(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Windows 11: Πόσοι χρήστες τα χρησιμοποιούν σήμερα;

Windows-11, Windows 11: Πόσοι χρήστες τα χρησιμοποιούν σήμερα;

Windows-11, Windows 11: Πόσοι χρήστες τα χρησιμοποιούν σήμερα;

Η επίσημη ενημέρωση της Microsoft δείχνει ότι ο ρυθμός εγκατάστασης των Windows 11 είναι διπλάσιος σε σχέση με τα Windows 10. Συνδυαστικά, τα Windows 11 και 10 βρίσκονται εγκατεστημένα σε 1.4 δισεκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την Microsoft, ο ρυθμός με τον οποίο έγινε η μετάβαση από τα Windows 10 στα 11 είναι ο διπλάσιος από τον ρυθμό με τον οποίο έγινε η μετάβαση από τα Windows 8 στα 10. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με μία δωρεάν αναβάθμιση. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η αναβάθμιση από τα 8 στα 10 αφορούσε στο σύνολο των υπολογιστών, ενώ στην περίπτωση των Windows 11 υπάρχουν περιορισμοί ως προς τους υπολογιστές που θα τα υποστηρίζουν.

Τα στοιχεία της Microsoft μαρτυρούν ότι έχουν αποσταλεί περισσότερα από 340 εκατομμύρια PC το 2021, ένα στοιχείο που δείχνει ότι υπάρχει άνοδος της τάξης του 27% σε σχέση με το 2019, κάτι που έχει να κάνει και με τα Windows 11. H Microsoft μας δίνει και τον χρόνο που ξοδεύει κανείς σε ένα Windows 11 υπολογιστή, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι 40% περισσότερος σε σχέση με εκείνον που ξόδευε στα Windows 10. Επιπρόσθετα, υπάρχει κατακόρυφη αύξηση των χρηστών του Microsoft Store, κάτι που επίσης οφείλεται στα Windows 11, ενώ φαίνεται να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα που είχαν προκύψει με την AMD.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Internet AI Microsoft Windows 11

Microsoft: Aνακοίνωσε τον βοηθό Copilot ΑΙ στα Windows 11

Στο συνέδριο BUILD 2023, η Microsoft παρουσίασε το Windows Copilot, έναν προσωπικό βοηθό ΑΙ ενσωματωμένο στα Windows 11.

Software iMessage Microsoft Windows 11

Τα Windows 11 υποστηρίζουν το iMessage αλλά οι περιορισμοί είναι πολλοί

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι αρχίζει να παρέχει υποστήριξη iPhone στην εφαρμογή Phone Link στα Windows 11, αλλά υπάρχουν περιορισμοί.