Windows 7: Αυτός είναι ο λόγος που λειτουργεί ακόμη η δωρεάν αναβάθμιση

Windows 7, Windows 7: Αυτός είναι ο λόγος που λειτουργεί ακόμη η δωρεάν αναβάθμιση

Στις 14 Ιανουαρίου του 2020, η Microsoft διέκοψε οριστικά την υποστήριξη των Windows 7, ένα από τα καλύτερα λειτουργικά που δημιούργησε ποτέ. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί, αλλά δεν θα λαμβάνει ενημερώσεις. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι το λειτουργικό σταδιακά θα καταστεί αδύνατο προς χρήση για πολλούς λόγους.

Για ποιο λόγο γίνεται ακόμη δωρεάν αναβάθμιση

Η λύση στο πρόβλημα είναι η αναβάθμιση στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της εταιρείας, και μάλιστα δωρεάν. Θυμάστε κάποτε που η Microsoft επέτρεπε τη δωρεάν αναβάθμιση των Windows 7 στα Windows 10; Θυμάστε ότι αυτό το πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει διακοπεί εδώ και χρόνια; Λοιπόν, φαίνεται ότι λειτουργεί ακόμη και υπάρχει ένας καλός λόγος.

Αν και απαιτείται κάποιος να διαθέτει μία γνήσια και ενεργοποιημένη έκδοση των Windows 7, είναι δυνατό ακόμη κάποιος να τα αναβαθμίσει στα Windows 10 δωρεάν. Αυτό συμβαίνει διότι η Microsoft εξ αρχής χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως προωθητική ενέργεια για το λειτουργικό της σύστημα.

Η εν λόγω διαφήμιση λειτούργησε πολύ καλά και τα ποσοστά χρήσης των Windows 10 εκτοξεύτηκαν. Γι’ αυτό, και σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο της Microsoft, η εταιρεία δεν σκοπεύει να διακόψει το πρόγραμμα αυτό. Τουλάχιστον όχι στο προσεχές μέλλον.

Επιπροσθέτως, όχι μόνο είναι δυνατή η δωρεάν αναβάθμιση, αλλά το Media Creation Tool που προσφέρει η Microsoft παρέχει τη δυνατότητα αναβάθμισης με διατήρηση των αρχείων του χρήστη. Εν ολίγοις, μπορεί κάποιος να περάσει τα Windows 10 χωρίς να κάνει format στον υπολογιστή του.

Πώς μπορείς να πάρεις την αναβάθμιση δωρεάν
  • Αρχικά, θα πρέπει να διαθέτει μία γνήσια έκδοση των Windows 7 ή έστω το κλειδί ενεργοποίησης τους.
  • Έπειτα, κατεβάζει το Media Creation Tool και το τρέχει στον υπολογιστή που έχει τα ενεργοποιημένα Win 7.
  • Στη συνέχεια, αποδέχεται τους όρους της Microsoft και επιλέγει “Upgrade this PC now”. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν εκτελεί καθαρή εγκατάσταση των Windows 10.
  • Έπειτα, κάνει κλικ στο “Install” και το πρόγραμμα ξεκινά τη διαδικασία λήψης και εγκατάστασης.
  • Μετά από μερικές επανεκκινήσεις, ο υπολογιστής θα ανοίξει και θα τρέχει τα Windows 10. Θα πρέπει ο χρήστης να πάει “Settings → Update & Security → Windows Activation” και να ενεργοποιήσει τα νέα Windows.

Όλοι μας αγαπήσαμε τα Windows 7, αλλά ήρθε η ώρα για μία αναβάθμιση, και μάλιστα δωρεάν. Σας προτείνουμε να την πραγματοποιήσετε, γιατί σύντομα το αγαπημένο μας OS δεν θα είναι ασφαλές.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasB

Καλησπέρα. Σε περίπτωση που προβώ στην αναβάθμιση, υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψω στα 7 εάν κάτι δεν μου αρέσει πχ καθυστερεί περισσότερο ή κάτι άλλο;

marios

φυσικα το εχω κανει

George

Δεν μπορείς να κρίνεις την ταχύτητα των Windows 10 και την σταθερότητα μετά από ένα τόσο μεγάλο update Windows 7 σε 10
Πολυ πιθανόν να έχει καποια θέματα που δεν θα είχε αν ήταν καθαρή εγκατάσταση των Windows 10

Ηλίας.Β

Καλησπέρα,μπορείς να επιστρέψεις στο προηγούμενο λειτουργικό αν δεν σου αρέσουν τα 10άρια εντός 10 ημερών αν θυμάμαι,μετά από αυτό το χρονικό όριο δεν είναι εφικτό

KostasB

Αυτό το ξέρω ότι ήταν δυνατό όταν υπήρχε η επιλογή αναβάθμισης μέσω του Windows update. Τώρα με αυτήν την μέθοδο ισχύει το ίδιο σίγουρα;

Scania

Καλησπερα. Σε περιπτωση που κανω την αναβαθμιση θα υπαρξει προβλημα με τα ειδη υπαρχοντα αρχεια? Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να χαθουν?

Giorgos Gunn

Όσοι έχουν απορία ή φόβο ότι θα χάσουν τα αρχεία τους, όχι δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα. Στο δίσκο C θα δημιουργηθεί αυτόματα ένας φάκελος με όνομα Windows old και μέσα θα βρείτε τα πάντα από όσα είχατε εγκαταστήσει ή αποθηκεύσει όσο χρησιμοποιούσατε το προηγούμενο λειτουργικό. Εικόνες, τραγούδια, ταινίες κλπ μπορείτε να τα μεταφέρετε όπου θέλετε, ενώ κάποια προγράμματα ίσως χρειαστεί να τα βρείτε εκ νέου συμβατά με το νέο λειτουργικό. Επιπλέον, ακόμα και “σπασμένα” να έχετε τα 7, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε 10 και να ενεργοποιηθούν κανονικά με έγκυρο κλειδί. Επίσης μπορείτε να βρείτε κλειδί windows 10 με 10-15 ευρώ. Πλέον δεν κοστίζει 100 και 150 ευρώ όπως παλιά.

KnightRider

Ούτε αναφορά για τα Windows 8.1 που έχει άλλα 3 χρόνια υποστήριξης…

I am

Πιστεύω καλά κάνει η Microsoft και μεταφέρεται σε ένα πιο ανοιχτό λειτουργικό. Μέχρι το 7 κινιόταν ανάμεσα σε linux Και το λογισμικό της apple. Πιστεύω δεν είχε νόημα πόσο μάλλον όταν κυκλοφορεί πολύ malware και πειρατικές εκδόσεις του λογισμικού της

Αντωνης Λιακοπουλος

Μια χαρα εκανα αναβαθμιση και με σπασμενα 7αρια! Δοκιμαστε το!

DIMAS

Το προβλημα ειναι αν εχεις win 7 εκδ ΟΕΜ η microsoft δεν σου τα δινει τα win 7, σε προτρεπει να πας να τα ζητησεις απ τον κατασκευαστη του υπολογιστη. Αν εισαι τυχερος και εχει μηχανακη DELL, η DELL τα δινει, πολλοι αλλοι οπως και η TOSHIBA που ειχα την φαεινη ιδεα να παρω ουτε καν τα πουλαει. Το καλο ειναι οτι σημερα βρησκεις εκδοσεις ΟΕΜ στο ιντερνετ με πολυ λιγοτερα απο 5 ευρω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.