Windows 8, Υπόσχονται λιγότερες επανεκκινήσεις του υπολογιστή μας

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του λειτουργικού συστήματος Windows για υπολογιστές είναι οι ενοχλητικές επανεκκινήσεις (restart) που απαιτούνται τακτικά μετά την εγκατάσταση προγραμμάτων (λογισμικό) ή drivers συσκευών. Με κάθε νέα έκδοση Windows η Microsoft υπόσχεται ακόμα λιγότερες επανεκκινήσεις του υπολογιστή μας στις παραπάνω περιπτώσεις.

Έτσι και στην αναμενόμενη έκδοση Windows 8 μέσα στο 2012 υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και στο επίσημο blog των Windows 8 δόθηκαν κάποιες λεπτομέριες πάνω στο θέμα.

, Windows 8, Υπόσχονται λιγότερες επανεκκινήσεις του υπολογιστή μας

Οι επανεκκινήσεις θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται αυτόματα όμως δεν θα είναι πλέον ενοχλητικές και απόλυτες, στόχος της Microsoft είναι αυτές να είναι αναγκαίες μια φορά το μήνα για μεγάλες αναβαθμίσεις και security patches του λειτουργικού συστήματος.

Οταν μετά την εγκατάσταση νέου λογισμικού ή drivers συσκευών θα απαιτείται επανεκκίνηση θα υπάρχει σχετική ενημέρωση ενώ μετά από τρεις ημέρες θα γίνεται προσπάθεια αυτόματης επανεκκίνησης εφόσον δεν υπάρχει ανοιχτό κάποιο πρόγραμμα και ο χρήσης έχει κάνει log-in στον υπολογιστή του. Στην περίπτωση που ο χρήστης θα είναι συνδεδεμένος και μετά το πέρας των 3 ημερών, θα υπάρχει ενημέρωση ότι μέσα σε 15 λεπτά θα γίνει αναγκαστική επανεκκίνηση χωρίς την επιλογή για ακύρωση.

Στα υπόλοιπα που αναφέρονται στο επίσημο blog των Windows 8 σχετικά με τα restart και τις αναβαθμίσεις, μαθαίνουμε ότι δεν θα επιτρέπεται η αναβάθμιση εφαρμογών τρίτων μέσα από το Windows Update παρά μόνο για εφαρμογές Metro που έχουν ήδη εγκριθεί.

Λίγο μπερδεμένα όλα αυτά; Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο είμαι χαρούμενος που χρησιμοποιώ iMac (είναι και τριετίας)! Να τα λέμε αυτά!

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντώνης

Ήδη με τα windows 7 σπάνια χρειάζονταν restart το μηχάνημα μου.
Συγκεκριμένα:
https://img695.imageshack.us/img695/1323/unledwcu.jpg
(κοντά 6 μέρες)

Πρίν απ αυτό, είχα να το κλείσω 1 μήνα, και αυτό γιατί ήμουν εκτός πολης για το Σ/Κ.

Πέρα απ’ αυτά, δεν είμαι σίγουρος ακόμα αν μου αρέσει το metro-ui ακόμα. Επίσης, χλωμό το βλέπω να γίνεται αναγκαστική επαννεκίνηση, ακόμα και αν δίνεται προειδοποίηση, μπορεί ο τελικός χρήστης απλά να μην θέλει να γίνει restart το μηχάνημα του εκείνη τη στιγμή. Στα windows 7 έχεις το περιθώριο αναβολής έως 4 ώρες. Μετά το πέρας αυτών, άλλες 4 κ.ο.κ. Και πάλι, ποτέ δεν έκανε restart χωρίς επιβεβαίωση.

Μία λεπτομέρεια που ίσως αξίζει να προστεθεί είναι το οτι όταν γίνεται τερματισμός του pc, δεν θα είναι ο γνωστός τερματισμός που ξέρουμε. Ανταυτού θα γίνεται αδρανοποίηση. Πολύ σπάνια να γίνει restart του kernel, είναι κατι που η microsoft θέλει να αποφύγει σ’ αυτή την έκδοση των windows.

Vanzel

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο είμαι χαρούμενος που χρησιμοποιώ ubuntu. Να τα λέμε αυτά!

FaTaL

To μέτρο UI είναι optional. Mπορείς να δουλεύεις αν θες σε περιβάλλον ίδιο με αυτό των 7 (με τις όποιες νέες βελτιώσεις σε explorer ktlp)

sofoklas

@Αντώνης 3,36 GB ram? τι ετρεχες?

