατάσταση του τελευταίου συγκεντρωτικού update που είχε κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, τότε θα μπορεί να γίνει το κατέβασμα και η εγκατάσταση των Windows 11 στο σύστημά σας.

Ταυτόχρονα, η Microsoft έχει ενημερώσει το κοινό ότι είναι πλέον διαθέσιμο το συγκεντρωτικό update του Νοεμβρίου για τους υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 10. H επιδίωξη της Microsoft είναι να γίνονται τα updates (τα συγκεντρωτικά) περίπου μια φορά το χρόνο τόσο στα Windows 10 όσο και στα Windows 11.

Μέχρι τα μέσα του 2022 θα είναι ανοιχτή η διαδικασία της αναβάθμισης των Windows 10 συστημάτων σε Windows 11, δεδομένου ότι πληρούν τις απαραίτητες τεχνικές προϋποθέσεις.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

όπου το λογισμικο είναι δωρεάν να θυμάστε ότι το προϊόν είστε εσείς
καθένας κατανοεί γιατί πατάει γκάζι η microsoft απο τα windows 10 και μετα να δινει ελευθερα το λογισμικο της και οσο πιο γρηγορα γινεται

Κ Ν

Είναι λάθος οι συνεχείς αναβαθμίσεις και μάλιστα χωρίς να επιθυμεί ο χρήστης.
Είναι καιρός οι windows να έχει 2 εκδόσεις α) μια με μόνο τα updates ασφαλείας και ,β) μια άλλη με δυνατότητα πλήρης αναβάθμισης και ενσωμάτωσης νέων λειτουργιών.
Οι περισσότεροι χρήστες θέλουν τον υπολογιστή για internet και office ..ίσως σπάνια και κάτι άλλο (οικιακή χρηση και για αρκετούς επαγγελματίες). Για αυτούς η έκδοση θα ήταν υπεραρκετή.

Σπυρος

Δεν ειναι καθολου λάθος φίλε! Δε φτάνει που είναι τζάμπα και πληρώνεις το κλειδάκι 5-10 ευρώ, παραπονιόμαστε και για τα updates τώρα!? Ειμαστε σοβαροί? Αντε ξυπνήστε λίγο απο τον ύπνο του δικαίου! Η τεχνολογία είναι προνόμιο φίλε και καλο θα ηταν να το καταλαβουμε ολοι! Χωρίς να το επιθυμεί ο χρήστης? Η “υποστηριξη” είτε αυτο ειναι ενα λειτουργικο συστημα, ειτε ενα μπλέντερ, ειτε ενα αμαξι, ειναι ενα μεγαλύτερα προνομοια και καποιοι πληρώνουν γι αυτο!

Ας το δουμε και λιγο διαφορετικα, εδω και πολλα χρονια οταν αγοραζες ενα τηλεφωνο android, επερνες 2 μεγαλες αναβαθμησεις στο λειτουργικο και μετα καμια 5-10 ανα μικροτερες αναβαθμισεις για προστασια αντε κανα bug. Μετα το χαος. Τιποτα, σου ελεγαν θελεις το τελευτεο Android λειτουργικο στο κινιτο σου? Πριτςς…! Παρε το νεο τηλεφωνο.
Να μιλισω για apple? Που μεχρι και το iPhone 6 εχει πανω iOS 15? Δηλαδη οτι και το iPhone 13?

Αντε..

CostasV1969

Πολύ σωστά. Για κάποιους οι αναβαθμίσεις είναι κακό χωρίς να σκέφτονται σωστά. Εγώ σε κινητό πενταετίας έχω βάλει custom ROM lineageOS 18.1 και παίρνω αναβαθμίσεις κάθε εβδομάδα. Αυτό είναι προνόμιο και όχι κατάρα όπως το βλέπει ο περισσότερος κόσμος. Προφανώς δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αναβάθμιση, και τους είναι δυσάρεστο και αυτό γιατί δεν έχουν πραγματική επαφή με την τεχνολογία.

Αλέκο

Έλα όμως που πολλοί από μας δεν έχουμε τους υπολογιστές μόνο για παιχνίδι και σερφαρισμα και τα συνεχόμενα και υποχρεωτικά updates δεν είναι είναι τόσο πρακτικά όσο νομίζετε. Διαχειρίζομαι δεκάδες υπολογιστές και κάθε φορά πρέπει να βλέπεις τι δε τρέχει όπως πριν συν τις ρυθμίσει και εφαρμογές που πειράζουν χωρίς να σε ρωτάνε.

ioan

Δεν είναι μόνο το κλειδί . Πρέπει να αγοράσεις και καινούργιο κομπιούτερ. Αυτό κοστίζει πολύ . Έχω κομπιούτερ 32bit.

power_g

Και πρέπει να πετάξουμε τον πρόσφατο σχετικά υπολογιστη μας για να είναι συμβατός! Δεν σφάξανε!

πανος

To καλυτερο σχολιο απ ολα.Αυτος ειναι ο στοχος της Μicrosof,να πουληθουν νεα pc.Bλεποντας ομως το φιασκο ,αργοτερα θα μας παρακαλει να βαλουμε τα windows 11

Γιωργης

Οταν οι αναβαθμισεις ηταν επι πληρωμη ηταν “λαθος” τωρα που δινονται ετσι ειναι παλι “λαθος” μερικοι δε ξερουν τι θελουν..δε ξυπνατε λιγο λεω εγω που ο καθενας ζηταει οτι του.. θελει;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.