Windows 7: 11 χρόνια μετά, τρέχουν σε τουλάχιστον 100 εκατ. PC

Windows 7, Windows 7: 11 χρόνια μετά, τρέχουν σε τουλάχιστον 100 εκατ. PC

Τα Windows 7 όχι μόνο δε λένε να “πεθάνουν”, αλλά υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως που τα εμπιστεύονται. Η ιστοσελίδα ZDNet ανέλυσε τα δεδομένα από διάφορες εταιρείες αναλύσεων κίνησης στο internet και, ενώ υπάρχουν αποκλείσεις, οι περισσότερες συμφωνούν πως τα Windows 7 έχουν περίπου 20% του συνολικού μεριδίου.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει το 2020 πως υπάρχουν 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν κάποια έκδοση του λειτουργικού Windows. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, αν λάβουμε υπόψιν και τους δύο παράγοντες, αυτό σημαίνει πως τα Windows 7 τρέχουν σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια PC παγκοσμίως, ενώ μπορεί αυτός ο αριθμός μπορεί στην πραγματικότητα να ξεπερνά τους 200 εκατομμύρια χρήστες.

Παρά τον τερματισμό της υποστήριξής τους τον Ιανουάριο του 2020, τα Windows 7 εξακολουθούν να έχουν φανατικό κοινό παγκοσμίως. Επιπλέον, η πανδημία έκανε πολλούς να βγάλουν τους παλιούς τους υπολογιστές από το… πατάρι, για να μπορούν να έχουν πολλαπλά συστήματα σε ένα σπίτι.

Όπως και να έχει όμως, σίγουρα θα περάσουν τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια μέχρι να δούμε το ποσοστό που πλέον παλαιού λειτουργικού συστήματος να πέφτει στο 10%. Ποια έκδοση Windows χρησιμοποιείτε εσείς;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Και για πολλά χρόνια ακόμη. Έχοντας δουλέψει κάθε λειτουργικό της Microsoft πιστεύω πως τα 7άρια είναι το καλύτερο λειτουργικό που έβγαλε ποτέ η Microsoft. Όσο βγαίνουνε drivers για αυτά δεν πρόκειται να τα αλλάξω.

Γιωργος Σ.

Απο το 2010 μεχρι και σημερα στο λαπτοτ. windows 7 φυσικα !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.