Windows 11: Σε πόσα PC έχουν εγκατασταθεί μέχρι τώρα

, Windows 11: Σε πόσα PC έχουν εγκατασταθεί μέχρι τώρα

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μετά από 2 μήνες κυκλοφορίας τους, έχουν εγκατασταθεί στο 8.6% των “μοντέρνων PC”. Αυτό το ποσοστό προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας AdDuplex, χωρίς να διευκρινίζεται πόσα είναι αυτά τα μοντέρνα PC.

Στην έρευνά της, η AdDuplex εξέτασε περίπου 60.000 PC που τρέχουν Windows 11 ή τα Windows 10 προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχει γίνει ουσιαστική πρόοδος στις εγκαταστάσεις της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, έπειτα από την έναρξη της επίσημης εμπορικής τους διάθεσης, τον Οκτώβριο του 2021.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πορεία των εγκαταστάσεων των Windows 11 αφήνει θετικό πρόσημο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει και ως μία επιτυχημένη πρόταση από την πλευρά της Microsoft. Σύμφωνα με την εταιρεία, μέχρι και τα μέσα του 2022, τα Windows 11 θα βρίσκονται εγκατεστημένα σε όλα τα συμβατά υπολογιστικά συστήματα, επομένως θα έχει το ενδιαφέρον του να δούμε τα ποσοστά εγκατάστασης τότε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των πρώτου μήνα κυκλοφορίας τους τα Windows 10 είχαν μερίδιο 5% στα PC.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Είναι καλό λειτουργικό και φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί για μοντέρνα συστήματα καθώς έχω καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τα windows 10… Όμως πρέπει να ανοίξει και άλλους επεξεργαστές και να δώσει δυνατότητα αναβάθμισης (πχ ryzen 1ης γενιάς)

πανος

9% μετα απο 2 μηνες δεν το λες και επιτυχια,οπως εστρωσε με τις απαιτησεις η microsoft ας κοιμηθει

Alex

9% ..από αυτά που έχουν επεξεργαστές του 2018 ή νεώτερους. υπολογίζω το αληθινό ποσοστό είναι κάτω από 2%..

πανος

Σε λιγο καιρο θα ριξουν τις απαιτησεις και θα μας παρακαλανε να τα βαλουμε ολοι στα pc μας,παω και στοιχημα

Panaras

Εγώ πάντως δεν περίμενα να με παρακαλέσει η Microsoft, την παρέκαμψα και τα εγκατέστησα σε παλιό PC

πανος

Και εγω αν θελω τα βαζω,αλλα σιγουρα θα μου βγαζουν προβληματα,και γιαυτο παραμενω στην ασφαλεια των 10 που λειτουργουν καλα

Δημητρης

Ενω με τα 10 δεν έχεις? τωρα τελευταια σου κολλάει η αναζήτηση?

πανος

Καλα προβλημα υπαρχουν αι στα 10 ,αλλα τουλαχιστον δεν εχω μπλε οθονες ,τι εννοεις αν μου κολλαει η αναζητηση τελευταια?

Panaras

Όλα τα χω PC παλιά και νέα δεχωντε τα 11 απροβληματιστα με κολπάκια,όλα παρακαμτωντε,τιποτα ασυμβατο,αφήστε την Microsoft να τραγουδάει τον χαβά της

Garitos Team

πολλοί έχουν ακόμα τον σκληρό τους σε μορφή Mbr και βαριούνται να ασχοληθούν εγώ παράδειγμα θα κρατήσω τα windows 10 ή 11 θα δείξει ,ανάλογα τα fps που θα χάνω για παιχνίδι και για δουλειά θα έχω τα Linux ubuntu ή κάτι παρόμοιο σε linuxakia

Kostas

Μια χαρά μπαίνουν και σε νέα και σε αρχαία μηχανήματα. Και δουλεύουν μια χαρά με καθαρή εγκατάσταση και με αναβάθμιση. Έκαναν ωραία δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.