Xiaomi MIUI 13: Έρχεται με βελτιωμένη ασφάλεια και απόρρητο

, Xiaomi MIUI 13: Έρχεται με βελτιωμένη ασφάλεια και απόρρητο

, Xiaomi MIUI 13: Έρχεται με βελτιωμένη ασφάλεια και απόρρητο

Στη μεγάλη της εκδήλωση, η Xiaomi έκανε πολλές ανακοινώσεις, με τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της εταιρείας, Lei Jun, να ξεκινά με την αποκάλυψη του MIUI 13 της τελευταίας διεπαφής χρήστη με βελτιωμένα χαρακτηριστικά ιδιωτικότητας και βελτιωμένη ασφάλεια.

Το MIUI 13 επιτρέπει σε πολλές συσκευές Xiaomi σε ένα δίκτυο να συνεργάζονται, συμπεριλαμβανομένων τηλεφώνων, tablet, τηλεόρασης, smart wearables, έξυπνων οικιακών συσκευών και του φωνητικού βοηθού XiaoAI.

, Xiaomi MIUI 13: Έρχεται με βελτιωμένη ασφάλεια και απόρρητο

Καθώς το απόρρητο είναι άκρως σημαντικό για τους χρήστες των smartphone, η Xiaomi εφάρμοσε μια διαδικασία επαλήθευσης τριών βημάτων. Το βασικό επίπεδο είναι η αναγνώριση προσώπου, ακολουθούμενη από ανάγνωση υδατογραφήματος του αναγνωριστικού χρήστη, ενώ υπάρχει και η «ηλεκτρονική προστασία από απάτη».

Η αναγνώριση προσώπου είναι η αναγνώριση του άνω μέρους του σώματος. Ο χρήστης ρυθμίζει το πρόσωπό του, αλλά το τηλέφωνο καταγράφει τα πάντα από τη μέση και πάνω, επομένως δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε άλλα άτομα με διαφορετικές δομές σώματος, ακόμα και στην περίπτωση που έχουν παρόμοιο πρόσωπο.

, Xiaomi MIUI 13: Έρχεται με βελτιωμένη ασφάλεια και απόρρητο

Η «ηλεκτρονική προστασία από απάτη» έχει αρχείο ιστότοπων και συσκευών που ενδέχεται να φέρουν κακόβουλο λογισμικό. Επίσης, υπάρχει ένας πλήρης τηλεφωνικός κατάλογος αριθμών που θα αποθηκευτεί ως κακόβουλος και ο χρήστης του τηλεφώνου θα ενημερωθεί πριν αποδεχτεί την κλήση.

Η Xiaomi έφερε ακόμα μια νέα γραμματοσειρά για το MIUI 13. Είναι μια γραμματοσειρά sans-serif που απλοποιεί γράμματα, σημάδια, αριθμούς, ενώ είναι πιο συμμετρική, τόσο σε απόσταση όσο και σε εμφάνιση χαρακτήρων.

, Xiaomi MIUI 13: Έρχεται με βελτιωμένη ασφάλεια και απόρρητο

Όσον αφορά στα χρώματα, όλα τα τηλέφωνα στο MIUI 13 θα λαμβάνουν νέες επιλογές ταπετσαρίας, όπου τα λουλούδια θα ανθίζουν από τη μία πλευρά της οθόνης όταν ενεργοποιούνται. Υπάρχουν επίσης πολλά widget επανασχεδιασμένα για καλύτερη ευθυγράμμιση σε ένα πλέγμα.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή για το MIUI 13 είναι η διαθεσιμότητα σε άλλες συσκευές. Η Xiaomi ανέπτυξε το MIUI 13 Pad, το οποίο είναι σχεδιασμένο για tablet και για να λειτουργεί σε μεγάλες οθόνες.

, Xiaomi MIUI 13: Έρχεται με βελτιωμένη ασφάλεια και απόρρητο

Στην ερώτηση πότε θα είναι διαθέσιμο το MIUI 13, η απάντηση είναι “πολύ σύντομα”. Θα κυκλοφορήσει στις σειρές Xiaomi 12 και Xiaomi Mi 11 ήδη από τον Ιανουάριο του 2022 και θα φτάσει σε αρκετές τηλεοράσεις Redmi.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.