Τάσος

Για αυτο και εγώ είμαι χαρούμενος…με το που θα περάσω στο πανεπιστήμιο, δώρο ένας iMac 😉

Αντώνης M.

@sofoklas Περίπου 25 tabs στον chrome απλωμένα σε 3 οθόνες, ενα media player για το ραδιόφωνο και ίσως κατι άλλο, θα σε γελάσω :Ρ

Ανώνυμος

Ο/Η Vanzel λέει:
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 στις 12:19
Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο είμαι χαρούμενος που χρησιμοποιώ ubuntu. Να τα λέμε αυτά!

Πες τα χρυσόστομε.

NikkosC

Πρόσφατα εγκαταστήσαμε σε ένα Vaio τα Windows 8 GM παρέα με μερικά προγράμματα που θεωρούνται απαραίτητα σε ένα Windows PC. Δεν ζητήθηκε restart αλλά κάναμε ένα εμείς, βασιζόμενοι στις…παλιότερες εμπειρίες μας με τα Windows :p

Μια χαρά πάντως τα Windows 8. Χαίρεσαι να τα δουλεύεις.

Αλέξης

Restart?? Ποιο restart ρε παιδια?? 😛
https://img137.imageshack.us/img137/5513/uptup.jpg
Αλλα νταξει…δεν εχω εγκαταστησει σε αυτο το χρονικο διαστημα καποιο driver η καποιο αλλο προγραμμα που να θελει restart μετα.

Alex

Σιγά τις επανεκκινήσεις,ήδη στα 7αρια και είναι μετρημένες στα δάχτυλα,του πετάς και έναν ssd και κάνεις restart σε δέκατα,μάλλον έχετε καιρό να παίξετε με Windows,τέσπα περί ορέξεως..

FaTaL

Eγώ θέλω δεν θέλω όλο και καμιά διακοπή ρεύματος θα έχει, οπότε τις επανεκινήσεις τις έχω βούτυρο στο ψωμί πλέον… 😛

Marios

χαχαχα mac και ξερο ψωμι …. ποια παράθυρα …. Computers Are Like Air Conditioners — They Stop Working Properly If You Open WINDOWS

Γιώργος Μ.

Αν το restart που κάνει το pc μου θεωρείται λόγος για να χαλιέμαι ή να αλλάξω μηχάνημα (iMac) , τότε σίγουρα ΔΕΝ χαλιέμαι και ΔΕΝ θα αγοράσω imac ποτέ.

Petros

πήρα macbook pro και ησύχασα

Sammy

Εγω παντως αυτο που εχω να πω ειναι οτι οσα αρνητικαξ(bluescreens,bugs,crashes) και να εχουν τα windows ειναι τα μονα μαζι με ubuntu που σου δινουν τν δυνατοτητα να βαλεις οτι hardware θες για οποιοπηποτε λογω ….σε επιτραπεζιο μονο σε αυτα βαζεις ευκολα χερι … Εβω αν εχεις mac κρεμεσαι απο τα ….. της εταιριας!

Αλεξανδρος Αντωνιαδης

+1 στον Γιωργο Μ.!! Windows και οι εγκεφαλοι στα καγκελα!!!

Γιώργος Καγγελάρης

Επιτέλους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Computers Internet Explorer 10 Internet Explorer 9 Microsoft

Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.

News Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows XP: Ξεπερνούν τα Windows 8 και χωρίς υποστήριξη από τη Microsoft

Πέρσι τέτοια εποχή, για την ακρίβεια 8 Απριλίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά την υποστήριξη των Windows XP και Office 2003, δηλαδή σταματά το λανσάρισμα των updates. Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να πείσει τους χρήστες να φύγουν από τα XP και να πάνε στα νεότερα Windows 8 ή 8.1.

Tablets Windows 8

7ιντσο Windows 8.1 tablet με τιμή 65 δολάρια Αμερικής

Ανακοινώθηκε tablet με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 και τιμή 65 δολάρια Αμερικής. Πρόκειται για το μοντέλο Emdoor EM-I8170 με οθόνη αφής 7 ιντσών ανάλυσης 1024×600 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστη Intel Z3735G (Bay Trail), μνήμη RAM 1GB και ενσωματωμένη μνήμη 16GB.