Software

Windows 11 SE: Θα μπορείς να τα αποκτήσεις μόνο με ένα νέο PC

Τα Windows 11 SE δεν θα πωλούνται ξεχωριστά, αλλά θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός νέου υλικού. Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει να τα απεγκαταστήσει, δεν θα μπορέσει να τα επαναφέρει στο σύστημά του.

Η Microsoft προχωρά κανονικά με την παρουσίαση του κλειδωμένου λειτουργικού συστήματος Windows 11 SE, με τη διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι εφικτό να αποκτήσει κανείς το λειτουργικό σύστημα μόνο του, αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού ενός φορητού ή σταθερού υπολογιστή που θα τα έχει προεγκατεστημένα.

Εάν προβεί κανείς στην απεγκατάσταση των Windows 11 SE, δεν θα είναι εφικτό να τα ξαναβάλει στο σύστημά του με μια διαδικασία επαναφοράς. Ήδη η Microsoft έχει δώσει ένα δείγμα γραφής με το Surface Laptop SE, το οποίο είναι ένας μικρός φορητός υπολογιστής των 250 δολαρίων που απευθύνεται σε μαθητές και στο οποίο βλέπουμε εγκατεστημένα τα Windows 11 SE.

Η συγκεκριμένη πρόταση της Microsoft εκτιμάται ότι στοχεύει στην αγορά των Chromebooks, μέσα από ένα προσιτό μοντέλο και ένα λειτουργικό σύστημα με ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα Windows 11.

Επεξεργάστηκε την 11 Νοεμβρίου 2021 18:13

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.